• 21C Novo mesto
  • 13:49
  • Ned, 22.07.2018
  • Prijava
  • Registracija

Dovolj izkušen, da bi pomagal tudi kot poslanec

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Dr. Jože Korbar, ki zadnja tri leta opravlja funkcijo podžupana Občine Trebnje, bo kandidiral za poslansko mesto na listi SLS.

TREBNJE – “Dosedanje delo me je prepričalo, da se v politiki vendarle da marsikaj narediti. Sodeloval sem pri postavitvi sedanjega vodstva Komunale Trebnje, ki je od takrat v novicah zaradi uspešnih projektov in ne več zaradi afer. V zadnjem času sem vodil natečajno komisijo za novi Kulturni dom Trebnje,” odločno pove dr. Jože Korbar, 54-letni Trebanjec, ki se bo na listi Slovenske ljudske stranke potegoval za mesto poslanca. “Tisti, ki me poznajo, lahko potrdijo, da delam stvari premišljeno, vztrajno in se ne ustavim pred prvo težavo, ampak poiščem druge poti do rešitve. Pri tem mi je v pomoč jasno postavljen cilj in izkušnje, ki sem jih pridobil pri delovanju v industriji in v javnem sektorju. Naučil sem se, da je pogosto ključ do rešitev prav človeški odnos do sogovornika in sposobnost razumeti njegov položaj,” izpostavi nekaj svojih lastnosti, ki mu bodo ob izvolitvi koristile, predvsem pa pomagale, da bo upravičil zaupanje svojih volivcev.

Samostojni podjetnik

Za Jožetom Korbarjem je pestra in bogata poklicna in družinska pot. Po študiju in magisteriju iz kemijske tehnologije je bil skoraj 15 let zaposlen v trebanjskem Akripolu in je med tem uspešno opravil še doktorat. “Na te čase me vežejo lepi spomini. Imel sem podporo takratnega direktorja, odlično ekipo, tako da smo z lastnim znanjem povsem posodobili tehnologijo, ki še sedaj daje kruh več kot sto zaposlenim,” izpostavi svojo vlogo v lokalnem okolju. Nato se je zaposlil pri Slovenski akreditaciji, kjer se je poklicno ukvarjal s področjem zagotavljanja kakovosti in si pridobil tudi izkušnje pri sodelovanju s podobnimi inštitucijami v evropskem in svetovnem merilu. Več kot desetletje je bil zaposlen v novomeški tovarni zdravil Krka (področje tehnoloških investicij, še posebej tistih s področja varovanja okolja). “Pred kratkim sem se odločil za samostojno poslovno pot in delam kot svetovalec na področju sistemov vodenja in procesne tehnologije. Sem tudi pooblaščeni inženir s področja tehnoloških projektov,” in obenem razkrije, da se ne boji izzivov in pasti, ki jih prinaša samostojno podjetništvo v Sloveniji.

Družina vir energije

“V prostem času kot velik ljubitelj ljudskega petja sodelujem v Oktetu Lipa, več kot desetletje sem bil tudi aktiven godbenik. Še danes občasno vzamem v roke klarinet. Pomemben del svojega prostega časa namenim tudi delu v vinogradu in zidanici. Kot ustanovni član Lions kluba Trebnje sem bil nato več kot 10 let aktiven tudi na dobrodelnem področju,” pove, kaj ga veseli, sprošča in mu polni baterije po napornih delavnikih. Je poročen, oče dveh študentov in mlajše hčerke, še osnovnošolke. “Ponosen sem na nanje in lahko rečem, da je prav družina zame neizčrpen vir energije in motivacije za delo na vseh področjih,” ne skriva navdušenja in ponosa. Zdaj je odločen, da nekaj naredi še za regijo, nenazadnje je tri leta aktiven kot podžupan Občine Trebnje, zdaj pa ga mika korak naprej. Že drugi mandat je tudi predsednik SLS v Trebnjem in je pripravljen narediti svoj del na poti stranke nazaj v državni zbor.

Nalog in idej je veliko

“Vedno sem z zanimanjem spremljal dogajanje okrog sebe in lahko rečem, da sem imel pri tem pogosto kritičen odnos do nekaterih odločitev. Pred nekaj leti sem se postopoma začel vključevati v politiko na lokalni ravni. Drugi mandat sem občinski svetnik in zadnja tri leta tudi podžupan. To mi daje veliko priložnosti za srečanja s krajani, ki so večinoma zelo odprti in radi povedo o svojih težavah in o rešitvah, ki jih vidijo. To si vzamem kot nalogo, ki jo potem izvedemo po najboljših močeh. Nalog in idej je še veliko. Tudi v tem mandatu se bom zavzemal za odgovorno delo občine in porabo denarja pri zagotavljanju storitev za občane in za ambiciozne, vendar realno izvedljive projekte, s katerimi bo občina zgradila infrastrukturo za izboljšanje prometa, varovanja okolja, razvoj gospodarstva in kmetijstva. Zavzemal se bom tudi za izgradnjo objektov, ki bodo občanom še bolj približali kulturo in šport ter jim olajšali delovanje v različnih društvih,” sklene dr. Korbar s spektrom idej, ki bi jih rad s pomočjo državnozborskih navez udejanjil doma.

P. U.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Zakaj bo mesec dni zaprt promet skozi Trebnje?

22.07.2018
Celotna investicija je težka skoraj 400 tisočakov. TREBNJE - "Obveščamo vas, da bo od ponedeljka, 23. 7. 2018 dalje na delu lokalne ceste LC 425051 Trebnje center-Štefan (krožišče pri KZ) veljala popolna prometna ...

Otroške igre

22.07.2018
[caption id="attachment_32629" align="alignright" width="300"] Otroške igre[/caption] Igra je za otroka izrednega pomena. Predstavlja namreč dejavnost, pri kateri se naši najmlajši razvijajo in krepijo svojo samostojnost. ...

Pijan tepel starše, zato so ga odpeljali!

22.07.2018
Okoliščine še preverjajo, še poroča Policijska uprava Novo mesto. BREŽICE - Brežiški policisti so bili nekaj pred polnočjo obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v stanovanjski hiši v okolici Brežic. Na kraju ...

FOTO + VIDEO: Nova ujma na Dolenjskem, strela v kozolec, toča, zalivalo prostore

21.07.2018
V Novem mestu in okolici je lomilo drevesa. NOVO MESTO, ŠENTJERNEJ, OTOČEC - Za Dolenjsko tja do Posavja je vnovič pestro popoldne, ki ga že že drugič zapored zaznamovalo razdejanje. Nevihtna celica je povzročila ...