• -2.49C Novo mesto
  • 21:05
  • Tor, 18.12.2018
  • Prijava
  • Registracija

Sredi noči zbil kolesarja in pobegnil!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilec.

LJUBLJANA – Danes nekaj po polnoči so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o prometni nesreči s poškodbami na Opekarski cesti v Ljubljani.  Ugotovljeno je bilo, da je 59-letnik vozil po Opekarski cesti v Ljubljani od Kopačeve ceste proti Poti na Rakovo jelšo. Na Opekarski cesti je voznik dohitel 50-letnega kolesarja, ki je vozil ob desnem robu vozišča v isti smeri. Ker pa 59-letnik takrat hitrosti in načina vožnje ni prilagodil vidljivosti in vremenskim razmeram ter svojim vozniškim sposobnostim  tako, da bi ves čas vožnje obvladoval vozilo oziroma, da bi ga lahko ustavil pred oviro, ki bi jo glede na okoliščine lahko pričakoval (kršitev prvega odstavka 45. člena ZPrCP), je s sprednjim desnim vogalom trčil v kolesarja.

Obležal je

Kolesar je po nesreči obležal na vozišču. 59-letnik  je vozilo po nesreči ustavil v križišču Opekarske ceste in Ceste na Loko in stopil iz vozila ter pogledal kaj se je zgodilo, nato pa se je usedel nazaj v vozilo ter se odpeljal s kraja nesreče v smeri proti Poti na Rakovo jelšo.

50-letni kolesar je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Voznika pa so policisti kmalu po nesreči izsledili doma. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo. Odrejen mu je bil strokovni pregled z odvzemom krvi in urina.

Kazen sledi

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilec. Glede okoliščin nesreče policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri podanih sumov kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu (324/I KZ-1) in zaradi zapustitve poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči (328/II KZ-1), so sporočili s PU Ljubljana.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Računalnik - 14 nasvetov za katere vam je lahko žal, da jih niste poznali prej

18.12.2018
Obstajajo trije tipi uporabnikov računalnika: tisti, ki uporabljajo miško, tisti, ki uporabljajo tipkovnico, in tisti, ki raje govorijo z pametnim pomočnikom Cortano ali Siri. Ne glede na to, v katero kategorijo spadate, ne ...

Pri Kočevju umrl pod drevesom

18.12.2018
Pred prihodom reševalcev NMP Kočevje je ponesrečenca izpod drevesa rešil sodelavec.  KOČEVJE - Ob 14.00 se je pri naselju Knežja Lipa, občina Kočevje, pri delu v gozdu na delavca podrlo drevo. Pred prihodom ...

Kako do čiste vode?

18.12.2018
Čista voda je izjemno pomembna za zdravo, kakovostno in dolgo življenje. Voda je namreč vir življenja, vse izhaja iz nje, zato je še kako pomembno, kakšno vodo pijemo. Pomembno je tudi, da pijemo dovolj vode, saj je ...

Zidarstvo Knez - Vaš zanesljiv partner pri gradnji

18.12.2018
Iščete dobrega gradbenika? Preverili smo gradbenike v kraju Novo mesto z okolico, ter našli zanesljivega gradbenika Zidarstvo Knez. Cilj zgrajene hiše je, da se boste v njej dobro počutili, prav zato je vsak objekt ...