• 2C Novo mesto
  • 07:07
  • Pet, 16.11.2018
  • Prijava
  • Registracija

Kakšna naj bo otroška soba?

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Tudi otroci potrebujejo svoj kotiček – to je otroška soba, kjer preživljajo svoj prosti čas in spijo. Kakšna naj bo otroška soba je dilema, s katero si starši često razbijajo glavo. Svetujemo pa, da se pred prenovo posvetujete s partnerjem, zagotovo pa kak dober nasvet premorejo tudi prijatelji, ki imajo otroke in je proces urejanja otroške sobe že za njimi.

Rast in razvoj

V prvi je otroška soba mali domišljijski raj, kjer se mora počutiti dobro in varno. Predvsem pa je to prostor, ki ga vaš otrok potrebuje za zdravo rast in primeren razvoj. V njej preživijo otroci precej časa, zato naj bo opremljanje in urejanje premišljeno.

Pralne stene

Ponavadi se vse začne pri stenah, ki pa kljub razgibani otroški domišljiji naj ne bodo preveč pisane. Vse ima svoje meje, tudi barve, v katerih naj bo otroška soba. Ker so otroci ti, ki nenehno ustvarjajo, steno pa postane risalna deska, je smiselno razmisliti o pralnih stenah! Na tleh naj bi parket, ki je prijetnejši kot parket. Za dekoracijo in prijetnost v prostoru poskrbi tudi preproga, morda tepih. Ne pozabite pa, to je otroška soba, zato nikar tja z dragocenimi tepihi ali preprogami, saj bodo lahko zlahka tarča hrane in pijače, ki bo končala na tleh.

Naj otrok sodeluje

Strokovnjaki svetujejo, da sobo prilagodimo otroku, tudi njegovemu karakterju. Otroška soba naj mu bo pisana na kožo. To boste dosegli tudi tako, da vam bo otrok pomagal pri opremljanju in urejanju kotička.

Police, omare, predali

Smiselno je, da otroka hitro navadite na red in disciplino. Ni potrebno, da se v vsaki situaciji postavite kot policaj. Bo pa otroku v veliko korist, recimo kar naložba v življenje, če bo po končani igri v svoji sobi znal pospraviti igrače. Otroška soba naj ima predale in police. Igrače naj pospravlja sam, vi pa mu bodite za zgled. A ne tako, da pospravite sami, ampak mu pomagate in svetujete.

Pozor, elektrika

Ne pozabite, otroška soba mora biti varna! Skrbno preverite električne vtičnice ter vanje namestite posebne plastična varovala. Vtičnica je uporabna, a varna za vaše otroke. Otroška soba naj bo tudi brez ostrih robov in balkonov.

Imate več otrok in eno sobo? V takem primeru mora imeti vsaka otroška soba toliko igralnih mest oz. kotičkov kolikor je otrok. Ko otroci zrastejo, naj dobi otroška soba tudi pisano mizo in varen ter hrbtenici prijazen stol. Če pa se otroci med sabo motijo med učenjem, pa svetujemo, da se otroška soba pregradi.

D.P.

Kakšna naj bo otroška soba?
1 od 3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Ločevalna dieta

16.11.2018
Ločevalna dieta je dobro poznana dieta, ki sodi med dolgotrajnejše različice diet za hujšanje. Traja namreč kar 3 mesece. Po vsem svetu ima številne zagovornike, ki so se je že lotili in so z rezultatom zadovoljni. Spet ...

V soboto največja iskalna akcija: Trebnje z gasilci in nogometaši za Klemna!

15.11.2018
Zato je bil v Trebnjem sestavljen pravi bojni plan za največjo iskalno akcijo dosedaj! TREBNJE, KRVAVEC – Tudi današnje iskanje ni dalo rezultata, nogometaš NK Bartog Trebnje Klemen Musulin je še vedno med pogrešanimi ...

Kje je avto, ki so ga ukradli v Novem mestu

15.11.2018
Pogrešajo francoski štirikolesnik. NOVO MESTO - Z dvorišča stanovanjske hiše na Drski v Novem mestu je v noči na 15. 11. nekdo odtujil osebni avtomobil Renault megane grand tour, 1,5 DCI, kovinsko sive barve, letnik ...

V Velikem Lipju odprtje nove poslovilne vežice

15.11.2018
Občina načrtuje tudi obnovo vežice v Hinjah. ŽUŽEMBERK - "Občina že 20 let deluje za in predvsem zaradi več kot 4.800 občanov," je s ponosom povedal Franc Škufca, župan občine Žužemberk, ko je odprl novo ...