Ste že slišali za Drugi vagon?

Objavljeno dne: 16.05.2017
Področje: Dogodki | Pomembne Novice
Značke: , ,

Ste za nekaj drugačnega in kvalitetnega? Skupino Drugi vagon sestavljajo Žan Ograjšek (kitara, vokal), Simon Černe (trobenta,vokal), Andrej Kaferle (klavirska harmonika), Aljaž Mlakar (tolkala) in Matija Götz (tolkala).

Skupina in njeno ime izhajata iz ideje o potovanju z vlakom po večjih mestih bivše Jugoslavije ter popularizaciji kvalitetne slovenske glasbe, pravijo njeni člani. V treh mesecih delovanja so ustvarili že nekaj avtorske glasbe in eno pesem že studijsko posneli. Njihova posebnost je tako imenovana »lokomotiva«. Gre za ročni voziček (rudl), ki so ga opremili s potrebnim ozvočenjem na baterije. S tem lahko nastopajo tudi na mestih, kjer ni elektrike (vlak, ulica, narava, …). V sklopu Tedna ljubiteljske kulture so priredili premierni koncert, naredili pa so nekaj lepega tudi za mesto Trebnje, saj so po dogovoru s Slovenskimi železnicami organizirali čistilno akcijo stare lokomotive ob železniški postaji. K sodelovanju so povabili tudi nekatera trebanjska društva. Po uspešno zaključenem čiščenju je sledil koncert, sicer pa boste fante lahko poslušali tudi na prireditvi Iz Trebanjskega koša 16. junija.

Dodaj odgovor

Spoštovani komentatorji

Uredništvo NaDlani.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike pa pozivamo, naj pri izražanu mnenj upoštevajo pravila komentiranja ter Spletni bonton . Prizadevamo si preprečevati sovražni govor na spletu, ki je po zakonu kazniv.

Prijava

You are not logged in.

Ankete