• 20C Novo mesto
  • 15:17
  • Čet, 18.10.2018
  • Prijava
  • Registracija

Ugotovili so, kdo je po Dolenjski serijsko ropal

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

V decembru 2016 in januarju 2017 so policisti in kriminalisti Policijske uprave Novo mesto na območju Dolenjske in Bele krajine obravnavali štiri rope in tatvino v prodajalnah in gostinskih lokalih.

NOVO MESTO – Na območju Dolenjskih Toplic je 5. 12. v večernih urah v prodajalno vstopil zamaskirani neznanec, ki je v roki držal predmet, podoben pištoli. Od zaposlene je zahteval, da mu iz blagajne izroči denar, potem pa pobegnil. Prodajalno je oškodoval za nekaj več kot 700 evrov.

15. decembra okoli 17. ure je zamaskirani neznanec vstopil v prodajalno na Otočcu. S predmetom, podobnim pištoli, je zaposleni zagrozil, od nje zahteval denar in po dejanju pobegnil. Istega dne je že čez slabo uro zamaskiran moški enakega opisa oropal prodajalno v Novem mestu. S predmetom, podobnim pištoli, je zagrozil zaposleni in iz predala blagajne odtujil okoli 1400 evrov.

V Semiču je neznanec 5. januarja vstopil v prodajalno, izkoristil krajšo odsotnost zaposlene in odtujil predal blagajne z okoli 1400 evri. Črnomaljski policisti pa so bili 19. januarja  obveščeni o ropu gostinskega lokala v Semiču. Neznanec je zaposleni zagrozil s predmetom, podobnim pištoli in ji odtujil denarnico. Povzročil je za okoli 200 evrov škode.

V vseh primerih isti storilec

V vseh primerih so policisti izvajali številne aktivnosti za izsleditev roparja. Ugotovili so, da je kaznivih dejanj osumljen 31-letni moški iz okolice Dolenjskih Toplic. 20. januarja so v Semiču osumljenca izsledili in prijeli in mu odvzeli prostost. Pridobili so odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo v Semiču, kjer je osumljenec bival neprijavljen, in na naslovu bivanja v okolici Dolenjskih Toplic. Med hišno preiskavo so našli predmete, ki izvirajo iz kaznivih dejanj, našli in zasegli pa so tudi imitacijo orožja. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor. Vir: PU Novo mesto, M. S.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Mobilni telefoni: GOOGLE PIXEL 3 IN PIXEL 3 XL

18.10.2018
V preteklem tednu sem uporabljal mobilni telefon Google Pixel 3, vprašanja,  ki so se vrstila s strani znancev so: Ali bi morali zamenjati svoj iPhone za Google Pixel 3? Po drugi strani pa je bilo vprašanj, ki ...

Nujno izpraznili parlament, naši poslanci pa na kavo, potem pa na delo

18.10.2018
Ko bo znanih več informacij, bomo sporočilo dopolnili, so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana. LJUBLJANA, TREBNJE - Policijska uprava Ljubljana je bila nekaj minut pred 8. uro obveščena o prejemu pisemske ...

Volitve so tu, sadijo se tudi drevesa

18.10.2018
Dana obljuba se je sedaj izpolnila, kar je razvidno s fotografije. ŠENTJERNEJ - Letos aprila se je v rubriki Halo, tukaj je bralec Dolenjca, oglasil Šentjernejčan z vprašanjem, zakaj so na parkirišču pred Kulturnim ...

Zdravnica odhaja, županja bo govorila jutri

18.10.2018
Za pojasnila smo se nemudoma obrnili na županjo Bernardko Krnc. ŠMARJEŠKE TOPLICE - Poročali smo, da z delom v občini Šmarješke Toplice z delom končuje priljubljena zdravnica dr. Irena Vester. „Obveščam vas, da ...