• -2C Novo mesto
  • 20:51
  • Tor, 18.12.2018
  • Prijava
  • Registracija

FOTO: V Trebnjem zasilno pristal helikopter Slovenske vojske!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Helikopter bo ostal parkiran pri Štefanu, jutri pa ga čaka popravilo.

TREBNJE – Danes je v Trebnjem potekala vaja, kjer je z enotami Gasilske zveze Slovenije sodelovala tudi Slovenska vojska. Točneje 15. helikopterski bataljon Slovenske vojske (kratica 15. HEB), ki združuje helikopterje.

Eden od teh, gre za primerek AS 532 AL Cougar, se je med vajo pokvaril in je zasilno pristal na travniku med Trebnjem in Štefanom.

Kot so za Nadlani.si potrdili na ministrstvu za obrambo (MORS), je prišlo po težav.

„Med urjenjem se je pokazala napaka na motorju. V gorivu se je znašel kovinski delec. Avtomatika je odreagirala, helikopter je pristal,“ je povedal Simon Korez, tiskovni predstavnik MORS-a.

Helikopter bo ostal parkiran pri Štefanu, jutri pa ga čaka popravilo.

Kar nekaj družin iz bližnje okolice pa je izkoristilo priložnost in si helikopter tudi od blizu ogledalo, vojaki SV, ki so ostali ob plovilu, so bili zelo prijazni. Kar nekaj trebanjskim otrokom pa so polepšali dan! Ne pristane vsak dan v mestu taka jeklena ptica!

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Računalnik - 14 nasvetov za katere vam je lahko žal, da jih niste poznali prej

18.12.2018
Obstajajo trije tipi uporabnikov računalnika: tisti, ki uporabljajo miško, tisti, ki uporabljajo tipkovnico, in tisti, ki raje govorijo z pametnim pomočnikom Cortano ali Siri. Ne glede na to, v katero kategorijo spadate, ne ...

Pri Kočevju umrl pod drevesom

18.12.2018
Pred prihodom reševalcev NMP Kočevje je ponesrečenca izpod drevesa rešil sodelavec.  KOČEVJE - Ob 14.00 se je pri naselju Knežja Lipa, občina Kočevje, pri delu v gozdu na delavca podrlo drevo. Pred prihodom ...

Kako do čiste vode?

18.12.2018
Čista voda je izjemno pomembna za zdravo, kakovostno in dolgo življenje. Voda je namreč vir življenja, vse izhaja iz nje, zato je še kako pomembno, kakšno vodo pijemo. Pomembno je tudi, da pijemo dovolj vode, saj je ...

Zidarstvo Knez - Vaš zanesljiv partner pri gradnji

18.12.2018
Iščete dobrega gradbenika? Preverili smo gradbenike v kraju Novo mesto z okolico, ter našli zanesljivega gradbenika Zidarstvo Knez. Cilj zgrajene hiše je, da se boste v njej dobro počutili, prav zato je vsak objekt ...