• 4.25C Novo mesto
 • 21:11
 • Sre, 20.03.2019
 • Prijava
 • Registracija

Poletne dekorativne ideje za dom

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Prihaja poletje, ki je namenjeno sprostitvi in počitku, saj smo čez leto pridno in zagnano delali. Čas je tudi za poletno dekoracijo doma, ki naj predstavlja ravnovesje med sproščanjem, uživanjem ter ustvarjanjem prijetnega doma. Potrebujete dekorativne ideje za dom? Za vas smo pripravili številne navdihujoče ideje.

Proč s temnimi barvami pohištva, ki so bolj primerne za jesen in zimo. Poiščite svetle odeje in prte, ki bodo pohištvu dali zračen in poleten vtis. Lahko se na primer odločite za zeleno ali modro prevleko, popestrite pa jo z zanimivimi okrasnimi blazinami.

Dekorativne ideje: draperija

Dekorativne ideje

Nujno morate poskrbeti tudi za zračne in poletne zavese, ki bodo preprečile vročemu poletnemu soncu, da bi vdrlo v vaše stanovanje. Seveda naj bodo zavese v morskih odtenkih in motivih, tako da si boste v svoj dom pričarali morje in poletje.

Dekorativne ideje: stena v stanovanju

Eno steno prepleskajte v značilno modri morski barvi. S tem boste prav zares poskrbeli za občutek morja v vašem domu.

Dekorativne ideje: spalnica

Tudi v spalnici poskrbite za morski pridih. To lahko storite na različne načine. Poskrbite za pregrinjalo s poletnim navdihom, modre ali zelene senčnike nočnih lučk, dodate lahko še slamnik ali model jadrnice.

Dekorativne ideje: narava v vašem domu

Poletje povezujemo tudi z bujno rastjo sadja in zelenjave. Zato poskrbite, da bodo v vašem domu številne rastline, rože in sveže sadje. Ne samo, da bo stanovanje lepo dišalo, tudi spominjalo bo na poletje. Za eksotično pikico na i posezite tudi za bambusom.

Dekorativne ideje: odličen razgled

Poletje boste dodobra občutili tudi s pravim razgledom. Zato poskrbite, da imate s kavča ali naslonjača, v katerem najraje sedite, pogled tudi na nekaj, kar vas bo spominjalo na poletje. Lahko gledate ven, skozi okno, lahko pa poskrbite tudi za sliko ali fotografijo s poletnim motivom.

Dekorativne ideje: pladenj z morskim presenečenjem

Za to dekoracijo potrebujete bele svečke, srebrn dekorativni pladenj, morske kamenčke, školjke, ježke, zvezde in tako naprej. Svečke na pladenj postavite v diagonali, pladenj pa nato obložite z materialom iz morja. Postavite ga na vidno mesto.

Dekorativne ideje: greben koral

Priskrbite si dve visoki vazi, sploh ni potrebno, da sta enaki. V vazo najprej nasujte belo ali peščeno mivko s plaže, nato pa dodajte 3 visoke in elegantne bele sveče. V mivko postavite nekaj školjk v krem ali beli barvi.

Dekorativne ideje: morski odsev

To dekoracijo je res možno pripraviti na povsem enostaven način. Spet boste potrebovali različne morske predmete. Priskrbite si tudi srebrno ali zlato barvo v spreju. Školjke, ježke, kamenje, morsko zvezdo in druge predmete pobarvajte z barvo in jih postavite na les ali ka

men. Srebrna barva bo za seboj pustila vtis, kot da gledate obsijane predmete na morskem dnu.

Dekorativne ideje: namizna morska dekoracija

Nekoliko višje kozarce do tretjine napolnite z lupinami polžkov in morskih školjk. Bele svečke s podstavkom postavite v kozarec, na školjke. Tudi na mizo postavite še nekaj morskih okrasnih predmetov, lahko tudi naplavljen les (manjši košček).

