• 1C Novo mesto
  • 07:29
  • Sre, 21.11.2018
  • Prijava
  • Registracija

Kako organizirati poceni selitev

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Zelo malo verjetno je, da se v svojem življenju ne boste niti enkrat preselili.  Do selitve lahko pride zaradi menjave dela, spremembe življenjskega stila, novega partnerstva, začetka študija in številnih drugih vzrokov. S tem pa so povezane manjše ali večje skrbi, saj ta proces poleg obilice dela lahko spremljajo tudi manjši ali večji stroški.

Vas zanima, kako organizirati in izvesti poceni selitev? Takšno, ki ne bo povezana z velikimi stroški ter kopico težav? Za vas smo pripravili nekaj koristnih nasvetov.

Pravočasno se pripravite

Preverite, kaj vse morate storiti, da se pripravite na poceni selitev. Za selitev poiščite kar najbolj učinkovit način. Z načrtovanjem začnite že kakšen mesec ali dva pred dnevom D. Že takrat začnite z zbiranjem škatel, časopisnega papirja, starih krp in drugih ustreznih materialov. Če boste s tem pričeli dovolj zgodaj, vam ne bo tik pred zdajci potrebno kupovati novih škatel ali česa podobnega.

Velikost je pomembna

Več stvari imate, dražji bo ves proces. Dodaten selitveni avto bo še povečal stroške selitve. Na poceni selitev se torej pripravite tudi tako, da se pravočasno znebite vseh stvari, ki jih sploh ne potrebujete. Prodajte jih na bolhi, pripravite dvoriščno razprodajo, donirajte jih kakšni dobrodelni ustanovi ali pa stvari podarite družini in prijateljem. Lahko pa jih preprosto vržete proč.

Na pomoč pokličite prijatelje in družino

Če se boste odločili za najem profesionalnihega selitvenega servisa, bo delo morda res hitreje opravljeno, a vas bo taka storitev kar precej stala. Zato vam priporočamo, da za pomoč poprosite svoje prijatelje in družino. S skupnimi močmi boste prav tako uspešno opravili vsa opravila, ki so potrebna.

Počistite stanovanje

Seveda morate pri selitvi tudi počistiti staro stanovanje. Morda vas mika, da bi za to najeli kakšen čistilni servis, a raje dvakrat premislite. Profesionalni čistilci vas bodo spet stali lep kupček denarja, kar pa se zagotovo ne sklada z idejo poceni selitve. Raje se čiščenja lotite kar sami, začnite pa že kakšna dva tedna prej pred dejansko selitvijo.

Pripravite obroke

Poceni selitev zahteva tudi nekaj načrtovanja obrokov. Že vnaprej premislite, kaj boste med tem pomembnim dogodkom jedli, najbolje je, da si te obroke pripravite kar sami. Obisk restavracij bo le še dodaten strošek, za katerega je bolje, da se mu izognete.

Pazite, kje boste parkirali

Ko prispete do vašega novega doma, se najprej prepričajte, kje lahko parkirate. Če je potrebno plačati parkirnino, to brez odlašanja tudi storite. Prav vsa organizacija glede poceni selitve bo splavala po vodi, če vam bo avto odpeljal pajek. Saj dobro veste, kaj sledi potem, kajne?

Najemite selitveni avto ustrezne velikosti

V primeru, da boste najeli selitveni avto, pazite na to, da le-ta ne bo prevelik. Vsekakor ne sme priti do problema, da se ne poste počutili sposobnega voziti večjega vozila. Če bi namreč med vožnjo prišlo do kakšne poškodbe, za katero bi bili krivi vi, vas bo to precej stalo.

Počakajte z nakupom nove opreme

Seveda si vsak, ki se preseli v novo stanovanje, želi čimprej nakupiti tudi novo pohištvo. A raje počakajte nekaj časa, tako da se na stanovanje že malo privadite. Na poceni selitev lahko še kako vpliva prehitro in impulzivno kupovanje pohištva, za katerega kasneje ugotovite, da vam in stanovanju sploh ne ustreza.

Želimo vam poceni selitev brez večjih pretresov!

Pripravila: Monika M.

 

Kako organizirati poceni selitev
1 od 3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

V Vrhtrebnje našli mrtvo osebo

21.11.2018
Na pomoč tudi reševalci. TREBNJE - Včeraj po 18. uri so v naselju Vrhtrebnje, občina Trebnje, gasilci PGD Vrhtrebnje in Trebnje omogočili vstop reševalcem NMP Trebnje v stanovanjsko hišo,  v kateri so našli mrtvo ...

Božič

21.11.2018
Božič je dan, ki ga kristjani po celem svetu slavijo kot rojstvo Jezusa Kristusa. Praznuje pa ga tudi veliko drugih ljudi, saj je s svojo domačnostjo našel pot v takšna in drugačna gospodinjstva. Božič je torej ...

Kam je izginil Uroš iz Boštanja? Zadnjič opažen na Kredarici!

20.11.2018
Že v ponedeljek je na območju Vrat potekala iskalna akcija. BOŠTANJ - Svojci so danes obvestili policijo, da od nedelje, 18. novembra 2018, pogrešajo 42-letnega Uroša Šunto iz Boštanja. Takoj smo pričeli izvajati ...

VIDEO: Nag na sneg in mraz, videlo ga je milijon ljudi

20.11.2018
V minulih dneh se je ohladilo. Ni ga junaka, ki bi šel danes premalo oblečen v mrzlo ponedeljkovo jutro. Na spletu pa še vedno kraljuje video, ki je nastal v Bosni in Hercegovini. Za junaka na sliki tudi minus in sneg ...