Preis Sevnica kot vzor gospodarstvenikom

Objavljeno dne: 19.05.2017
Področje: Dogodki | Pomembne Novice
Značke: , ,

Svoj praznik je v petek, 5. maja, s slovesnostjo v Kulturni dvorani Sevnica obeležila Krajevna skupnost Sevnica. Praznik temelji na vsebini enega najpomembnejših kulturno–političnih zgodovinskih dogodkov za Sevnico in občino, sevniškemu taboru, ki se je 2. maja 1869 vpisal med najpomembnejše slovenske tabore.

SEVNICA – V nagovoru je zbrane skozi prelomnice leta in dosežke popeljala predsednica Sveta krajevne skupnosti Sevnica Stanka Žičkar, navzoče je pozdravil tudi župan Srečko Ocvirk. Glasbeno sta prireditev dopolnila pevski zbor Vrtca Ciciban Sevnica in instrumentalna skupina OŠ Sava Kladnika Sevnica, z dramaturškim vložkom pa učenci gledališkega kluba OŠ Ane Gale Sevnica.

Letošnja prejemnika Zlate krajevne skupnosti Sevnica sta Oskar Zoran Zelič in podjetje Preis Sevnica, d. o. o. Oskar Zoran Zelič je prejel zlato plaketo za raziskovalno strokovno delo, razširjanje poznavanja lokalne zgodovine, pomoč pri izvedbi različnih projektov, razvijanje kulturnega sodelovanja in za dolgoletno delo v dobrobit mesta Sevnica. Podjetje Preis Sevnica, d. o. o. pa je zlato plaketo prejelo kot vzor na gospodarskem področju, za zaposlovanje delavcev in za dobro sodelovanje z lokalno skupnostjo. V njegovem imenu je priznanje prevzel direktor Peter Millonig.

Vir in foto: Občina Sevnica

Dodaj odgovor

Spoštovani komentatorji

Uredništvo NaDlani.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike pa pozivamo, naj pri izražanu mnenj upoštevajo pravila komentiranja ter Spletni bonton . Prizadevamo si preprečevati sovražni govor na spletu, ki je po zakonu kazniv.

Prijava

You are not logged in.

Ankete