Dekorativne ideje: morska krona

Dekorativne ideje

Vse, kar potrebujete, je skleda na višjem podstavku ter nekaj mivke in morskih predmetov. V posodo nasujete mivko, nato pa dodate še školjke, lupine ježkov ter morskih zvezd in podobno. Takšna dekoracija je kot nalašč za majhne klubske mizice, mizice in različne police.

Dekorativne ideje: cvet poletja

V kozarec postavite belo svečko, na kozarec pa privežite rožico, ki ima res lep svet. Roža naj seveda ima tudi steblo, ki je visoko toliko kot kozarec.

Dekorativne ideje za kuhinjo in jedilnico

 • Kuhinjo popestrice z različnimi raznobarvnimi kozarci, skodelicami in vrči. Izbirajte predvsem modre in morsko zelene odtenke. Lahko jih napolnite tudi s sveže pripravljeno limonado in kuhinja po zadišala po svežini, poletju in limoni.
 • Limonado morate postreči s pisanimi slamicami, poskrbite pa tudi za zanimivo oblikovane kocke ledu z morskimi motivi.
 • Vse skupaj lahko dopolnete še z novimi, poletnimi kuhinjskimi krpami, ki se barvno skladajo s kozarci in posodami.

Dekorativne ideje: modni poletni pogrinjki

V modi so pogrinjki, ki so sestavljeni iz več kosov porcelana, ki se ne ujema med seboj. Zato si sploh ne belite glave, če vas servis ni popoln. Kombinirajte sodobne in starinske kose ter bodite drzni pri izbiri barv in poletnih motivov.

Dekorativne ideje: modni kristal

Tudi kristal naj spet najde svoje mesto na poletno okrašeni mizi. Prav vam bo prišlo prav vse, od kristalnih kozarcev, posod pa do vaz. Z njimi lahko servirate različne poletne koktejle, brezalkoholne pijače in sladke poslastice. Ne pozabite, da bo kristal dodal mizi lep romantičen pridih.

Dekorativne ideje za vrt

 • Poskrbite za urejen zunanji prostor, ki ga boste opremili z udobnimi sedeži z blazinami morskih motivov. Na vrtu boste tako lahko uživali prav vsak dan.

  Dekorativne ideje

 • Vrt opremite tudi z rastlinami, ki imajo tropski videz.
 • Mizo okrasite z morsko dekoracijo (glejte prejšnje ideje).

Dekorativne ideje: svetlobne verige

Dnevi se daljšajo in vedno več svojega časa bomo preživeli zunaj, na terasah, balkonih in vrtovih. Za prijetne poletne večere je potrebno poskrbeti tudi s primerno osvetljenostjo. Tu kot nalašč pridejo v upoštev takšne ali drugačne svetlobne verige.

 • S svetlobnimi verigami lahko naredite prave čudeže. Tako lahko na primer do bližnjega drevesa na vrtu napeljete električni kabel, svetlobno verigo pa spustite z veje drevesa. Ustvarili boste naravnost pravljični ambient, ki se ga bodo razveselili tako otroci kot tudi odrasli.
 • Svetlobno verigo lahko napeljete tudi po konstrukciji strehe svoje pokrite terase. Izbirate lahko med enim tipom svetlobnih lučk, lahko pa izberete tudi različne verige ter tako ustvarite poletno nagajiv in igriv prostor za večerno uživanje.
 • Svetlobno verigo pa lahko uporabite tudi kot pomožno razsvetljavo, ki dopolnuje obstoječa svetila. Tako bo prostor še dodatno romantičen in omehčan. Pri tem bodite pozorni na to, da boste izbrali toplo barvo svetlobe, ki je prijazna očem in vpliva na dobro razpoloženje.

Dekorativne ideje: pisano cvetje

Poskrbite za lahkotno in sveže cvetje. Še posebno poletno bodo delovali rumeni cvetovi sončnice, ki bodo popolnoma spremenili ozračje v vašem domu. Predlagamo vam, da sončnice postavite v visoko vazo, ki jo postavite v kot sobe.

Pripravila: Monika M.

Poletne dekorativne ideje za dom
1 od 5
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: