• 17C Novo mesto
  • 20:58
  • Ned, 20.05.2018
  • Prijava
  • Registracija

Civilna iniciativa izganja Ekosisteme, kaj bo naredila pa politika?

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Naravna katastrofa iz Zaloga, ko je zagorelo, je opozorila, da tudi naši kraji niso imuni na ekološke bombe. Ali so Ekosistemi v Zalogu preteklost, ni še povsem jasno. Politika je to sicer obljubila. A politika obljubi veliko. Še posebej pred volitvami.

NOVO MESTO – Zato ne čudi, da so se ljudje vnovič organizirali v civilno iniciativo, ki jo vodi oče ekološkega aktivista Aleša Pluta, za vse pa stoji društvo RDEG Iv. Gorica, s sedežem v Zalogu.

Zadeva je stekla

Smo civilna iniciativa, ki si prizadeva, da takih dejavnosti na takih področjih ne bo več!“ nam povedo na stojnici, ki so jo pripravili pred novomeško Qulandijo. Tam nagovarjajo kupce in obiskovalce trgovinskega centra.

„Na občini je že pripravljen spremenjen občinski prostorski plan. Svetniki so sprejeli tudi temelje naše peticije. S tem se strinjajo. Zadeva je stekla!“ so ponosni na storjeno.

Jasni cilji

„Cilj je odstranitev Ekosistemov iz tega okolja, ker škodi okolju, uničuje podtalnico in zaradi neprimerne infrastrukture v to okolje preprosto ne sodi!“ nam še poudarijo, ob koncu pa naš še pobarajo, da jim lahko namenimo kak evro, ki ga potrebujejo za delovanje, predvsem pa plačevanje pravne pomoči.

Dogovor kriznega odbora civilne družbe je namreč bil, da bo pravne stroške poravnalo društvo, kar bo zagotovilo transparentnost in pošteno porabo sredstev, saj so lahko porabljena le za potrebe društva.

Podatki za nakazilo:
TRR Regijskega društva ekološkega gibanja Ivančna Gorica, Zalog 11, 8000 Novo mesto, pri NLB je:
SI56 0204 1009 1294 459

O aktivnostih občine Straža v povezavi z Ekosistemi smo se obrnili na občino, od katere odgovore pričakujemo.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

VIDEO: Lejla in njena bosanska angleščina

20.05.2018
Ko Lejla in Denis Avdić govorita angleško. Še en dokaz, da vsi nismo za vse. D.P.

Pri Trebelnem našel bombo

20.05.2018
Prišla sta pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Zahodnoštajerske regije. TREBELNO - Ob 8.57 je pri naselju Brezje pri Trebelnem, občina Mokronog–Trebelno, občan ...

Sladkorna bolezen

20.05.2018
Sladkorna bolezen sodi med kronične presnovne bolezni, pri njej gre za nesposobnost prehajanja krvnega sladkorja iz krvi v celice. To prehajanje glukoze v celice omogoča inzulin; če ga je premalo ali v primeru, da se celice ...

Krka izgubila prvo tekmo finala

20.05.2018
Drugo srečanje finala bo na sporedu v torek ob 18. uri v Novem mestu. LJUBLJANA - Košarkarji Petrola Olimpije so z zanesljivo zmago nad Krko prišli do vodstva v finalni seriji z 1:0. Drugo srečanje finala bo na ...