Nastavitev piškotkov na spletni strani

Spletno mesto www.nadlani.si, s katerim upravlja Magma media d.o.o., uporablja piškotke

Kaj je piškotek?

Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta namestijo na uporabnikovo napravo (računalnik, telefon ipd.), s pomočjo katere uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta dobi ponudnik vpogled v podatke na uporabnikovi opremi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Ponudnik s pomočjo piškotkov pridobi podatke o uporabi spletnega mesta ter o nekaterih značilnostih uporabnika oziroma njegove opreme, s katero dostopa do spletnega mesta (npr. ločevanje med uporabn iki, datum zadnjega obiska, nastavitve jezika in druge uporabniške nastavitve na spletnem mestu, resolucija zaslona, tip spletnega brskalnika ipd.). Natančni nameni obdelave zbranih podatkov so za vsak posamezen piškotek navedeni v spodnji tabeli.

Piškotki niso škodljivi saj ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

Vrsta spletnih piškotkov

Trajni piškotki
Ostanejo shranjeni tudi ko uporabnik zapre brskalnik ter zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo lahko za shranjevanje informacij o registraciji, izbiri jezika ali analiziranje prometa. Ti piškotki so lahko shranjeni več dni, mesecev ali let.

Začasni piškotki
Ostanejo shranjeni dokler uporabnik ne zapre ali zaključi sejo. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij. Te informacije so lahko izdelki v nakupovalnem vozičku, večja varnost pri spletnem bančništvu ali informacije o obisku spletnega mesta.

Kateri so piškotki na tej strani

Podatki, zbrani s pomočjo piškotka, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

V tabeli spodaj, so navedeni piškotki, ki se vam namestijo ob obisku naše spletne strani in kakšne podatke zbirajo oz. čemu so namenjeni.

comment_author
comment_author_email
comment_author_url
So piškotki ki se namestijo zgolj komentatorjem. Uporabljajo se za izboljšanje uporabniške izkušnje (da komentator ne potrebuje vedno znova ob komentarju vpisovati potrebnih podatkov). Veljavnost piškotkov je malo manj kot 1 leto.
yop_poll_voted_1 (1 mesec) Je piškotek, ki se vam namesti ob glasovanju pri anketi.
__utma (2 leti)
__utmb (začasni piškotek)
__utmc (začasni piškotek)
__utmz (6 mesecev)
__utmv (začasni piškotek)
So piškotki servisa Google Analytics. Uporabljajo se za merjenje obiskanosti spletne strani ter prikaz gledanosti podstrani. Piškotek ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov. Z servisom si pomagamo da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo na tej spletni strani. Trajanje piškotkov je navedeno pri posameznem piškotki.
locale (7 dni)
datr (2 leti)
reg_fb_gate (začasni piškotek)
reg_fb_ref (začasni piškotek)
Ob kliku na Facebook gumb Všeč mi je se bodo v vaš brskalnik namestili piškotki s strani spletnega socialnega omrežja Facebook.
guest_id (2 leti)
original_referer (začasni piškotek)
_twitter_sess (začasni piškotek)
So piškotki spletnega servisa Twitter, in se vam namestijo ob obisku prispevka.
NID (6 mesecev)
PREF (2 leti)
Piškotki servisa Google. Namestijo se vam ob obisku spletne strani v povezavi s iskalnikom po spletni strani in gumbom v prispevku Google+.
cc_analytics, cc_necessary, cc_iskcom,
cc_advertising, cc_social
So piškotki ki se namestijo ob potrditvi da ste bili seznanjeni in ste razumeli ter se odločili o uporabi piškotkov na tej spletni strani. Ter so nujni za pravilno delovanje in jih ni mogoče odstraniti. Lahko pa spremenite njihove vrednosti preko spodnjega gumba Nastavitev zasebnosti. Njihov čas trajanja je 1 leto.

Piškotke oz. vašo zasebnost lahko uredite preko gumba

Prijava

You are not logged in.

Ankete