• 21C Novo mesto
  • 16:06
  • Čet, 26.04.2018
  • Prijava
  • Registracija

Kakšen vikend! Pijan v avtošolo, pretep treh na Glavnem trgu

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Tudi ta vikend so imeli novomeški policisti resnično veliko dela s kršitelji, pijanci, pretepači, naključnimi prekrškarji in še s kom. Glede na njihovo obsežno poročilo, ki zajema dogodke ob koncu tedna, izpostavljamo le najzanimivejše dogodke. Morda se boste kakšnemu od njih celo nasmejali …

KRŠKO, NOVO MESTO – Na bencinskem servisu v Krškem je v soboto zvečer mladoletnik ukradel opel astro, ki je bila odklenjena, ključi pa so bili prav tako v njej. Policisti poročajo, da je ‘mulec’ med vožnjo povzročil kar štiri prometne nesreče (trčil je v prometno signalizacijo, na parkirnem prostoru prodajalne je trčil v paleto z izdelki v stekleni embalaži, kasneje pa še v kombinirano vozilo in v ograjo).

Skozi naselje je vozil na vso moč in s tem ogrožal pešce, vozil pa je tudi po levem smernem vozišču, tako da so se mu morala vozila, ki so prihajala mimo, umikati. Mladenič se je peljal proti Kostanjevici na Krki, tam pa zapeljal na pločnik in se prevrnil.

In ne boste verjeli, koliko je napihal: 1,37 miligrama alkohola, kar je 2,85 promila alkohola. Seveda so ga takoj odpeljali na hladno, vmes pa ugotovili še, da je še pred podvigom s krajo avtomobila v eni od trgovin ukradel steklenico z alkoholom. Zaposlena mu jo je skušala odvzeti, a jo je fantič udaril in poškodoval. Osumljen je roparske tatvine, kraje motornega vozila in nevarne vožnje …

Pijan se je učil voziti

Naslednja zgodba pa je še bolj neverjetna. A če vemo, da se je zgodila v naših koncih, morda niti ni tako nenavadna … Krški policisti so v soboto ustavili 34-letnega kandidata za voznika, ki ga je spremljal učitelj vožnje. Kandidat za voznika je napihal 0,56 miligrama alkohola, to je 1,16 promila! Seveda se naprej ni več smel peljati, pa še bajno bo plačal – 900 evrov. Tudi njegov inštruktor je v prekrškovnem postopku.

S kolesom na avtocesto

Novomeški policisti pa so v petek po avtocesti lovili dve kolesarki. Med priključkom Mirna Peč in Trebnje so izsledili državljanki Danske in Avstralije ter ju varno pospremili z nevarne avtoceste. Plačati pa jima ne bo treba nič, saj so ju prijazni možje v modrem zgolj opozorili.

Pijani v nesreče

V noči na nedeljo je v okolici Uršnih sel voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in trčil v brežino, potem pa napihal 0,78 miligrama alkohola, kar je 1,62 promila. Star je 25 let in se v nesreči ni poškodoval, bo pa seveda plačal, kar je povzročil.

Na cesti med Sevnico in Tržiščem pa je v nedeljo popoldne 35-letni voznik trčil v 36-letnega voznika, potem pa pobegnil. Kmalu so ga izsledili, a ni hotel pihati. Vozniško so mu odvzeli in mu naložili vrtoglavo kazen: 1820 evrov ter 18 kazenskih točk.

Ob žlebove

V noči na petek je v Novem mestu nekdo s strehe stanovanjske hiše odtujil okoli devet metrov bakrenih žlebov. Lastnika je oškodoval za 400 evrov. Iz hiše na novomeškem Glavnem trgu pa je nekdo ukradel več akumulatorjev.

So pa imeli na Glavnem trgu v nedeljo še en incident. Prišlo je do pretepa in kršitev javnega reda in miru. Policisti so izsledili tri kršitelje, stare med 18, 21 in 34 let. Osebe niso hotele sodelovati v postopku, nadaljevali so s kršitvami in nedostojnim vedenjem, zato so zoper njih uporabili prisilna sredstva in jih obvladali. Odpeljali so jih v prostore za pridržanje in jim zaradi kršitev izdali plačilne naloge.

Nesreča traktorista

V soboto dopoldne se je v okolici Novega mesta zgodila še ena nesreča, pri kateri se je pri delu s traktorjem poškodoval moški. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je 74-letni moški vozil kmetijski traktor po strmem klancu navzgor. Traktor je začel drseti vzvratno, se prevrnil in obstal na kolesih. Poškodovanega moškega so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

Vir: PU Novo mesto, M. S.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

SRAMOTA VSEH SRAMOT: Več let trpinčil ženo, zdaj jo je še z elektroparalizatorjem!

26.04.2018
Žrtev si iz strahu, da bo grožnje tudi izvrši,l ni upala nasilja prijaviti. NOVO MESTO - V dopoldanskih urah smo bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin je bilo ugotovljeno, ...

Dovolj izkušen, da bi pomagal tudi kot poslanec

26.04.2018
Dr. Jože Korbar, ki zadnja tri leta opravlja funkcijo podžupana Občine Trebnje, bo kandidiral za poslansko mesto na listi SLS. TREBNJE - "Dosedanje delo me je prepričalo, da se v politiki vendarle da marsikaj narediti. ...

Ogenj zjutraj povsem uničil vozilo

26.04.2018
Razlogi za požar niso znani. NOVO MESTO - Ob 7.00 je na križišču Topliške ceste in Kandijske ceste v Novem mestu gorelo osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto so požar pogasili, odprli pokrov motorja, odstranili vozilo ...

Pred psi reševali ovce!

26.04.2018
Leta 2014 so klali živali v Šentjanžu. IVANČNA GORICA – Ob 8.30 so gasilci PGD Sobrače v naselju Pusti Javor, občina Ivančna Gorica, odstranili nevarnost pobeglih divjih psov, ki so ogrožali bližnje ovce, poroča ...