• 21C Novo mesto
  • 13:54
  • Ned, 22.07.2018
  • Prijava
  • Registracija

Dolenjski avtobusarji v štrajk

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

V podjetju Arriva Slovenija ni miru – zato bodo vozniki avtobusov 4. septembra ob 8. uri začeli stavkati, poroča Slovenska tiskovna agencija. Do kdaj bodo stavkali, se stavkovni odbor ni izrekel. Je pa jasen v svoji nameri: terjajo dvig urne postavke ter preklic vseh sankcij proti članom sindikata.

NOVO MESTO – Stavkali bodo vozniki avtobusov v podjetjih Arriva Dolenjska in Primorska, Arriva Štajerska ter Alpetour potovalna agencija. “Stavka traja do sprejema sklepa o prenehanju stavke ali do sklenitve sporazuma o rešitvi stavkovnih zahtev,” so zapisali v sklepu o začetku stavke, ki bo izgledala takole: vozniki se bodo zbrali na avtobusnih postajah ali v garažah.

Nujne vožnje

Delo voznikov v času stavke ne bo povsem ustavljeno. Dejavni bodo minimalno: v času jutranje in popoldanske konice (med 6. in 9. ter med 13. in 16. uro) ter ves čas na tistih linijah, ki vozijo do bolnišnic in drugih zdravstvenih ustanov.

Predsednik stavkovnega odbora je Endre Mesaroš, ki so ga pred tednom dni odpustili iz podjetja zavoljo krivdnih razlogov. Ni nepomembno: Mesaroš je predsednik Sindikata poklicnih voznikov avtobusov Slovenije in voznik avtobusa med Koprom in Piranom.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Zakaj bo mesec dni zaprt promet skozi Trebnje?

22.07.2018
Celotna investicija je težka skoraj 400 tisočakov. TREBNJE - "Obveščamo vas, da bo od ponedeljka, 23. 7. 2018 dalje na delu lokalne ceste LC 425051 Trebnje center-Štefan (krožišče pri KZ) veljala popolna prometna ...

Otroške igre

22.07.2018
[caption id="attachment_32629" align="alignright" width="300"] Otroške igre[/caption] Igra je za otroka izrednega pomena. Predstavlja namreč dejavnost, pri kateri se naši najmlajši razvijajo in krepijo svojo samostojnost. ...

Pijan tepel starše, zato so ga odpeljali!

22.07.2018
Okoliščine še preverjajo, še poroča Policijska uprava Novo mesto. BREŽICE - Brežiški policisti so bili nekaj pred polnočjo obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v stanovanjski hiši v okolici Brežic. Na kraju ...

FOTO + VIDEO: Nova ujma na Dolenjskem, strela v kozolec, toča, zalivalo prostore

21.07.2018
V Novem mestu in okolici je lomilo drevesa. NOVO MESTO, ŠENTJERNEJ, OTOČEC - Za Dolenjsko tja do Posavja je vnovič pestro popoldne, ki ga že že drugič zapored zaznamovalo razdejanje. Nevihtna celica je povzročila ...