• 4C Novo mesto
  • 06:56
  • Tor, 24.10.2017
  • Prijava
  • Registracija

Američani totalno nahvalili Slovenijo!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Dobra reklama nikoli ne škodi. Če pa o tebi dobro pišejo Američani, pa tudi godi.

LJUBLJANA, NEW YORK – Tako je pred dnevi v Ljubljani 36 ur bivala ekipa uglednega časopisa dnevnika New York Timesa. Imela je kaj videti, slišati, srečati in preizkusiti.

Zelena prestolnica

Avtor zapisa uvodoma spomni, da je prav Ljubljana bila zelena prestolnica Evrope v minulem letu. V slovenskem glavnem mestu pa je precej dogodkov in priložnosti, ki so vredne okušanja ter uživanja.

Kot ena od zveznih držav

Bralce članka avtor vabi na Odprto kuhno, pa na nebotičnik, v soboto dopoldan pa na ljubljansko tržnico. V nadaljevanju pisec spomni, da je Slovenija tako velika kot ameriška zvezna država Massachusetts.

Dobrote Dolenjske

V tej Ljubljani pa so Newyorčanom priporočili tudi prodajalno Dobrote Dolenjske, ki premorejo več kot 350 različnih produktov, vključno z vini in likerji  s področja regije Posavje.

Kaj so Dobrote Dolenjske sploh? Gre za Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline, sedež pa ima zavod v Dragi pri Šentrupertu. V svoji ponudbi premorejo med in medene izdelke, čaje, začimbe, marmelade, žitne izdelke, piškote, mesne dobrote, vina, žgane pijače, kise, suho sadje, olja in ostale produkte.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Podvig in pol: s kajakom iz Slovenije do Črnega morja!

24.10.2017
Sreča je bila ves čas na njegovi strani in po 80-ih dneh je srečno preplul 1850 kilometrov dolgo pot iz Slovenije do Črnega morja. Ko je zaveslal v morje, je seveda takoj poklical svoje domače. DVOR - Božo Miler, ...

FOTO: Menjali so zelenjavo

24.10.2017
Tokrat so obiskovalci Zelemenjave lahko izmenjevali presežke sezonske zelenjave in svoje pridelke zamenjali za tiste, ki jih oni nimajo. NOVO MESTO - Zelemenjava je projekt sodelovanja, druženja, ki spodbuja domačo pridelavo ...

FOTO: Zbrali so več kot 3000 evrov

24.10.2017
Guverner Zveze lions klubov Slovenije Distrikta 129 Marko Gospodjinaćki je štirim trebanjskim Lionom podelil guvernerjeva priznanja predvsem za sodelovanje v akcijah v preteklem lionističnem letu. TREBNJE - „Voda namesto ...

Nacionalka se je opravičila

23.10.2017
Prvi krog predsedniških volitev je za nami. LJUBLJANA – „Gledalkam in gledalcem se opravičujemo zaradi netočne volilne napovedi, ki smo jo objavili ob 19. uri,“ je večerna poročila popestri voditelj Igor E. ...