• 15C Novo mesto
 • 22:48
 • Tor, 18.09.2018
 • Prijava
 • Registracija

Novi radarji na Hrvaškem

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Se odpravljate na dopust na Hrvaško? Potem vas zagotovo zanima, kje so novi radarji na Hrvaškem. Naj vam zaupamo, da jih bo v letu 2018 kar nekaj, podobni pa bodo super radarju v Ljubljani, ki lahko zazna do 6 prehitrih vozil naenkrat.

Dodatna pozornost in previdnost vsekakor to poletje ne bosta odveč, še posebej, kar se tiče pretežke noge na stopalki za plin. Hrvatje namreč načrtujejo kar 85 dodatnih ohišij za merilnike hitrosti, v njih pa se bo skupaj izmenjavalo 29 novih merilnikov hitrosti.  Tako lahko pridemo do ugotovitve, da se bo število radarjev na hrvaških cestah povečalo za več kot dvakrat. Novi radarji na Hrvaškem bodo na različnih lokacijah, skupaj s starimi pa bo hrvaška policija upravljala kar s 54 merilniki, ki se bodo nahajali v 143 ohišjih po celi Hrvaški.

Že v uvodu smo omenili, da bodo novi radarji na Hrvaškem naenkrat lahko zaznali kar do 6 prehitro vozečih avtomobilov. Ne bodo zaznavali le hrvaških registrskih oznak, temveč tudi oznake iz vseh držav Evropske unije, Srbije, Makedonije, Bosne in Hercegovine, Albanije, Črne gore in Kosova. Pred njimi torej ne bo varen nihče.

Novi radarji na Hrveškem se bodo začeli postavljati že spomladi, najprej se bodo z njimi lahko pohvalila naslednje policijske uprave: Zadar, Dubrovnik -Neretva, Virovitica-Podravje, Koprivnica-Križevci, Šibenik-Knin.

Razkrivamo vam seznam krajev z novimi ohišji za merilnike hitrosti:

 • PU Zadar: Bibinje, Biograd na moru, Drage, Murvica, Pakoštane, Poličnik, Posedarje, Sukošan, Starigrad, Sveti Petar, Zadar (dve ohišji)
 • PU Split-Dalmacija: Duće, Podaca, Podgora, Ruskamen, Seget Vranjic
 • PU Dobrovnik-Neretva: Brsečine, Dubrovnik, Gruda, Metković (dve ohišji), Plat, Stablina, Zaton Doli
 • PU Šibenik-Knin: Bilo, Čenići, Dubrava (dve ohišji) kod Šibenika, Pirovac, Podorljak, Stupin Čeline, Šibenik, Vodice (štiri ohišja)
 • PU Virovitica-Podravje: Bukovački Antunovac, Čačinci, Čađavački Lug, Kapela Dvor, Pitomača, Slatina, Stari Gradac, Suhopolje, Šaševo, Virovitica
 • PU Koprivnica-Križevci: Budančevica, Cvetkovec, Glogovac, Hampovica Kenđelovec, Koprivnica, Majurec, Novigrad Podravski, Reka, Sveti Ivan Žabno
 • PU Varaždin: Varaždin (štiri ohišja na dveh lokacijah)

To pa še ni vse! Naknadno bodo izbrali še 25 novih lokacij za postavitev ohišij merilnikov, in sicer na območju PU Lika-Senj, PU Međimurje in PU Krapina-Zagorje.

Novi radarji na Hrvaškem se bodo nahajali predvsem na primorskem delu Hrvaške, največ jih bo prav na jadranski magistrali.

Naj navedemo še kazni, ki vas lahko na Hrvaškem doletijo zaradi prehitre vožnje:

Prekoračitev dovoljene hitrosti v naselju:

 • do 10 km/h: 300 HRK (40,5 evra)
 • 10 – 20 km/h: 500 HRK (67,5 evra) 20 – 30 km/h: 1.000 HRK (135 evrov)
 • 30 – 50 km/h: 2.000 HRK (270 evrov)
 • za več kot 50 km/h: od 5.000 do 15.000 HRK (675 do 2.025 evrov) oziroma do 60 dni zapora

Prekoračitev dovoljene hitrosti izven naselja in na avtocestah:

 • 10 – 30 km/h: 500 HRK (67,5 evra)
 • 30 – 50 km/h: 1.000 HRK (135 evrov)
 • za več kot 50 km/h: od 3.000 do 7.000 HRK (405 do 945 evrov)

Želimo vam varno vožnjo!

Novi radarji na Hrvaškem
1 od 5
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Na dolenjki mu je zgorel akumulator

18.09.2018
Še pred prihodom gasilcev GB Ljubljana je voznik sam pogasil požar. GROSUPLJE - Ob 7.10 je na avtocesti Novo mesto–Ljubljana, med viaduktom Reber in Debelim hribom v smeri Ljubljane, zagorel akumulator kombiniranega ...

Novi iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr in Apple Watch 4

18.09.2018
Apple je svoj letni dogodek (Apple Special Event) začel s popolnoma novo Apple Watch serije 4. Pametna ura, ki je osredotočena na vaše zdravje in varnost, je opremljena z inovativno tehnologijo. Videli smo tudi tri nove ...

Obsežna policijska akcija!

18.09.2018
V operativnih aktivnostih je vključenih preko 30 kriminalistov. LJUBLJANA - Ljubljanski kriminalisti danes na območju ljubljanske in mariborske policijske uprave na podlagi sodne odredbe opravljajo hišne preiskave ...

FOTO: Rešili živino, strehe ni več!

18.09.2018
Objekt v izmeri 18x28 metrov je utrpel poškodbe skoraj cele strehe. VELIKA STARA VAS - Ob 18.22 je zaradi goreče bale sena zagorel hlev v naselju Velika Stara vas, občina Grosuplje. Posredovalo je sedem prostovoljnih ...