• 17C Novo mesto
  • 20:59
  • Ned, 20.05.2018
  • Prijava
  • Registracija

Dolenjska žaluje: umrl je Franc Flere

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

V 73. letu je umrl v Gradišču pri Trebnjem stanujoči priznani ljudski godec Franc Flere, ki je nazadnje bival v DSO Trebnje, enota Šmarjeta.

MIRNA, TREBNJE – Danes se je za vedno ustavilo srce Franca Flereta, ki se je rodil leta 1945 v Krtini pri Domžalah. Kot mladenič je rad igral harmoniko. Prijavil se je tudi na oddajo Pokaži kaj znaš, a ga niso jemali resno, ker je igral na „frajtonarico“. Šele po vrnitvi od vojakov se je zopet prijavil in zmagal, poroča Wikipedia o njegovem življenju.

Tri velike uspešnice

Ko se je vrnil s služenja domovini, se je spet prijavil in zmagal. Prvo ploščo je posnel leta 1969. Najbolj odmevne njegove pesmi so: Ljubezen mamina, Marjetka in pa Rdeči nageljni.

Prišel na Dolenjsko

Franc se je pred leti s Krtine preselil v Gradišče pri Trebnjem, bil pa je tudi član PGD Mirna.
V čast temu dogodku je leta 2008 napisal tudi poskočno instrumentalno polko z naslovom Postal sem gasilec.

Nekaj pesmi:

Diskografija Franca Flereta:

»Proti vasi« (1969)
»Pod oknom« (1971)
»Ko jutarnja zarja« (1972)
»Kje je domača vas« (1973)
»Rdeči nageljni« (1978)
»Belo pismo / Marjetka« (1991)
»Belo pismo« (1995)
»Za tvoj najlepši dan«
»Bila sem premlada«
»Mlado dekle« (2008)
»Zlate melodije iz glasbene skrinje 1« (2009)
»Zlate melodije iz glasbene skrinje 2« (2010)

Na tem mestu iskreno sožalje vsem svojcem in prijateljem, Francu pa naj bo lahka slovenska zemlja.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

VIDEO: Lejla in njena bosanska angleščina

20.05.2018
Ko Lejla in Denis Avdić govorita angleško. Še en dokaz, da vsi nismo za vse. D.P.

Pri Trebelnem našel bombo

20.05.2018
Prišla sta pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske in Zahodnoštajerske regije. TREBELNO - Ob 8.57 je pri naselju Brezje pri Trebelnem, občina Mokronog–Trebelno, občan ...

Sladkorna bolezen

20.05.2018
Sladkorna bolezen sodi med kronične presnovne bolezni, pri njej gre za nesposobnost prehajanja krvnega sladkorja iz krvi v celice. To prehajanje glukoze v celice omogoča inzulin; če ga je premalo ali v primeru, da se celice ...

Krka izgubila prvo tekmo finala

20.05.2018
Drugo srečanje finala bo na sporedu v torek ob 18. uri v Novem mestu. LJUBLJANA - Košarkarji Petrola Olimpije so z zanesljivo zmago nad Krko prišli do vodstva v finalni seriji z 1:0. Drugo srečanje finala bo na ...