• 2C Novo mesto
  • 07:10
  • Pet, 16.11.2018
  • Prijava
  • Registracija

Po spornih testih bi radi oprali svoje ime

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Nemški avtomobilski proizvajalci so spet v težavah. Ameriški časopisi so razkrili, da sta Volkswagen in Daimler, vloga BMW-ja ni potrjena, drago plačala za raziskovalno skupino.

Le-ta je raziskovala, kako na ljudi vpliva dušikov monoksid. Pri tem so kot poizkusne zajčke uporabili miši in opice, sodelovalo pa naj bi celo nekaj ljudi.

Sporen test

Poizkus in test so izvedli tako, da so deset opic zaklenili v posebej za to prirejeno komoro, v katero so vbrizgavali sporen plin.

Krizni management obeh prej omenjenih podjetij je nemudoma reagiral. Javno so obžalovali in obsodili način, kako so potekale raziskave. Finančni direktor Volkswagna Frank Witter je šel korak dlje. Odločen je, da mora podjetje nemudoma ugotoviti, kako je bilo sploh lahko vključeno v tovrstne sporne raziskave. Witter tudi opozarja, da se vsi ekonomski kazalci in dobre napovedi brez etičnega korporativnega obnašanja sesujejo v prah in so obsojeni na neuspeh.

“Vse, kar je legalno, ni nujno, da je tudi legitimno,” modro razmišlja Witter, ki je zadovoljen ob številki prodanih avtomobilov.

Nemški časopisi poročajo, da naj bi družina VW (v njej združene blagovne znamke Audi, Porsche, Škoda in Seat) v lanskem letu prodala 10,74 milijona vozil. Uradne rezultate bodo predstavili 17. marca.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Ločevalna dieta

16.11.2018
Ločevalna dieta je dobro poznana dieta, ki sodi med dolgotrajnejše različice diet za hujšanje. Traja namreč kar 3 mesece. Po vsem svetu ima številne zagovornike, ki so se je že lotili in so z rezultatom zadovoljni. Spet ...

V soboto največja iskalna akcija: Trebnje z gasilci in nogometaši za Klemna!

15.11.2018
Zato je bil v Trebnjem sestavljen pravi bojni plan za največjo iskalno akcijo dosedaj! TREBNJE, KRVAVEC – Tudi današnje iskanje ni dalo rezultata, nogometaš NK Bartog Trebnje Klemen Musulin je še vedno med pogrešanimi ...

Kje je avto, ki so ga ukradli v Novem mestu

15.11.2018
Pogrešajo francoski štirikolesnik. NOVO MESTO - Z dvorišča stanovanjske hiše na Drski v Novem mestu je v noči na 15. 11. nekdo odtujil osebni avtomobil Renault megane grand tour, 1,5 DCI, kovinsko sive barve, letnik ...

V Velikem Lipju odprtje nove poslovilne vežice

15.11.2018
Občina načrtuje tudi obnovo vežice v Hinjah. ŽUŽEMBERK - "Občina že 20 let deluje za in predvsem zaradi več kot 4.800 občanov," je s ponosom povedal Franc Škufca, župan občine Žužemberk, ko je odprl novo ...