• 1.55C Novo mesto
  • 21:33
  • Sob, 16.02.2019
  • Prijava
  • Registracija

Goljufa s Facebooka opeharila Novomeščana

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Na območju Črnomlja so izsledili osumljena goljufa in ju pridržali. Ovadili ju bodo zaradi kaznivega dejanja goljufije.

NOVO MESTO – Novomeški policisti preiskujejo kaznivo dejanje goljufije. Oškodovanec jih je obvestil, da se je družbenem omrežju Facebook odzval na oglas neznanca. Ta naj bi mu predlagal, da bi po ugodni ceni skupaj odkupila zlato, ki naj bi bilo last podjetij iz tujine, ki so šla v stečaj.

Neznanec naj bi že našel kupca in tujine, ki bi zlato takoj odkupil po enkrat višji ceni. Na dogovorjenem mestu sta se srečala z in oškodovanec mu je izročil denar. Z odkupovalcem naj bi se kasneje srečala na drugem mestu, vendar neznanec tja ni prišel, prav tako pa se ni več odzival na klice oškodovanca.

Policisti so takoj po prijavi oškodovanca pričeli s preiskavo okoliščin kaznivega dejanja goljufije. Na območju Črnomlja so izsledili osumljena goljufa in ju pridržali. Ovadili ju bodo zaradi kaznivega dejanja goljufije.

Občanom svetujemo, naj bodo previdni in ne nasedajo prevarantom, ki pri sklepanju različnih poslov obljubljajo nerealne in visoke zaslužke. Denarja naj v nobenem primeru ne izročajo neznancem, o sumljivih okoliščinah pa takoj obvestijo policijo, so še opozorili novomeški možje postave.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: