• 8C Novo mesto
  • 23:58
  • Tor, 13.11.2018
  • Prijava
  • Registracija

Z neregistriranim avtom trčil v avtobus

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Policisti so bili v torek obveščeni o prometni nesreči, v kateri sta bila udeležena osebni avto in avtobus, na katerem je bilo 18 potnikov. Nesrečo je povzročil 42-letnik z neregistriranim vozilom.

NOVO MESTO – V torek, 22. 4., nekaj po 6. uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Dvorom in Žužemberkom. V nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik avtobusa, na katerem je bilo 18 potnikov. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in ugotovili, da je 42-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v avtobus, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri.

42-letni povzročitelj nesreče je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o motornih vozilih in Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu so mu izdali plačilni nalog v višini 1800 evrov. Vozniku motornega vozila se zaradi kršitev izrečejo tudi tri kazenske točke.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
V torek,
22. 4., okoli 11.30, je na Glavnem trgu v Novem mestu 59-letni voznik osebnega avtomobila Renault espace pri premiku vzvratno trčil v avtomobil oškodovanca in peš zapustil mesto prometne nesreče. Policisti so ga izsledili v bližnjem lokalu in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,43 miligramov alkohola (2,97 gramov alkohola na kilogram krvi). 59-letni povzročitelj naj bi alkohol užival tudi po nesreči, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, vendar je opravljanje strokovnega pregleda odklonil. Ugotovili so še, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli.

Na sodišče so naslovili obdolžilni predlog zaradi nepravilnega premika z vozilom, zapustitve mesta prometne nesreče, odklona odrejenega strokovnega pregleda, uživanja alkoholnih pijač neposredno po nesreči in vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Za omenjene kršitve je določena globa v višini 2820 evrov. Kršitelju se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Tatvina
Med 18. 4. in 22. 4. je na parkirnem prostoru v Novem mestu nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 100 litrov goriva.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

VIDEO: Ko vas nasmejejo TV poročila

13.11.2018
Redki so trenutki, ko se lahko nasmejemo od srca pred TV ekrani. Pa vendarle se zgodi. To so pred leti dokazali tudi na komercialni televiziji POP TV. Smejmo se, pa radi se imejmo. Pa bo večer lepši. Nadlani.si

Jutri velika akcija: z droni in člani NK Trebnje po Klemna

13.11.2018
Pred dvema dnevoma so pri hotelu na Krvavcu našli Klemnov mobilni telefon. KRVAVEC, TREBNJE – Od sobote dopoldan je med pogrešanimi osebami Klemen Musulin. Nogometaš NK Bartog Trebnje. Za njim se je izgubila vsaka sled, ...

Minister odstopil, konec Šarčeve koalicije?

13.11.2018
Zgoraj opisano vedenje ni bil prvi greh Marka Bandellija. Oktobra leto je uporabil modre lučke, da bi se izognil gneči. LJUBLJANA – Minister Marko Bandelli je odstopil z mesta ministra za kohezijo. To je sporočila Alenka ...

V Novem mestu izginilo za 10.000 evrov, v Sevnici za 2400!

13.11.2018
Storilce še iščejo. NOVO MESTO, SEVNICA - Z delovišča v Novem mestu so neznanci med 10. 11. in 12. 11. odtujili večjo količino električnih vodnikov in povzročili za 10.000 evrov škode, so sporočili s Policijske ...