• 0C Novo mesto
  • 05:53
  • Sob, 19.01.2019
  • Prijava
  • Registracija

FOTO: Rekorder – v kombi jih je nehumano naložil kar 38?!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Državljanoma Hrvaške so kriminalisti odvzeli prostost in ju odpeljali v prostore za pridržanje.

BREŽICE – Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje pri naselju Gregovce v jutranjih urah ustavili osebni avtomobil, za njim pa še kombinirano vozilo hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni državljan Hrvaške v tovornem delu v povsem nehumanih razmerah prevaža 38 tujcev, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo.

52-letni voznik osebnega avtomobila pa je po prvih ugotovitvah tujcem nudil pomoč pri nezakonitem prehodu državne meje. Državljanoma Hrvaške so kriminalisti odvzeli prostost in ju odpeljali v prostore za pridržanje.

Iz Turčije in Iraka

S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države so ga privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s 23 državljani Turčije in 15 državljani Irana pa še niso zaključeni.

Tudi v Beli krajini

Nekaj pred 10. uro pa so črnomaljski policisti pri Miličih ustavili voznika taksija, državljana Slovenije, ki je v vozilu prevaža tri državljane Irana, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 35-letnemu taksistu so odvzeli prostost, po zaključeni preiskavi pa ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.