• 1.55C Novo mesto
  • 21:23
  • Sob, 16.02.2019
  • Prijava
  • Registracija

Po spornih testih bi radi oprali svoje ime

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Nemški avtomobilski proizvajalci so spet v težavah. Ameriški časopisi so razkrili, da sta Volkswagen in Daimler, vloga BMW-ja ni potrjena, drago plačala za raziskovalno skupino.

Le-ta je raziskovala, kako na ljudi vpliva dušikov monoksid. Pri tem so kot poizkusne zajčke uporabili miši in opice, sodelovalo pa naj bi celo nekaj ljudi.

Sporen test

Poizkus in test so izvedli tako, da so deset opic zaklenili v posebej za to prirejeno komoro, v katero so vbrizgavali sporen plin.

Krizni management obeh prej omenjenih podjetij je nemudoma reagiral. Javno so obžalovali in obsodili način, kako so potekale raziskave. Finančni direktor Volkswagna Frank Witter je šel korak dlje. Odločen je, da mora podjetje nemudoma ugotoviti, kako je bilo sploh lahko vključeno v tovrstne sporne raziskave. Witter tudi opozarja, da se vsi ekonomski kazalci in dobre napovedi brez etičnega korporativnega obnašanja sesujejo v prah in so obsojeni na neuspeh.

“Vse, kar je legalno, ni nujno, da je tudi legitimno,” modro razmišlja Witter, ki je zadovoljen ob številki prodanih avtomobilov.

Nemški časopisi poročajo, da naj bi družina VW (v njej združene blagovne znamke Audi, Porsche, Škoda in Seat) v lanskem letu prodala 10,74 milijona vozil. Uradne rezultate bodo predstavili 17. marca.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: