• -2C Novo mesto
  • 20:51
  • Tor, 18.12.2018
  • Prijava
  • Registracija

FOTO: Obnovili šolo in zgradili telovadnico

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Športni center Trebelno tako šoli kot tudi lokalnemu okolju omogoča ustrezne razmere za športno vadbo, rekreacijo in organizacijo kulturnih prireditev.

TREBELNO – Minulo šolsko leto je na Trebelnem minevalo ob ropotanju strojev, danes pa so otroci, olimpionik Miro Cerar in župan Anton Maver s strelom na gol simbolno predali namenu prenovljeno podružnično šolo in novi športni center. Naložba je stala nekaj manj kot dva milijona evrov, 340 tisočakov je občina pridobila na razpisu Eko sklada, saj je telovadnica nizkoenergijski objekt, ki ustreza vsem strogim standardom. Športni center Trebelno tako šoli kot tudi lokalnemu okolju omogoča ustrezne razmere za športno vadbo, rekreacijo in organizacijo kulturnih prireditev.

 

Vrnilo se je veselje

»Na Trebelno se je vrnilo veselje. Ne samo danes, tudi vse naslednje dni in leta nas bo spremljalo to veselje. Dolga leta smo pričakovali ta trenutek. Z veliko dobre volje in moralno podporo domačinov nam je to uspelo. Jaz pravim, da je Trebelno s tem dobil tisto, kar je dolgo časa potreboval. Ne samo za učence in učitelje, ampak tudi za krajane, je to velika pridobitev,« ganjenosti ob slovesnem trenutku ni skrival župan Občine Mokronog-Trebelno Anton Maver.

»Z gradnjo telovadnice na Trebelnem se uresničujejo dolgoletna prizadevanja mnogih generacij. Z dograditvijo novih učilnic, knjižnice, jedilnice in urejenih zunanjih športnih površin pa učenci pridobivajo ustreznejše pogoje za vsakdanje delo,« dodaja ravnateljica Osnove šole Mokronog Zvonka Kostrevc.

Podružnična šola Trebelno je bila leta 1971 zgrajena kot trioddelčna šola. Takrat se je v slovenskih šolah izvajal program osemletne osnovne šole, z uvajanjem devetletke in s posodabljanjem pouka je bila izražena potreba po šoli, ki bo sledila sodobnim trendom izobraževanja. Šola je bila leta 2000 delno adaptirana, leta 2015 pa energetsko sanirana.

Izvrsten program

Do začetka letošnjega šolskega leta so učenci telovadili na hodniku ali v učilnicah, če je bilo vreme lepo, pa so šli na travnik ali v gozd. Kljub temu pa so uspešno izvajali začrtane programe. Učenci in učitelji podružnične šole so tako v preteklem šolskem letu na oder postavili glasbeno-plesno pravljico Pika Nogavička, s katero so pod naslovom Razigrano v svet učenja navdušili tudi na včerajšnji slovesni prireditvi, ki jo je povezovala Petra Krnc Laznik. V kulturnem programu so sodelovali še Mažoretno društvo Šentjanž, F&B Acrobatics in Harmonikaši Vinogradniško-turističnega društva Trebelno. Občinski pihalni orkester Trebnje in Trebanjske mažorete so obiskovalce pospremili v telovadnico in jih sprejeli po izhodu, na ploščadi pred šolo so zaigrali tudi Ljudski pevci s Trebelnega.

Zbrane so nagovorili ravnateljica Zvonka Kostrevc, župan Anton Maver, preko video nagovora je za pridobitev čestital Lojze Peterle, slavnostni govornik pa je bil olimpionik Miro Cerar, ki je čestital za trud in izjemno pridobitev ter poudaril, da se vse prevečkrat pozablja, da se vrhunski športniki najprej kalijo v šolskih in domačih športnih društvih in tudi v telovadnicah, kot je nova na Trebelnem.

V znak dobrega sodelovanja med gradnjo sta direktor Marles hiše Maribor Bogdan Božac in predsednik uprave CGP Martin Gosenca županu Antonu Mavra predala AED, ki so si ga na Trebelnem želeli že nekaj časa; župan je novo pridobitev za učinkovitejše in hitrejše ukrepanje ob nenadnem srčnem zastoju že na prireditvi predal predsednici Prostovoljnega gasilskega društva Trebelno Petri Nahtigal.

Občina Mokronog-Trebelno

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Računalnik - 14 nasvetov za katere vam je lahko žal, da jih niste poznali prej

18.12.2018
Obstajajo trije tipi uporabnikov računalnika: tisti, ki uporabljajo miško, tisti, ki uporabljajo tipkovnico, in tisti, ki raje govorijo z pametnim pomočnikom Cortano ali Siri. Ne glede na to, v katero kategorijo spadate, ne ...

Pri Kočevju umrl pod drevesom

18.12.2018
Pred prihodom reševalcev NMP Kočevje je ponesrečenca izpod drevesa rešil sodelavec.  KOČEVJE - Ob 14.00 se je pri naselju Knežja Lipa, občina Kočevje, pri delu v gozdu na delavca podrlo drevo. Pred prihodom ...

Kako do čiste vode?

18.12.2018
Čista voda je izjemno pomembna za zdravo, kakovostno in dolgo življenje. Voda je namreč vir življenja, vse izhaja iz nje, zato je še kako pomembno, kakšno vodo pijemo. Pomembno je tudi, da pijemo dovolj vode, saj je ...

Zidarstvo Knez - Vaš zanesljiv partner pri gradnji

18.12.2018
Iščete dobrega gradbenika? Preverili smo gradbenike v kraju Novo mesto z okolico, ter našli zanesljivega gradbenika Zidarstvo Knez. Cilj zgrajene hiše je, da se boste v njej dobro počutili, prav zato je vsak objekt ...