• 0C Novo mesto
  • 01:41
  • Sob, 19.01.2019
  • Prijava
  • Registracija

Požar v hiši, evakuirali pet stanovalcev

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

O požaru so bili obveščeni policisti PU Novo mesto in poveljnik CZ Trebnje.

TREBNJE – Ob 10.02 je na Golievem trgu v Trebnjem, gorela stropna konstrukcija med etažama v starejši stanovanjski hiši. Gasilci PGD Trebnje so odprli dvajset kvadratnih metrov stropa in ogenj pogasili s prahom in vodo.

V času gašenja so evakuirali pet stanovalcev hiše. Gasilci so zaradi slabega stanja dimnika začasno prepovedali kurjenje z drvmi. Gasilci so tudi prezračili prostore stanovanjske hiše, s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika in poškodovano stropno konstrukcijo, podprli strop z gradbenimi podporniki, izmerili prisotnost plinov, odklopili elektriko na glavni varovalki in v času intervencije usmerjali promet na cesti ob hiši. O požaru so bili obveščeni policisti PU Novo mesto in poveljnik CZ Trebnje, so zapisali na spletni strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Nadlani.si

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.