OŠ Toneta Pavčka na glasbeni olimpijadi

Objavljeno dne: 19.04.2017
Področje: Dogodki | Pomembne Novice
Značke: ,

V nedeljo, 12. 3., se je na Akademiji za glasbo v Ljubljani odvijala 6. slovenska glasbena olimpijada. V letošnjem šolskem letu sta se tekmovanja udeležila Lina Ovnik, 8. b, in David Stopar, 9. a.

Glasbena olimpijada je prav posebno tekmovanje, ki glasbeno nadarjenim učencem 3. triade osnovnih šol omogoča kompleksno glasbeno predstavitev; z reševanjem nalog  v pisnem testu preverijo svoje glasbeno znanje in sposobnosti slušnega zaznavanja ter prepoznavanja različnih glasbenih prvin, s pevsko predstavitvijo pa izkažejo svojo muzikalnost in interpretacijske sposobnosti. Prav poseben dogodek je za tekmovalce izvedba avtorske skladbe, napisane prav za to priložnost.

Za 3. del tekmovanja sta Lina in David ustvarila lastni avtorski skladbi z naslovom Alpski odmevi (kahon, klavir in saksofon) in Start with jazz (saksofon in klavir), ki sta ju predstavila v kazinski dvorani. David je prejel srebrno priznanje, Lina pa bronasto.

Pripravila: mentorica Ema Igličar

Dodaj odgovor

Spoštovani komentatorji

Uredništvo NaDlani.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike pa pozivamo, naj pri izražanu mnenj upoštevajo pravila komentiranja ter Spletni bonton . Prizadevamo si preprečevati sovražni govor na spletu, ki je po zakonu kazniv.

Prijava

You are not logged in.

Ankete