• 18C Novo mesto
  • 01:52
  • Čet, 21.06.2018
  • Prijava
  • Registracija

Bo Novo mesto dobilo novega župana? Macedoni se še ni odločil

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Macedoni je bil na zadnjih volitvah neodvisni kandidat, ki je kandidiral na listi Gremo gor! in s podporo Zaresa.

NOVO MESTO – Letošnje leto bodo obeležile tudi lokalne volitve, kjer bomo dobili nove postave občinskih svetov ter župane. Ob tej priložnosti začenjamo serijo člankov o prihodnosti aktualnih županov na mestu prvih mož občin. Uvodoma pogledujemo v Novo mesto – točneje v Mestno občino Novo mesto, kjer od leta 2014 županuje Gregor Macedoni. Na tem mestu ja zamenjal že pokojnega Alojzija Muhiča.

Macedoni je bil na zadnjih volitvah neodvisni kandidat, ki je kandidiral na Listi Gregorja Macedonija. Ob predstavitvi svojega programa je opozori, da občina pod njegovim vodstvom nosilec regionalnega razvoja, z dinamiko razvojnih projektov pa se bo umestila med 15 odstotkov najuspešnejših občin.

Ni dokončne odločitve

„Trenutno je župan s svojimi sodelavci polno zaposlen z delom v korist občanov in lokalnega gospodarstva, zato dokončne odločitve o kandidaturi na lokalnih volitvah, ki bodo novembra, še ni sprejel. Ko bo odločitev znana, bomo javnost o tem pravočasno obvestili,“ uvodoma iz kabineta povedo, da se Macedoni še ni odločil, ali bo z delom nadaljeval. A poznavajoč razmere in utrip mesta bi bilo veliko presenečenje, če bi po štirih letih dvignil roke. Nenazadnje pravega protikandidata (še) ni na obzorju.

:: IMATE VPRAŠANJE ZA MO NOVO MESTO IN ŽUPANA MACEDONIJA? PIŠITE NAM NA UREDNISTVO@NADLANI.SI

Ponosni na narejeno

„V aktualnem mandatu smo občutno dvignili trend uspešnosti pridobivanja evropskih in državnih sredstev. Med projekti, podprtimi z evropskimi sredstvi, velja izpostaviti v državnem merilu prebojni projekt energetskih sanacij vrtcev in šol, s katerim smo zagotovili boljše pogoje za izobraževanje naših otrok. Potem je tu projekt hidravličnih izboljšav, zaradi katerega smo na širšem novomeškem področju končali obdobje pogostega prekuhavanja vode. Pomemben je tudi začetek projektov urbane prenove z obnovo Glavnega trga in gradnjo stanovanj za mlade v mestnem jedru. Ob tem velja izpostaviti tudi načrtno urejanje gospodarskih con, ki predstavlja pomemben prispevek h gospodarstvu. V letu 2017 smo celovito prenovili cestno in komunalno infrastrukturo cone Na Brezovici, v letošnjem letu pa nadaljujemo na Livadi. Na področju športne infrastrukture smo se usmerili v izboljšanje vadbenih površin (atletska steza, nova umetna trava, pumptrack itd.). Posebej ponosni smo tudi na sodelovanje s krajevnimi skupnostmi, s katerimi smo vzpostavili dinamičen in učinkovit odnos. Povečali smo sredstva za krajevne skupnosti in zagotovili dodatni denar za izvedbo njihovih projektov in programov. Samo na podlagi pozivov iz 2016 in 2017 bo v teh okoljih poleg rednih projektov dodatno realiziranih več kot 60 projektov v višini milijon evrov. Zelo zadovoljni smo tudi z odzivom na letošnji poziv,“ županovi izpostavijo projekte, na katere so ponosni, pogledujejo pa še naprej.

Počasno sodstvo

V prihodnje bo glavni izziv realizacija začetih projektov – prenova mestnega jedra, pokritje velodroma v Češči vasi in nadgradnja objekta v olimpijski vadbeni center. V Velikih Brusnicah je po dolgih letih stekla prenova ceste, načrtujemo pa tudi nadaljevanje prenove Šmihelske ceste skozi naselje Šmihel. Leto 2018 bo Štukljevo leto, v sklopu katerega pripravljamo številne vsebine in dogodke. Med njimi gotovo že lahko izpostavimo izvedbo prvega Novomeškega ½ maratona. Nadaljevati želimo tudi uspešno črpanje evropskih sredstev, trajnostni razvoj mesta in pripraviti projekt izgradnje varovanih stanovanj. „Kot glavni problem izpostavljamo zgodbe, ki so povezane s počasnim potekom sodnih procesov (npr. RIC Novo mesto),“ pa tudi na novomeški občini opozorijo na problematiko sodnih zaostankov in počasnega mletja sodnih mlinov.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

VIDEO: Ste že videli bolj vinjenega policista?

20.06.2018
Policisti so tisti, ki skrbijo za red v prometu. Pa jim ne uspe vedno. Tale šaljivi videoposnetek kaže policista, ki je očitno pogledal globoko v kozarec. D.P.

FOTO: Je voznica zaspala? Trije poškodovani v nesreči

20.06.2018
Delavci CP Trebnje so postavili zaporo prometa in uredili obvoz. ŠENTRUPERT - Ob 13.50 sta v Slovenski vasi, občina Šentrupert, trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Trebnje in Šentrupert so zavarovali kraj ...

Planina Vogar

20.06.2018
Vogar je izredno lepa razpotegnjena planina, ki jo krasijo grbinasti travniki in številne pastirske kočice, ki so spremenjene v počitniške hišice. Lahko ste prepričani, da vam bo obisk Vogarja polepšal dan, saj se boste ...

Sredi noči akcija na Mirni

20.06.2018
Poškodovano osebo so gasilci prenesli do reševalnega vozila. MIRNA - Za gasilce, policiste in reševalce ni dneva ali noči. Ko je akcija, je akcija. Tako je bilo tudi minulo noč. Ob 2.11 so v Sokolski ulici na Mirni ...