• 1.75C Novo mesto
  • 06:16
  • Tor, 26.03.2019
  • Prijava
  • Registracija

Bodo brez zdravnice, ker je županja porabila denar za svojo pisarno?

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Očitno pa je bil obisk inšpektorja kaplja čez rob.

ŠMARJEŠKE TOPLICE – „Ali se v občini Šmarješke Toplice lahko zgodi kaj takega, da ni možno urediti ustreznih prostorov za delo splošne zdravnice? Zaradi tega bo prenehala z delom, kot je pisno obvestila vse paciente. Število ni majhno (1867 ). Očitno je možno. Pismo je objavljeno v celoti,“ se na družbenem omrežju sprašujejo domačini, ki bodo očitno ostali brez priljubljene zdravnice dr. Irene Vester.

Ni skupnega jezika

„Obveščam vas, da bom primorana predvidoma s 31.3. 2019 prenehati z delom družinske zdravnice v občini Šmarješke Toplice. Za ta korak sem se odločila, ker žal ne najdem skupnega jezika z županjo glede ureditve prostorov ambulante,“ je zapisala.

 

Prekrškovni postopek

Ob tem zdravnica navede, da pogoji za delo niso primerni. Za nameček jo je 3.10. letos obiskal inšpektor, ki je zoper njo uvedel prekrškovni postopek, ker v ambulanti nima primernega prostora za zbiralnico infektivnih odpadkov.

Težka obtožba

Šokantno pa je tole razkritje: zdravnica trdi, da je občina sredstva za ureditev ambulante dobila že leta 2009, a jih očitno ni porabila namensko. Zdravnica pravi, da je ta denar šel za ureditev prostorov občinske uprave in pisarne za županjo!

Opozarja, da občina ni držala besede, zdravnica je morala kljub obljubam vso opremo kupiti sama, za nameček pa je že od začetka svojega delovanja opozarjala, da dela v neustreznih razmerah.

Očitno pa je bil obisk inšpektorja kaplja čez rob.

Za pojasnila smo se obrnili tudi na Občino Šmarješke Toplice.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: