• 2C Novo mesto
  • 06:11
  • Ned, 25.03.2018
  • Prijava
  • Registracija

Američani totalno nahvalili Slovenijo!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Dobra reklama nikoli ne škodi. Če pa o tebi dobro pišejo Američani, pa tudi godi.

LJUBLJANA, NEW YORK – Tako je pred dnevi v Ljubljani 36 ur bivala ekipa uglednega časopisa dnevnika New York Timesa. Imela je kaj videti, slišati, srečati in preizkusiti.

Zelena prestolnica

Avtor zapisa uvodoma spomni, da je prav Ljubljana bila zelena prestolnica Evrope v minulem letu. V slovenskem glavnem mestu pa je precej dogodkov in priložnosti, ki so vredne okušanja ter uživanja.

Kot ena od zveznih držav

Bralce članka avtor vabi na Odprto kuhno, pa na nebotičnik, v soboto dopoldan pa na ljubljansko tržnico. V nadaljevanju pisec spomni, da je Slovenija tako velika kot ameriška zvezna država Massachusetts.

Dobrote Dolenjske

V tej Ljubljani pa so Newyorčanom priporočili tudi prodajalno Dobrote Dolenjske, ki premorejo več kot 350 različnih produktov, vključno z vini in likerji  s področja regije Posavje.

Kaj so Dobrote Dolenjske sploh? Gre za Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline, sedež pa ima zavod v Dragi pri Šentrupertu. V svoji ponudbi premorejo med in medene izdelke, čaje, začimbe, marmelade, žitne izdelke, piškote, mesne dobrote, vina, žgane pijače, kise, suho sadje, olja in ostale produkte.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

VIDEO: Sanjski poklic - Rezervni igralec

25.03.2018
Minule dni so obeležili tudi številni športni dogodki. Tudi taki, kjer prav pride kaka rezerva. V tej vlogi se je tokrat znašel naš mojster vlog in poklicev Jurij Zrnec, ki so ga kamere ujele kot rezervnega ...

Policija spregovorila o o najdenem truplu v reki

25.03.2018
Znakov nasilja ni bilo. ŽUŽEMBERK – Poročali smo o najdenem trupu v okolici Žužemberka. Na naše pisanje se je odzvala tudi Policijska uprava Novo mesto. „O najdbi trupla v reki Krki na območju Drašče vasi smo ...

Reševali kombinirano vozilo

25.03.2018
Na pomoč tudi gasilci. BREŽICE - Ob 19.29 so v Mrzlavi vasi, občina Brežice, gasilci PGE Krško s tehničnim posegom izvlekli kombinirano vozilo, ki je obstalo na razmočenem zemljišču, poroča Uprava Republike ...

Otroci potrebujejo pomoč, v nedeljo koncert v Novem mestu

24.03.2018
Koncert se začne ob 16. uri. NOVO MESTO - 21. marec je generalna skupščina OZN pred trinajstimi leti razglasila za svetovni dan Downovega sindroma. Datum simbolno izraža genetsko posebnost tega sindroma –dodaten ...