• 12C Novo mesto
  • 00:23
  • Tor, 16.10.2018
  • Prijava
  • Registracija

10-letni Slovenec totalno očaral Hrvate!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Hrvati navdušeni: 10-letni Slovenec dal žepnino za pasje zavetišče

ZAGREB, LJUBLJANA – Pravijo, da je pes človekov najboljši prijatelj. To drži. Žal pa je precej psov, ki jih nevestni lastniki zanemarjajo ali pa celo zavržejo. Na srečo teh kosmatincev pa je precej organizacij, ki se trudijo skrbeti za zavržene pse. Ena od teh, ki jim je zelo mar za odpisane pse, je tudi hrvaška prostovoljka Marija Jurlina. Glas o njej je segel tudi do Slovenije.

Zahvala pač

O njej je slišal slovenski najstnik Žan, ki ga je Marijino delo navdušilo. Zelo jo ceni. Zdaj pa še bolj, ker je eden od psov, ki ga je rešila Marija, našel dom v Sloveniji, zdaj biva pri Žanovi prijateljici Kristini. „Videl sem, kako skrbi za pse, zato sem jih dal ves svoj denar. Želel sem se ji le zahvaliti za to, kar dela,“ je povedal Žan za hrvaški spletni portal Vecernji.hr.

Poslal denar

„Hvala, ker ste tako lepo skrbeli za Porta, pri Kristini mu bo lepo. Pošiljam vam malo denarja, ostalo mi je z morja. Kupite psom kaj dobrega za pod zob, da bodo veseli,“ je še zapisal 10-letni Žan, ki trenira košarko in obiskuje osnovno šolo. Pa tudi ponosen lastnik psa Jacoba je, zdaj ga bo sprehajal družno s Kristino – on Jacoba, ona Porta.

D.P.

10-letni Slovenec totalno očaral Hrvate!
1 od 2
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.