• 4.25C Novo mesto
  • 21:09
  • Sre, 20.03.2019
  • Prijava
  • Registracija

Dovolj izkušen, da bi pomagal tudi kot poslanec

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Dr. Jože Korbar, ki zadnja tri leta opravlja funkcijo podžupana Občine Trebnje, bo kandidiral za poslansko mesto na listi SLS.

TREBNJE – “Dosedanje delo me je prepričalo, da se v politiki vendarle da marsikaj narediti. Sodeloval sem pri postavitvi sedanjega vodstva Komunale Trebnje, ki je od takrat v novicah zaradi uspešnih projektov in ne več zaradi afer. V zadnjem času sem vodil natečajno komisijo za novi Kulturni dom Trebnje,” odločno pove dr. Jože Korbar, 54-letni Trebanjec, ki se bo na listi Slovenske ljudske stranke potegoval za mesto poslanca. “Tisti, ki me poznajo, lahko potrdijo, da delam stvari premišljeno, vztrajno in se ne ustavim pred prvo težavo, ampak poiščem druge poti do rešitve. Pri tem mi je v pomoč jasno postavljen cilj in izkušnje, ki sem jih pridobil pri delovanju v industriji in v javnem sektorju. Naučil sem se, da je pogosto ključ do rešitev prav človeški odnos do sogovornika in sposobnost razumeti njegov položaj,” izpostavi nekaj svojih lastnosti, ki mu bodo ob izvolitvi koristile, predvsem pa pomagale, da bo upravičil zaupanje svojih volivcev.

Samostojni podjetnik

Za Jožetom Korbarjem je pestra in bogata poklicna in družinska pot. Po študiju in magisteriju iz kemijske tehnologije je bil skoraj 15 let zaposlen v trebanjskem Akripolu in je med tem uspešno opravil še doktorat. “Na te čase me vežejo lepi spomini. Imel sem podporo takratnega direktorja, odlično ekipo, tako da smo z lastnim znanjem povsem posodobili tehnologijo, ki še sedaj daje kruh več kot sto zaposlenim,” izpostavi svojo vlogo v lokalnem okolju. Nato se je zaposlil pri Slovenski akreditaciji, kjer se je poklicno ukvarjal s področjem zagotavljanja kakovosti in si pridobil tudi izkušnje pri sodelovanju s podobnimi inštitucijami v evropskem in svetovnem merilu. Več kot desetletje je bil zaposlen v novomeški tovarni zdravil Krka (področje tehnoloških investicij, še posebej tistih s področja varovanja okolja). “Pred kratkim sem se odločil za samostojno poslovno pot in delam kot svetovalec na področju sistemov vodenja in procesne tehnologije. Sem tudi pooblaščeni inženir s področja tehnoloških projektov,” in obenem razkrije, da se ne boji izzivov in pasti, ki jih prinaša samostojno podjetništvo v Sloveniji.

Družina vir energije

“V prostem času kot velik ljubitelj ljudskega petja sodelujem v Oktetu Lipa, več kot desetletje sem bil tudi aktiven godbenik. Še danes občasno vzamem v roke klarinet. Pomemben del svojega prostega časa namenim tudi delu v vinogradu in zidanici. Kot ustanovni član Lions kluba Trebnje sem bil nato več kot 10 let aktiven tudi na dobrodelnem področju,” pove, kaj ga veseli, sprošča in mu polni baterije po napornih delavnikih. Je poročen, oče dveh študentov in mlajše hčerke, še osnovnošolke. “Ponosen sem na nanje in lahko rečem, da je prav družina zame neizčrpen vir energije in motivacije za delo na vseh področjih,” ne skriva navdušenja in ponosa. Zdaj je odločen, da nekaj naredi še za regijo, nenazadnje je tri leta aktiven kot podžupan Občine Trebnje, zdaj pa ga mika korak naprej. Že drugi mandat je tudi predsednik SLS v Trebnjem in je pripravljen narediti svoj del na poti stranke nazaj v državni zbor.

Nalog in idej je veliko

“Vedno sem z zanimanjem spremljal dogajanje okrog sebe in lahko rečem, da sem imel pri tem pogosto kritičen odnos do nekaterih odločitev. Pred nekaj leti sem se postopoma začel vključevati v politiko na lokalni ravni. Drugi mandat sem občinski svetnik in zadnja tri leta tudi podžupan. To mi daje veliko priložnosti za srečanja s krajani, ki so večinoma zelo odprti in radi povedo o svojih težavah in o rešitvah, ki jih vidijo. To si vzamem kot nalogo, ki jo potem izvedemo po najboljših močeh. Nalog in idej je še veliko. Tudi v tem mandatu se bom zavzemal za odgovorno delo občine in porabo denarja pri zagotavljanju storitev za občane in za ambiciozne, vendar realno izvedljive projekte, s katerimi bo občina zgradila infrastrukturo za izboljšanje prometa, varovanja okolja, razvoj gospodarstva in kmetijstva. Zavzemal se bom tudi za izgradnjo objektov, ki bodo občanom še bolj približali kulturo in šport ter jim olajšali delovanje v različnih društvih,” sklene dr. Korbar s spektrom idej, ki bi jih rad s pomočjo državnozborskih navez udejanjil doma.

P. U.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: