• 22C Novo mesto
 • 16:40
 • Pon, 23.07.2018
 • Prijava
 • Registracija

Novi radarji na Hrvaškem

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Se odpravljate na dopust na Hrvaško? Potem vas zagotovo zanima, kje so novi radarji na Hrvaškem. Naj vam zaupamo, da jih bo v letu 2018 kar nekaj, podobni pa bodo super radarju v Ljubljani, ki lahko zazna do 6 prehitrih vozil naenkrat.

Dodatna pozornost in previdnost vsekakor to poletje ne bosta odveč, še posebej, kar se tiče pretežke noge na stopalki za plin. Hrvatje namreč načrtujejo kar 85 dodatnih ohišij za merilnike hitrosti, v njih pa se bo skupaj izmenjavalo 29 novih merilnikov hitrosti.  Tako lahko pridemo do ugotovitve, da se bo število radarjev na hrvaških cestah povečalo za več kot dvakrat. Novi radarji na Hrvaškem bodo na različnih lokacijah, skupaj s starimi pa bo hrvaška policija upravljala kar s 54 merilniki, ki se bodo nahajali v 143 ohišjih po celi Hrvaški.

Že v uvodu smo omenili, da bodo novi radarji na Hrvaškem naenkrat lahko zaznali kar do 6 prehitro vozečih avtomobilov. Ne bodo zaznavali le hrvaških registrskih oznak, temveč tudi oznake iz vseh držav Evropske unije, Srbije, Makedonije, Bosne in Hercegovine, Albanije, Črne gore in Kosova. Pred njimi torej ne bo varen nihče.

Novi radarji na Hrveškem se bodo začeli postavljati že spomladi, najprej se bodo z njimi lahko pohvalila naslednje policijske uprave: Zadar, Dubrovnik -Neretva, Virovitica-Podravje, Koprivnica-Križevci, Šibenik-Knin.

Razkrivamo vam seznam krajev z novimi ohišji za merilnike hitrosti:

 • PU Zadar: Bibinje, Biograd na moru, Drage, Murvica, Pakoštane, Poličnik, Posedarje, Sukošan, Starigrad, Sveti Petar, Zadar (dve ohišji)
 • PU Split-Dalmacija: Duće, Podaca, Podgora, Ruskamen, Seget Vranjic
 • PU Dobrovnik-Neretva: Brsečine, Dubrovnik, Gruda, Metković (dve ohišji), Plat, Stablina, Zaton Doli
 • PU Šibenik-Knin: Bilo, Čenići, Dubrava (dve ohišji) kod Šibenika, Pirovac, Podorljak, Stupin Čeline, Šibenik, Vodice (štiri ohišja)
 • PU Virovitica-Podravje: Bukovački Antunovac, Čačinci, Čađavački Lug, Kapela Dvor, Pitomača, Slatina, Stari Gradac, Suhopolje, Šaševo, Virovitica
 • PU Koprivnica-Križevci: Budančevica, Cvetkovec, Glogovac, Hampovica Kenđelovec, Koprivnica, Majurec, Novigrad Podravski, Reka, Sveti Ivan Žabno
 • PU Varaždin: Varaždin (štiri ohišja na dveh lokacijah)

To pa še ni vse! Naknadno bodo izbrali še 25 novih lokacij za postavitev ohišij merilnikov, in sicer na območju PU Lika-Senj, PU Međimurje in PU Krapina-Zagorje.

Novi radarji na Hrvaškem se bodo nahajali predvsem na primorskem delu Hrvaške, največ jih bo prav na jadranski magistrali.

Naj navedemo še kazni, ki vas lahko na Hrvaškem doletijo zaradi prehitre vožnje:

Prekoračitev dovoljene hitrosti v naselju:

 • do 10 km/h: 300 HRK (40,5 evra)
 • 10 – 20 km/h: 500 HRK (67,5 evra) 20 – 30 km/h: 1.000 HRK (135 evrov)
 • 30 – 50 km/h: 2.000 HRK (270 evrov)
 • za več kot 50 km/h: od 5.000 do 15.000 HRK (675 do 2.025 evrov) oziroma do 60 dni zapora

Prekoračitev dovoljene hitrosti izven naselja in na avtocestah:

 • 10 – 30 km/h: 500 HRK (67,5 evra)
 • 30 – 50 km/h: 1.000 HRK (135 evrov)
 • za več kot 50 km/h: od 3.000 do 7.000 HRK (405 do 945 evrov)

Želimo vam varno vožnjo!

Novi radarji na Hrvaškem
1 od 5
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Laserska operacija oči

23.07.2018
Laserska operacija oči Laserska operacija oči je že številnim pomagala, da so si izboljšali vid, se osvobodili očal in leč. Zgodi se često, da človek pozabi, kam je odložil očala ali leče. Ko je laserska operacija ...

FOTO: Slovenci prijeli Hrvata, ki je kombiju "švercal" 34 migrantov?!

23.07.2018
Tovorni del kombiniranega vozila je bil ob ustavitvi vozila prazen. PODBOČJE - Policisti so 20. 7. nekaj po 9. uri v kraju Podbočje na območju Policijske postaje Krško ustavili voznika osebnega avtomobila, za njim pa še ...

Hudo trčenje tovornjakov: en voznik umrl, drugi v SB Novo mesto

23.07.2018
Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto nesreče. KOROŠKA VAS - Ob 9.08 sta na cesti Novo mesto–Metlika pri naselju Koroška vas, občina Novo mesto, trčili tovorni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto ...

Streslo tudi Mirno in Šentjanž

23.07.2018
Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). MIRNA - Ob 23.36 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Urada za seizmologijo Agencije RS za okolje ...