• 21C Novo mesto
  • 10:12
  • Čet, 20.09.2018
  • Prijava
  • Registracija

Kako organizirati poceni selitev

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Zelo malo verjetno je, da se v svojem življenju ne boste niti enkrat preselili.  Do selitve lahko pride zaradi menjave dela, spremembe življenjskega stila, novega partnerstva, začetka študija in številnih drugih vzrokov. S tem pa so povezane manjše ali večje skrbi, saj ta proces poleg obilice dela lahko spremljajo tudi manjši ali večji stroški.

Vas zanima, kako organizirati in izvesti poceni selitev? Takšno, ki ne bo povezana z velikimi stroški ter kopico težav? Za vas smo pripravili nekaj koristnih nasvetov.

Pravočasno se pripravite

Preverite, kaj vse morate storiti, da se pripravite na poceni selitev. Za selitev poiščite kar najbolj učinkovit način. Z načrtovanjem začnite že kakšen mesec ali dva pred dnevom D. Že takrat začnite z zbiranjem škatel, časopisnega papirja, starih krp in drugih ustreznih materialov. Če boste s tem pričeli dovolj zgodaj, vam ne bo tik pred zdajci potrebno kupovati novih škatel ali česa podobnega.

Velikost je pomembna

Več stvari imate, dražji bo ves proces. Dodaten selitveni avto bo še povečal stroške selitve. Na poceni selitev se torej pripravite tudi tako, da se pravočasno znebite vseh stvari, ki jih sploh ne potrebujete. Prodajte jih na bolhi, pripravite dvoriščno razprodajo, donirajte jih kakšni dobrodelni ustanovi ali pa stvari podarite družini in prijateljem. Lahko pa jih preprosto vržete proč.

Na pomoč pokličite prijatelje in družino

Če se boste odločili za najem profesionalnihega selitvenega servisa, bo delo morda res hitreje opravljeno, a vas bo taka storitev kar precej stala. Zato vam priporočamo, da za pomoč poprosite svoje prijatelje in družino. S skupnimi močmi boste prav tako uspešno opravili vsa opravila, ki so potrebna.

Počistite stanovanje

Seveda morate pri selitvi tudi počistiti staro stanovanje. Morda vas mika, da bi za to najeli kakšen čistilni servis, a raje dvakrat premislite. Profesionalni čistilci vas bodo spet stali lep kupček denarja, kar pa se zagotovo ne sklada z idejo poceni selitve. Raje se čiščenja lotite kar sami, začnite pa že kakšna dva tedna prej pred dejansko selitvijo.

Pripravite obroke

Poceni selitev zahteva tudi nekaj načrtovanja obrokov. Že vnaprej premislite, kaj boste med tem pomembnim dogodkom jedli, najbolje je, da si te obroke pripravite kar sami. Obisk restavracij bo le še dodaten strošek, za katerega je bolje, da se mu izognete.

Pazite, kje boste parkirali

Ko prispete do vašega novega doma, se najprej prepričajte, kje lahko parkirate. Če je potrebno plačati parkirnino, to brez odlašanja tudi storite. Prav vsa organizacija glede poceni selitve bo splavala po vodi, če vam bo avto odpeljal pajek. Saj dobro veste, kaj sledi potem, kajne?

Najemite selitveni avto ustrezne velikosti

V primeru, da boste najeli selitveni avto, pazite na to, da le-ta ne bo prevelik. Vsekakor ne sme priti do problema, da se ne poste počutili sposobnega voziti večjega vozila. Če bi namreč med vožnjo prišlo do kakšne poškodbe, za katero bi bili krivi vi, vas bo to precej stalo.

Počakajte z nakupom nove opreme

Seveda si vsak, ki se preseli v novo stanovanje, želi čimprej nakupiti tudi novo pohištvo. A raje počakajte nekaj časa, tako da se na stanovanje že malo privadite. Na poceni selitev lahko še kako vpliva prehitro in impulzivno kupovanje pohištva, za katerega kasneje ugotovite, da vam in stanovanju sploh ne ustreza.

Želimo vam poceni selitev brez večjih pretresov!

Pripravila: Monika M.

 

Kako organizirati poceni selitev
1 od 3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Oživljanje neuspešno, nova žrtev med motoristi

20.09.2018
Trčila sta motor in osebni avto. ŠENTILJ – O novi nesreči motorista to pot poročajo s Štajerske, točneje iz Šentilja. Policija je bila o tragičnem dogodku obveščena ob 18.13. Pred starim nekdanjim mednarodnim ...

Šok v Litiji - v trezorju strup in bombe!

20.09.2018
Prevzelo ju bo podjetje Saubermacher. LITIJA - Ob 19.00 so v Jelši v občini Šmartno pri Litiji v trezorju stanovanjske hiše svojci našli poleg nekaj ročnih bomb tudi dve ampuli strupa Venenum starega več kot 40 let. ...

Brezčasna Provansa - ste si jo že ogledali?

20.09.2018
Sanjska francoska pokrajina, ki sliši na ime Provansa, zaradi svoji lepot že stoletja privablja številne umetnike. Kako tudi ne, saj so v tem kotičku sveta našli popolno mediteransko svetlobo, sinjino neba in vonj po sivki. ...

VIDEO: Prepir med Slovencem in Bosancem

19.09.2018
Prepir nikomur ne koristi. Če pa gre za šalo, pa je prav, da se nasmejemo, ko se sporečeta Slovenec in Bosanec. Dobra sta se, smeh zagotovljen! Za vse pa je bilo krivo stepanje preproge! Nadlani.si