Sevnica gostila konferenco Gradovi Posavja

Objavljeno dne: 18.04.2017
Področje: Dogodki | Pomembne Novice
Značke: ,

Grad Sevnica, sevniško kulturno in družabno središče sevniške občine, je v četrtek, 6. aprila, gostil konferenco z naslovom »Gradovi Posavja«. Projekt povezuje pet posavskih gradov, poleg sevniškega še grad v Podsredi, grad Rajhenburg, grad Brežice in grad Mokrice, poleg njih pa še nekdanji kostanjeviški samostan.

SEVNICA – Namen projekta, ki so ga začeli izvajati v letu 2014, je programsko, tržno in promocijsko povezovanje za večjo prepoznavnost gradov v širši slovenskem in mednarodnem prostoru.

Goste, med njimi upravljavce vseh naštetih kulturno-zgodovinskih objektov, je uvodoma pozdravila Mojca Pernovšek, direktorica KŠTM Sevnica, ki upravlja s sevniškim gradom ter tam skozi vse leto pripravlja številne vsebine, prireditve in dogodke. Pozdrav navzočim sta namenila tudi župan Srečko Ocvirk in v. d. generalne direktorice direktorata za turizem na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Renata Martinčič. Vsebinski uvod v zelo dobro obiskano konferenco je podala državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Damjana Pečnik, sledile pa so predstavitve dela Združenja slovenskih zgodovinskih mest Slovenije, projekta Gradovi Posavja in v zaključnem delu še razprava. Konferenca se je zaključila s predstavitvijo in ogledom sevniškega gradu.

Vir: Občina Sevnica
Foto: Grad Sevnica

Dodaj odgovor

Spoštovani komentatorji

Uredništvo NaDlani.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike pa pozivamo, naj pri izražanu mnenj upoštevajo pravila komentiranja ter Spletni bonton . Prizadevamo si preprečevati sovražni govor na spletu, ki je po zakonu kazniv.

Prijava

You are not logged in.

Ankete