Otroci postali prostovoljci

Objavljeno dne: 17.04.2017
Področje: Dogodki | Pomembne Novice
Značke: , , ,

Humanitarni center Območnega združenja Rdečega križa Novo mesto so 5. aprila obiskali otroci 1. in 2. razreda Osnovne šole Otočec.

NOVO MESTO – Ob sprejemu so jim najprej predstavili prepoznavno zastavo, stavbo in kamnito mizo s parkom. S prostovoljkami so nato otroci v dveh skupinah na različne načine spoznavali osnovno poslanstvo te humanitarne organizacije. Kaj delajo na Rdečem križu Slovenije, komu in kako pomagajo, kaj je prva pomoč in kaj prostovoljstvo – to je otrokom prek zgodbice razložila Križem kapica, mala junakinja humanosti. V skladišču so otroci izvedeli, kako zbirajo hrano, oblačila, igrače in vse tisto, kar potrebujejo ljudje, ki živijo v pomanjkanju. Otroci so nato še sami postali prostovoljci in pripravljali pakete z živili. V vsak paket so dodali tudi igračo za otroka in risbico, ki so jo sami narisali. Mali nadobudneži so ves čas aktivno sodelovali, s svojimi razlagami pa pokazali, da jim dobrodelnost in pomoč nista tuja.

Za obisk so se jim na centru zahvalili s pobarvanko o Križem kapici, s pisanim obližem in štampiljko, ki so jo dobili na roko. Obljubili so, da bodo radi pomagali, saj se lahko zgodi, da kdaj tudi sami potrebujejo pomoč.

Vir in foto: prostovoljka Nuša Rustja

Dodaj odgovor

Spoštovani komentatorji

Uredništvo NaDlani.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike pa pozivamo, naj pri izražanu mnenj upoštevajo pravila komentiranja ter Spletni bonton . Prizadevamo si preprečevati sovražni govor na spletu, ki je po zakonu kazniv.

Prijava

You are not logged in.

Ankete