• 15C Novo mesto
  • 22:49
  • Tor, 18.09.2018
  • Prijava
  • Registracija

Kaj se dogaja v domu upokojencev Impoljca?

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Kot je povedal Rok Kužel z Vala 202, so se na te očitke v Impoljici odzvali, a so zapisali, da se to pri njih ne dogaja, da je teta neprištevna.

IMPOLJCA, SEVNICA – Ni ravno novica, če zapišemo, da v domu ostarelih manjka ustreznega kadra, domovi so kadrovsko povsem podhranjeni. Ministrstvo za socialne zadeve na leto nameni vsem domovom v Sloveniji dva milijona evrov. Da bi zgradili nov dom, bi rabili enega… Zadnji nov dom je zrasel leta 2000!

O tem razmerah pa je danes poročal Val 202 v oddaji Kje pa vas čevelj žuli, kamor so svojci sporočili svoje (slabe) izkušnje ravnanja s starostniki.

Strašne obtožbe

„Teta že več let biva tu, saj rabi 24-urno oskrbo. Pet jih je v sobi. Ko pridemo, praviloma ni oblečena letnemu času primerno. Mokra je, ker se polula… Večkrat jo vzamemo domov, takrat opazimo, da ima modrice po telesu. Pove, da jo sestre ščipajo med kopanjemm zmerjejajo pa jo s prasico. Ko smo v domu, se zdi, kot da se vsega osebja boji. Ko jo odpeljemo domov, pa je povsem druga, se razživi,“ je povedala ena od sorodnic.

Kot je povedal Rok Kužel z Vala 202, so se na te očitke v Impoljici odzvali, a so zapisali, da se to pri njih ne dogaja, da je teta neprištevna.

:: Vabljeni k poslušanju celotne oddaje

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Na dolenjki mu je zgorel akumulator

18.09.2018
Še pred prihodom gasilcev GB Ljubljana je voznik sam pogasil požar. GROSUPLJE - Ob 7.10 je na avtocesti Novo mesto–Ljubljana, med viaduktom Reber in Debelim hribom v smeri Ljubljane, zagorel akumulator kombiniranega ...

Novi iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr in Apple Watch 4

18.09.2018
Apple je svoj letni dogodek (Apple Special Event) začel s popolnoma novo Apple Watch serije 4. Pametna ura, ki je osredotočena na vaše zdravje in varnost, je opremljena z inovativno tehnologijo. Videli smo tudi tri nove ...

Obsežna policijska akcija!

18.09.2018
V operativnih aktivnostih je vključenih preko 30 kriminalistov. LJUBLJANA - Ljubljanski kriminalisti danes na območju ljubljanske in mariborske policijske uprave na podlagi sodne odredbe opravljajo hišne preiskave ...

FOTO: Rešili živino, strehe ni več!

18.09.2018
Objekt v izmeri 18x28 metrov je utrpel poškodbe skoraj cele strehe. VELIKA STARA VAS - Ob 18.22 je zaradi goreče bale sena zagorel hlev v naselju Velika Stara vas, občina Grosuplje. Posredovalo je sedem prostovoljnih ...