• 13C Novo mesto
  • 15:14
  • Sob, 16.02.2019
  • Prijava
  • Registracija

Z neregistriranim avtom trčil v avtobus

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Policisti so bili v torek obveščeni o prometni nesreči, v kateri sta bila udeležena osebni avto in avtobus, na katerem je bilo 18 potnikov. Nesrečo je povzročil 42-letnik z neregistriranim vozilom.

NOVO MESTO – V torek, 22. 4., nekaj po 6. uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na cesti med Dvorom in Žužemberkom. V nesreči sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik avtobusa, na katerem je bilo 18 potnikov. V nesreči ni bil nihče poškodovan. Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče in ugotovili, da je 42-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal na levo smerno vozišče in trčil v avtobus, ki je pravilno pripeljal iz nasprotne smeri.

42-letni povzročitelj nesreče je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o motornih vozilih in Zakona o obveznih zavarovanjih v prometu so mu izdali plačilni nalog v višini 1800 evrov. Vozniku motornega vozila se zaradi kršitev izrečejo tudi tri kazenske točke.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
V torek,
22. 4., okoli 11.30, je na Glavnem trgu v Novem mestu 59-letni voznik osebnega avtomobila Renault espace pri premiku vzvratno trčil v avtomobil oškodovanca in peš zapustil mesto prometne nesreče. Policisti so ga izsledili v bližnjem lokalu in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. V litru izdihanega zraka je imel 1,43 miligramov alkohola (2,97 gramov alkohola na kilogram krvi). 59-letni povzročitelj naj bi alkohol užival tudi po nesreči, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, vendar je opravljanje strokovnega pregleda odklonil. Ugotovili so še, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu avtomobil zasegli.

Na sodišče so naslovili obdolžilni predlog zaradi nepravilnega premika z vozilom, zapustitve mesta prometne nesreče, odklona odrejenega strokovnega pregleda, uživanja alkoholnih pijač neposredno po nesreči in vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Za omenjene kršitve je določena globa v višini 2820 evrov. Kršitelju se izreče tudi 18 kazenskih točk.

Tatvina
Med 18. 4. in 22. 4. je na parkirnem prostoru v Novem mestu nekdo iz rezervoarja tovornega vozila iztočil in odtujil okoli 100 litrov goriva.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: