• -2C Novo mesto
  • 20:53
  • Tor, 18.12.2018
  • Prijava
  • Registracija

Simbioza giba v Sevnici povezala 500 občanov

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

September so tudi v sevniški občini posvetili kulturi gibanja in športa. S številnimi aktivnostmi je bil temu posvečen celoten teden od 21. do 27. septembra, in sicer v okviru projekta Simbioza giba. Ob motiviranosti društev in institucij je pod koordinacijo Športne zveze Sevnica in KŠTM Sevnica, pod ambasadorstvom Občine Sevnica in z več podporniki, potekal celotedenski urnik športa in rekreacije. Skupno se ga je, na vseh točkah oziroma javnosti ponujenih možnostih za sodelovanje, v tem času udeležilo 499 športa, rekreacije in druženja željnih občank in občanov.

V jutranjih urah je v lepem okolju reke Save, na urejenem makadamskem nasipu pri sevniški srednji šoli, potekala nordijska hoja v organizaciji Športne zveze Sevnica. Športna zveza je tam izvajala tudi uvedbo v fitnes vadbo na prostem, ki je s postavitvijo teh naprav in trim steze omogočena od lanskega leta. Uvedba v fitnes vadbo je potekala v fitnes studiu v sevniškem športnem domu pri bazenu, in sicer v organizaciji KŠTM Sevnica. Društvo borilnih veščin Ippon je v prostorih športnega doma izvajalo Osnove rekreativne samoobrambe, Klub borilnih veščin Sevnica pa je pripravil Cooperjev test.

Na balinišču v Sevnici je v organizaciji Balinarskega kluba Hrasti in Društva upokojencev Sevnica potekalo balinanje. Športno društvo Partizan Sevnica je izvajalo pilates, aerobiko, predšolsko vadbo in vadbo za aktivne seniorje. Dom upokojencev in oskrbovancev Impoljca Sevnica je pripravil raznolike aktivnosti – od športno-zabavnih in skupinskih iger, vodenih aktivnosti,  pohodništva »Po poteh azeleje«, namizni tenis, balinanje in štafetne teke, pohod in ogled parka. Kolesarsko društvo Sevnica se je vključilo z delavnico »Popravi, pripravi kolo« in medgeneracijskim kolesarjenjem ob Savi, Planinsko društvo Sevnica pa z organizacijo pohoda na Lisco tako planinski kot tudi plezalni poti, ki je urejena in odprta od letošnjega leta.

Kako je potekala koordinacija vsega naštetega, je ob zaključku projekta na Lisci povedal podpredsednik Športne zveze Sevnica Miran Grubenšek, ki je bil celoten čas priprave in izvedbe močno vključen v dogajanje. Koordinator akcije je bil tudi javni zavod KŠTM Sevnica, v imenu katerega je zbrane pozdravila direktorica Mojca Pernovšek. Zelo spodbudno pozitivno oceno, da je bila sevniška občina od vseh sodelujočih v projektu, ki je povezal 450 lokacij in 27 občin, med petimi najbolj aktivnimi in angažiranimi, je podala predstavnica projekta Ana Pleško.

Občina Sevnica je v projektu Simbioza Giba prepoznala več dodanih vrednosti, med njimi medgeneracijsko povezovanje, večjo vključenost in povezovanje društev, prenos znanj, spodbujanje za širšo vključenost v šport ter tesnejše sodelovanje društev in inštitucij. Kot ambasador projekta se je podpisal župan Srečko Ocvirk, ki je prav tako pozdravil zbrane na Lisci in zaželel, naj bodo rezultati projekta spodbuda za nadaljnje, trajno delo v tej smeri, za spodbudo gibanju in zdravemu načinu življenja, občina pa bo tudi v bodoče skrbela za razvoj in možnosti izvajanja množičnega, rekreativnega športa.

Za prijetno razpoloženje je na Lisci poskrbel priložnostni glasbeni sestav, v katerem igrajo in prepevajo mladi domačini Rok Habinc, Nina Prah, Jernej Abram in Primož Lisec.

Vir in foto: O.Sevnica

 

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Računalnik - 14 nasvetov za katere vam je lahko žal, da jih niste poznali prej

18.12.2018
Obstajajo trije tipi uporabnikov računalnika: tisti, ki uporabljajo miško, tisti, ki uporabljajo tipkovnico, in tisti, ki raje govorijo z pametnim pomočnikom Cortano ali Siri. Ne glede na to, v katero kategorijo spadate, ne ...

Pri Kočevju umrl pod drevesom

18.12.2018
Pred prihodom reševalcev NMP Kočevje je ponesrečenca izpod drevesa rešil sodelavec.  KOČEVJE - Ob 14.00 se je pri naselju Knežja Lipa, občina Kočevje, pri delu v gozdu na delavca podrlo drevo. Pred prihodom ...

Kako do čiste vode?

18.12.2018
Čista voda je izjemno pomembna za zdravo, kakovostno in dolgo življenje. Voda je namreč vir življenja, vse izhaja iz nje, zato je še kako pomembno, kakšno vodo pijemo. Pomembno je tudi, da pijemo dovolj vode, saj je ...

Zidarstvo Knez - Vaš zanesljiv partner pri gradnji

18.12.2018
Iščete dobrega gradbenika? Preverili smo gradbenike v kraju Novo mesto z okolico, ter našli zanesljivega gradbenika Zidarstvo Knez. Cilj zgrajene hiše je, da se boste v njej dobro počutili, prav zato je vsak objekt ...