• 0.49C Novo mesto
  • 23:57
  • Čet, 13.12.2018
  • Prijava
  • Registracija

Pospravljanje doma

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Pospravljanje doma sodi med kar konkretno obsežna opravila. Najboljši način, kako se ga lotiti, je tisti, kjer boste pospravili eno sobo za drugo. Tako se boste naenkrat osredotočili le na eno sobo ter jo temeljito pospravili.

Za pospravljanje doma ne potrebujete nobenih posebnih orodij. Potrebovali pa boste nekaj večjih škatel ali košar, v katere boste položili različne predmete.

Prva škatla: pospravi na svoje mesto. Ta bo namenjena vsem stvarem, ki se nahajajo tam, kjer se ne bi smele. Pri tem mislimo na primer na kozarec v spalnici ali športno majico v kuhinji.

Druga škatla: recikliraj. Sem sodi papir, plastika, steklo, skratka material, ki ga lahko recikliramo.

Tretja škatla: popravi. Pospravljanje doma bo privedlo tudi do predmetov, ki potrebujejo popravke. S tem mislimo na primer na par čevljev, ki jih morate očistiti.

Četrta škatla: smeti. Za predmete, ki sodijo v smeti.

Peta škatla: doniraj. Sem pa boste položili predmete, ki jih lahko donirate kakšni dobrodelni organizaciji.

Za pospravljanje doma si najprej pripravite te škatle ali različne posode. Postavite jih na vidno mesto, tako da jih boste med pospravljanjem zlahka dosegli. Svetujemo vam, da jih tekom dela prenašate iz sobe v sobo.

Kopalnica

Pospravljanje doma začnite s kopalnico, in sicer z omarico za toaletne potrebščine. Omarico popolnoma izpraznite in se znebite vseh pripomočkov ali zdravil, ki jim je potekel rok trajanja. Vse, kar boste obdržali, pa pospravite nazaj v omarico. Tiste stvari, ki jih najbolj potrebujete, naj bodo na dosegu roke.

Pospravljanje doma nadaljujte s predalniki in poličniki, ki jih imate v kopalnici. Spet jih popolnoma izpraznite, na hitro ocenite, kaj boste še potrebovali in česa ne, nato pa stvari pospravite nazaj. Pazite na to, da bodo stvari, ki jih največkrat uporabljate, v vrhnjem predalu oziroma tam, kjer jih boste zlahka dosegli. Na tak način pospravite tudi prostor, kjer se nahaja tuš, ter omarico pod umivalnikom.

Spalnica

Pospravljanje doma nadaljujte v spalnici. Najprej pospravite posteljo in soba bo takoj videti bolj urejena. Nato preglejte nočne omarice. So na njih tudi stvari, ki ne spadajo v to sobo? Položite jih v prvo škatlo, torej tisto z napisom Pospravi na svoje mesto.  Sem sodijo knjige, ki ste jih že prebrali, papir in pisala, pošta in podobno. Vse, česar ne boste več uporabljali, pa pospravite v škatlo za recikliranje ali v škatlo za smeti. Prav tako natančno se lotite pregleda predalnikov v spalnici. Spet se odločite, kaj bo ostalo in kaj gre proč. Posebno pozornost namenite oblačilom. Če so potrebna likanja, jih položite v škatlo z napisom Popravi. Vse, česar ne boste več nosili, pa naj pristane v škatli Doniraj.

Predsoba

Pospravljanje doma pa s tem še ni končano, saj nas čaka še nekaj sob. Nadaljevali bomo s predsobo. Ne glede na to, kako majhna je, uporabna bo ostala le tako, da boste sproti poskrbeli za to, da bo pospravljena. Začnite z mizico ali poličko, če jo seveda imate v predsobi. Preglejte predmete, ki se na njej nahajajo, in se na hitro odločite, kaj bo tam ostalo, kaj pa gre v določeno škatlo. Prav tako preglejte vsebino predalov. Preglejte tudi omarico s čevlji. Boste nosili vse ali je morda kakšen par za v smeti? So vsi čevlji očiščeni?

Kuhinja

Pospravljanje doma zaključite s kuhinjo. Morda vam bo ravno ta prostor predstavljal največji izziv. V kuhinji namreč preživimo zelo veliko časa, zato se v njej naberejo takšni in drugačni predmeti, ki v ta prostor sploh ne sodijo. Svetujemo vam, da se kuhinje lotite po delih. Najprej popolnoma izpraznite ves prostor, ki ga trenutno pospravljate. Predmete, ki jih boste še uporabljali, vrnite na svoje mesto. Vse ostalo pa položite v ustrezne škatle. Na ta način bo tudi vaša kuhinja kmalu pospravljena tako, kot vsi ostali prostori v vašem domu.

Želimo vam uspešno pospravljanje doma.

Pospravljanje doma
1 od 3
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Bo Hribar že jutri novi župan Šmarjeških Toplic?

13.12.2018
Upravno sodišče je odpravilo sklep volilne komisije o ponovitvi volitev. ŠMARJEŠKE TOPLICE – Občinska volilna komisija bo po poročanju Slovenske tiskovne agencije morala ponovno odločiti o ponovitvi 2. kroga ...

S helikopterjem v Ljubljano!

13.12.2018
Držimo pesti, da bo z novorojenčkom vse OK! Mali, drži se! NOVO MESTO - Ob 13.00 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske z medicinsko ekipo iz Splošne bolnišnice Novo mesto prepeljala novorojenčka v inkubatorju v ...

Pametni telefon: Vse v enem

13.12.2018
Pametni telefon med drugim služi tudi kot nova kreditna kartica: štiri leta po uvedbi plačilne storitve Apple Pay v ZDA, je storitev od torka na voljo še v Nemčiji. Uporabnikom ni treba več iskati bančnih kartic po ...

Koliko snega bo zapadlo v petek? Na jugu Slovenije tudi do 25 centimetrov!

13.12.2018
Na Primorskem bo vse od četrtka dopoldne do sobote zvečer pihala burja. Ta bo ponekod lahko gradila tudi snežne zamete. LJUBLJANA – Dežurni vremenoslovec na Agenciji Republike Slovenije za okolje napoveduje za danes ...