• 0C Novo mesto
  • 04:36
  • Sob, 20.01.2018
  • Prijava
  • Registracija

Zakaj raje hibrid kot dizla? Preverite sami!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Razmišljate o novem vozilu? Pametne misli. Jesen je primeren čas za take nakupe. Temu v prid govori praksa in statistika. Trgovci postajajo dražljivejši. Zato velja to izkoristiti. Ob tem pa naredimo še nekaj zase, izberemo si varno in varčno vozilo, po možnosti hibrida, ki niso le modni krik, kot je včasih slišati, ampak pametna in preudarna naložba.

Osnova za dobro nadaljevanje

Začnimo z osnovami. Kaj sploh Hibridno vozilo je? To je stroj, ki za svoj pogon uporablja dva ali več različnih virov energije. V praksi to pomeni: vozilo se napaja od elektromotorja, premore pa tudi klasičen motor z notranjim izgorevanjem.

Eko subvencija

Tehnologija Hybrid Synergy Drive® inteligentno združuje električni in bencinski motor, tako da izkoristi prednosti obeh in da vozilu tih in zanesljiv pogon ob kar najmanjši porabi goriva. Ob tem ne pozabimo: prihranili bomo gorivo, torej tudi denar, deležni ste EKO subvencije, pa še glava vas ne bo bolela zaradi stroškov vzdrževanja. Le ti, iz prve roke, so nizki. Eden od naših bralcev nam je prijazno pojasnil, da električni motor ne potrebuje vzdrževanja, bencinski del pa je zavoljo hibridnosti manj zahteven – posledično cenejši.

Napreden hibridni sistem Hybrid Synergy Drive® v vsakem trenutku avtomatsko izbere električni, bencinski ali kombinacijo obeh pogonov in pri tem neopazno prehaja iz enega načina delovanja v drugega za večjo učinkovitost in odzivnost. Zato je kakršnakoli dilema odveč. Tehnologija naredi vse sama. Da ne pozabimo: Električni pogon je neslišen in brez izpustov.

Zaveznika

Vem, da ste takoj pomislili, ker se je to zgodilo znancu, da je moral na vsakih 100 kilometrov na črpalko, da je polnil akumulator. Tega avtomobila ni potrebno priklopiti na elektriko, saj se polni sam. Ko se akumulatorska baterija izprazni, jo odvečna moč bencinskega motorja ponovno napolni. Baterija se poleg tega polni tudi s ponovno uporabljeno energijo, ki nastane ob zaviranju.

Za nameček dobite še 10 let jamstva na hibridne baterije. Podaljšano jamstvo hibridne baterije lahko obnovite vsako leto do desetega leta starosti avtomobila, kar pomeni, da lahko mnogo let uživate v brezskrbni, uglajeni in varčni vožnji, saj veste, da vse deluje, kot mora.

Toyotine hibride odlikujejo rekordno nizki izpusti CO2, dušikovih oksidov itd. Velik del poti, zlasti v mestni in primestni vožnji opravi hibridno vozilo ob električnem pogonu in ničelnih izpustih.

Prijateljski odnos motorja

Tu pa je še nekaj dejstev, zakaj je nakup hibrida primernejši kot investicija v avto na dizelski pogon.
Motor vozila je pri hibridu precej bolj miren, saj deluje vedno v fazi, ko se počuti optimalno. Dejansko sta bencinski in električni motor zaveznika, prijatelja. Nanj pa se lahko vedno zaneseš, ko je težko. Elektromotor pomaga ob pospeševanju in hladnem vžigu. Vas je strah elektrike? Brez panike, vsi hibridi so narejeni tako, da je tudi ta električna napeljava pod napetostjo izvrstno zaščitena in vozniku nedostopna. Za konec pa še nekaj dejstev, da boste vedeli, da ste se odločili prav, da pridite na testno vožnjo: pričakal vas bo brezstopenjski avtomatski menjalnik, tiha ter gladka vožnja brez stresov.

namreč nagovarjata prave moške, njegova eleganca in simpatičnost pa sta pravi zadetek v polno tudi za dame.

Želite preizkusiti novega hibrida Toyoto tudi v živo?
Izpolnite spodnji obrazec in prejeli boste BREZPLAČNO in neobvezujočo TESTNO VOŽNJO z novim Toyoto hibridom v TPV avto Novo mesto ali Brežice! 

Ime (obvezno)

Vaš eMail (obvezno)

Vaš telefon (obvezno)

Sporočilo

Preizkus hibridnih vozil bo možen tudi v Krškem, pred Qlandijo, 30. 9. na festivalu hibridnih vozil Toyota.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

FOTO: Sneg v Beli krajini in delu Dolenjske

19.01.2018
V noči na nedeljo bodo predvsem v južni in zahodni Sloveniji padavine, meja sneženja bo na okoli 700 metrov nadmorske višine. NOVO MESTO, METLIKA - Napovedi dežurnih vremenskih prognostikov so se uresničile. ...

Umrla med oživljanjem

19.01.2018
Posredovali so gasilci PGD Majšperk. MAJŠPERK - Ob 13.48 je v naselju Majšperk obolela oseba potrebovala pomoč prvih posredovalcev. Posredovali so gasilci PGD Majšperk, ki so pričeli z oživljanjem do prihoda ekipe ...

Na Dolenjskem sneg do nižin!

19.01.2018
V noči na nedeljo bodo predvsem v južni Sloveniji rahle padavine. V nedeljo bo delno jasno. NOVO MESTO – Danes bo pretežno oblačno, napoveduje Agencija Republike Slovenije za okolje in prostor. Na zahodu bo povečini ...

Nova cesta prinaša nova delovna mesta

19.01.2018
V četrtek so za gradnjo prve faze podpisali pogodbo z izbranim, najugodnejšim izvajalcem del, podjetjem Pirc gradnje. ŽUŽEMBERK - Zahodna Suha krajina spada med najredkeje naseljene pokrajine v Sloveniji in je označena ...