• 8.56C Novo mesto
  • 04:27
  • Čet, 17.01.2019
  • Prijava
  • Registracija

Fenomen „oče naroda“ (tudi) na Dolenjskem

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Spomnimo: Mokronog-Trebelno je občina od marca 2006, Mirna od februarja 2011.

MIRNA, MOKRONOG – Anton Maver in Dušan Skerbiš bosta nadaljevala delo župana. Maver je v občini Mokronog-Trebelno zbral skoraj 74% glasov, Skerbiš na Mirni skoraj 90%!

Rezultati lokalnih volitev 2018:
MOKRONOG: Anton Maver 73,96%, Uroš Pikl 26,04% (100%)
STRAŽA: Dušan Krštinc 52,26%, mag. Samo Jakljič 37,95% (100%)
ŠKOCJAN: Jože Kapler 81,98%, Franc Kocjan 18,02% (99,79%)
MIRNA: Dušan Skerbiš 88,97%, Dražen Šmuc 11,03 (99,92%)

Rezultati govorijo

„Rezultat je bil skorajda pričakovan glede na minulo delo. Ljudje so dali glas tistemu, ki so mu že dosedaj zaupali in ker so za njim vidni rezultati, verjamejo pa mu še dalje,“ je svojo prepričljivo zmago komentiral Anton Maver, ki verjame, da bo s pomočjo svetnikov nadaljeval s svojo razvojno politiko, ki je najboljša za občino. Maver nam je še povedal, da je že zjutraj odšel na Trebelno na gradbišče, da vidi, kako nadaljuje gradnja vrtca.

Visoka podpora

„Zadovoljen sem, ker so mi občanke in občani namenili tako visoko podporo. S tem so izkazali, da sem dobro delal v zadnjih sedmih letih in pol. To je hkrati tudi obveza za naprej, da skupaj z uspešnimi projekti zagotavljamo visoko kvaliteto življenja,“ pa je povedal Dušan Skerbiš, ki si bo še naprej prizadeval za medsebojno zaupanje in sožitje v občini in medgeneracijsko sodelovanje.

Jasno pa mu je tudi, da občina potrebuje obvoznico, to bo osrednji projekt v nove mandatu. Opozarja pa, da ni vse v njegovih (občinskih rokah), saj bo svoje morala povedati tudi Direkcija za ceste Republike Slovenije.

Oče naroda, oče občine

Kje iskati razloge za prepričljivi zmagi Mavra in Skerbiša? Prvemu so v zadnjih mesecih očitali predvsem predrag projekt in investicijo Športni center Trebelno, Skerbišu še to ne. Oba imata trdno podporo, figurirata kot očeta naroda oz. očeta občine, ki ju vodita od samega začetka. Ljudje so ju sprejeli, cenijo njuno delo, umirjenost, pristop in prepričljivost, kot vrhovni avtoriteti, ki jima preprosto zaupajo.

Spomnimo: Mokronog-Trebelno je občina od marca 2006, Mirna od februarja 2011.

Nadlani.si

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Nasveti in triki proti pregrevanju prenosnika

16.01.2019
Če se prenosnik preveč segreje, se na neki točki varovano izklopi. V najslabšem primeru lahko pride do nepopravljive škode na strojni opremi. Vzroki so različni, poleg prahu in umazanije, ostajajo še številni drugi ...

Ozmerjal konja, policija mu je napisala kazen

16.01.2019
Moški je jezdil proti Glavnemu trgu in tam s konjem vstopil v vežo dvorišča. NOVO MESTO – V ponedeljek so novomeški policisti prejeli več klicev občanov, ki so se zgražali nad ravnanjem očitno pijanega jahača. Ta ...

"Po Bršljinu se sprehaja čuden tip, ki išče priložnost za vlom!"

16.01.2019
Na nepoklicanega je pred dnevi policijsko upravo opozoril tudi Novomeščan. NOVO MESTO - Nepridipravi ne počivajo. Pozornost ne bo odveč. Na nepoklicanega je pred dnevi Policijsko upravo Novo mesto opozoril tudi ...

Pri Celju umrl pod lastnim avtom

16.01.2019
Posredovali so gasilci PGD Nazarje. BRASLOVČE - Ob 20.25 je v Dobrovljah, občina Braslovče, osebno vozilo zdrsnilo po pobočju in pod sabo ukleščilo občana. Posredovali so gasilci PGD Nazarje, Dobrovlje in PGE Celje, ki ...