• 21C Novo mesto
  • 20:29
  • Sob, 21.07.2018
  • Prijava
  • Registracija

FOTO: Podelili občinske nagrade

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

V kulturno-umetniškem delu programa je nastopil Big band Glasbene šole Marjana Kozine pod vodstvom dirigenta Jake Kopača.

NOVO MESTO – V soboto, 7. aprila je potekala tradicionalna slavnostna akademija ob letošnjem občinskem prazniku. Nagrado Mestne občine Novo mesto za leto 2017 so prejeli Iztok Gradecki, Frančiška Danica Pavlin in Janez Štrukelj. Trdinova nagrada je šla v roke Ane Marije Kozlevčar in Aleša Makovca, grb Mestne občine Novo mesto pa so dobili mag. Andrej Šikovec, Založba Goga in Pihalni orkester Krka. Častni občan je postal dr. Jože Gričar. V kulturno-umetniškem delu programa je nastopil Big band Glasbene šole Marjana Kozine pod vodstvom dirigenta Jake Kopača.

ČASTNI OBČAN

Dr. Jože Gričar je naziv častnega občana prejel za pomembne znanstvene, pedagoške in raziskovalne dosežke na področju informatike.

NAGRADA MESTNE OBČINE NOVO MESTO

Frančiška Danica Pavlin za dolgoletno požrtvovalno delo na področju rejništva, krvodajalstva in prostovoljstva.

Iztok Gradecki za pomembne trajne uspehe na področju kardiologije in osveščanja prebivalcev o pomenu in načinu zdravega življenja.

Janez Štrukelj za 50-letno delo v novomeškem in slovenskem rokometu, za delo v civilni zaščiti in pirotehniki ter za aktivno sodelovanje v vojni za osamosvojitev Slovenije.

TRDINOVA NAGRADA MESTNE OBČINE NOVO MESTO

Ana Marija Kozlevčar za dolgoletna prizadevanja in uspehe na prosvetnem in humanitarnem področju ter na področju socializacije Romov.

Aleš Makovec za uspehe na glasbenem področju.

GRB MESTNE OBČINE NOVO MESTO

Mag. Andrej Šikovec za razvoj novih pristopov na področju žilne kirurgije in za pomemben prispevek h kakovosti zdravstva na Dolenjskem.

Pihalni orkester Krka za visoko kakovost glasbene produkcije, kulturno vzgojo in inovativne pristope na področju instrumentalne glasbe.

Založba Goga za pomemben doprinos k slovenski književnosti in prepoznavnosti Novega mesta v Sloveniji in tujini ter za organizacijo kakovostnih kulturnih dogodkov v lokalnem okolju.

MO Novo mesto

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

FOTO + VIDEO: Nova ujma na Dolenjskem, strela v kozolec, toča, zalivalo prostore

21.07.2018
V Novem mestu in okolici je lomilo drevesa. NOVO MESTO, ŠENTJERNEJ, OTOČEC - Za Dolenjsko tja do Posavja je vnovič pestro popoldne, ki ga že že drugič zapored zaznamovalo razdejanje. Nevihtna celica je povzročila ...

Kornati - biser Jadrana

21.07.2018
[caption id="attachment_32614" align="alignright" width="300"] Kornati[/caption] Kornati ali Kornatski otroki so najlepše in največje otočje, ki jih lahko najdemo v Jadranskem morju. Sestavlja jih kar 152 otokov, manjših ...

Najhujša nevihta na Dolenjskem

21.07.2018
Ob 19.40 je v naselju Šmarje, občina Šentjernej, razkrilo streho stanovanjske hiše. NOVO MESTO - Pred nami je nevihten vikend, ki je svoj uvod doživel že včeraj, najhuje pa jo je skupila prav Dolenjska. Po poročanju ...

VIDEO: Ko v službi izveš, da si zadel na loteriji

20.07.2018
Igrate igre na srečo? Ste že kdaj kaj zadeli? Če ne drugega, pa z glavo v zid. Na spodnjem videu pa o srečnežu, ki je med službenim časom spoznal, da je zadel velik dobitek na loteriji. Reakcija? Fenomenalna! D.P.