• 1.55C Novo mesto
  • 21:16
  • Sob, 16.02.2019
  • Prijava
  • Registracija

Do torka četrt metra novega snega na Dolenjskem!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Na severu bo dopoldne pričelo rahlo snežiti, popoldne in zvečer pa se bo sneženje postopno razširilo na vso Slovenijo, le po nižinah Primorske bo deževalo.

NOVO MESTO – Očitno bodo imele maškare veliko dela, da preženejo zimo, ki se ne da. Po zadnjih napovedih bo jutri in v torek zapadlo med 20 in 40 centimetrov snega, na Dolenjskem okoli četrt metra.

Popoldne bo na Primorskem pretežno jasno, drugod delno jasno z zmerno oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem do okoli 9 °C. Ponoči se bo od severozahoda postopno pooblačilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -8 do -1, ob morju okoli 1 °C.

Jutri bo oblačno. Na severu bo dopoldne pričelo rahlo snežiti, popoldne in zvečer pa se bo sneženje postopno razširilo na vso Slovenijo, le po nižinah Primorske bo deževalo. Tam bo začela pihati šibka burja, ki se bo popoldne krepila. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do okoli 6 °C.

Zjasnilo se bo v sredo

V torek bo oblačno. Padavine bodo dopoldne oslabele in popoldne povsod ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja, drugod severovzhodni veter. V sredo bo precej jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nekaterih nižinah megla.

Nad severnim Atlantikom in Severnim morjem je območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta se od severozahoda pomika proti Alpam. Nad naše kraje doteka od severozahoda bolj suh in v višinah prehodno nekoliko toplejši zrak.

Kako bo pri sosedih?

Danes bo prevladovalo jasno vreme, po nižinah pa se bo predvsem dopoldne zadrževala megla ali nizka oblačnost. Burja ob Jadranu bo postopno slabela.

Jutri bo oblačno. Dopoldne bo že snežilo v sosednjih pokrajinah Avstrije, popoldne se bodo padavine razširile na vse sosednje pokrajine. Ob morju ter po nižini severne Italije bo deževalo, drugod večinoma snežilo. Ob severnem Jadranu bo spet začela pihati burja.

D.P., Arso

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: