• 17C Novo mesto
  • 20:57
  • Ned, 20.05.2018
  • Prijava
  • Registracija

Po spornih testih bi radi oprali svoje ime

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Nemški avtomobilski proizvajalci so spet v težavah. Ameriški časopisi so razkrili, da sta Volkswagen in Daimler, vloga BMW-ja ni potrjena, drago plačala za raziskovalno skupino.

Le-ta je raziskovala, kako na ljudi vpliva dušikov monoksid. Pri tem so kot poizkusne zajčke uporabili miši in opice, sodelovalo pa naj bi celo nekaj ljudi.

Sporen test

Poizkus in test so izvedli tako, da so deset opic zaklenili v posebej za to prirejeno komoro, v katero so vbrizgavali sporen plin.

Krizni management obeh prej omenjenih podjetij je nemudoma reagiral. Javno so obžalovali in obsodili način, kako so potekale raziskave. Finančni direktor Volkswagna Frank Witter je šel korak dlje. Odločen je, da mora podjetje nemudoma ugotoviti, kako je bilo sploh lahko vključeno v tovrstne sporne raziskave. Witter tudi opozarja, da se vsi ekonomski kazalci in dobre napovedi brez etičnega korporativnega obnašanja sesujejo v prah in so obsojeni na neuspeh.

“Vse, kar je legalno, ni nujno, da je tudi legitimno,” modro razmišlja Witter, ki je zadovoljen ob številki prodanih avtomobilov.

Nemški časopisi poročajo, da naj bi družina VW (v njej združene blagovne znamke Audi, Porsche, Škoda in Seat) v lanskem letu prodala 10,74 milijona vozil. Uradne rezultate bodo predstavili 17. marca.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

VIDEO: Lejla in njena bosanska angleščina

20.05.2018
Ko Lejla in Denis Avdić govorita angleško. Še en dokaz, da vsi nismo za vse. D.P.

Pri Trebelnem našel bombo

20.05.2018
Prišla sta pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Zahodnoštajerske regije. TREBELNO - Ob 8.57 je pri naselju Brezje pri Trebelnem, občina Mokronog–Trebelno, občan ...

Sladkorna bolezen

20.05.2018
Sladkorna bolezen sodi med kronične presnovne bolezni, pri njej gre za nesposobnost prehajanja krvnega sladkorja iz krvi v celice. To prehajanje glukoze v celice omogoča inzulin; če ga je premalo ali v primeru, da se celice ...

Krka izgubila prvo tekmo finala

20.05.2018
Drugo srečanje finala bo na sporedu v torek ob 18. uri v Novem mestu. LJUBLJANA - Košarkarji Petrola Olimpije so z zanesljivo zmago nad Krko prišli do vodstva v finalni seriji z 1:0. Drugo srečanje finala bo na ...