• 10C Novo mesto
  • 14:34
  • Pon, 20.11.2017
  • Prijava
  • Registracija

Dolenjska žaluje: umrl je Franc Flere

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

V 73. letu je umrl v Gradišču pri Trebnjem stanujoči priznani ljudski godec Franc Flere, ki je nazadnje bival v DSO Trebnje, enota Šmarjeta.

MIRNA, TREBNJE – Danes se je za vedno ustavilo srce Franca Flereta, ki se je rodil leta 1945 v Krtini pri Domžalah. Kot mladenič je rad igral harmoniko. Prijavil se je tudi na oddajo Pokaži kaj znaš, a ga niso jemali resno, ker je igral na „frajtonarico“. Šele po vrnitvi od vojakov se je zopet prijavil in zmagal, poroča Wikipedia o njegovem življenju.

Tri velike uspešnice

Ko se je vrnil s služenja domovini, se je spet prijavil in zmagal. Prvo ploščo je posnel leta 1969. Najbolj odmevne njegove pesmi so: Ljubezen mamina, Marjetka in pa Rdeči nageljni.

Prišel na Dolenjsko

Franc se je pred leti s Krtine preselil v Gradišče pri Trebnjem, bil pa je tudi član PGD Mirna.
V čast temu dogodku je leta 2008 napisal tudi poskočno instrumentalno polko z naslovom Postal sem gasilec.

Nekaj pesmi:

Diskografija Franca Flereta:

»Proti vasi« (1969)
»Pod oknom« (1971)
»Ko jutarnja zarja« (1972)
»Kje je domača vas« (1973)
»Rdeči nageljni« (1978)
»Belo pismo / Marjetka« (1991)
»Belo pismo« (1995)
»Za tvoj najlepši dan«
»Bila sem premlada«
»Mlado dekle« (2008)
»Zlate melodije iz glasbene skrinje 1« (2009)
»Zlate melodije iz glasbene skrinje 2« (2010)

Na tem mestu iskreno sožalje vsem svojcem in prijateljem, Francu pa naj bo lahka slovenska zemlja.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Na avtocesti umrla 36-letna voznica

20.11.2017
Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče poziva policija morebitne očividce za podatke o prometni nesreči. CELJE, VRANSKO - Nekaj čez deveto uro, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, v kateri je umrla ...

FOTO: Eko kmet Kukenberger še korak naprej v smeri odličnosti

20.11.2017
Z novo sirarno bodo lahko na kmetiji še odločneje sledili trendom odličnosti. GORENJE PONIKVE - Delo na kmetiji se je v zadnjih desetih letih spremenilo. Med tiste, ki postavljajo nove trende in mejnike, sodi zagotovo tudi ...

Tudi oživljanje mu ni pomagalo

20.11.2017
Pomoč so mu nudili tudi z defibrilatorjem. ZAVRČ – Ko se rešuje življenje, šteje vsaka sekunda. Najslabše je, da ne naredimo nič. Za življenje so se včeraj borili tudi v Zavrču. Ob 11.07 so v naselju Hrastovec, ...

Slovenija "čez noč" ostala brez Dragića, Murića in Macure

19.11.2017
Na seznamu Rada Trifunovića tako ostaja dvanajst košarkarjev. LJUBLJANA - Zgolj dan pred začetkom priprav na prvi dve kvalifikacijski tekmi za SP je selektor Rado Trifunović prejel novico, da se zaradi klubskih obveznosti ...