• 11C Novo mesto
  • 01:55
  • Pet, 27.04.2018
  • Prijava
  • Registracija

FOTO: Podelili občinske nagrade

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

V kulturno-umetniškem delu programa je nastopil Big band Glasbene šole Marjana Kozine pod vodstvom dirigenta Jake Kopača.

NOVO MESTO – V soboto, 7. aprila je potekala tradicionalna slavnostna akademija ob letošnjem občinskem prazniku. Nagrado Mestne občine Novo mesto za leto 2017 so prejeli Iztok Gradecki, Frančiška Danica Pavlin in Janez Štrukelj. Trdinova nagrada je šla v roke Ane Marije Kozlevčar in Aleša Makovca, grb Mestne občine Novo mesto pa so dobili mag. Andrej Šikovec, Založba Goga in Pihalni orkester Krka. Častni občan je postal dr. Jože Gričar. V kulturno-umetniškem delu programa je nastopil Big band Glasbene šole Marjana Kozine pod vodstvom dirigenta Jake Kopača.

ČASTNI OBČAN

Dr. Jože Gričar je naziv častnega občana prejel za pomembne znanstvene, pedagoške in raziskovalne dosežke na področju informatike.

NAGRADA MESTNE OBČINE NOVO MESTO

Frančiška Danica Pavlin za dolgoletno požrtvovalno delo na področju rejništva, krvodajalstva in prostovoljstva.

Iztok Gradecki za pomembne trajne uspehe na področju kardiologije in osveščanja prebivalcev o pomenu in načinu zdravega življenja.

Janez Štrukelj za 50-letno delo v novomeškem in slovenskem rokometu, za delo v civilni zaščiti in pirotehniki ter za aktivno sodelovanje v vojni za osamosvojitev Slovenije.

TRDINOVA NAGRADA MESTNE OBČINE NOVO MESTO

Ana Marija Kozlevčar za dolgoletna prizadevanja in uspehe na prosvetnem in humanitarnem področju ter na področju socializacije Romov.

Aleš Makovec za uspehe na glasbenem področju.

GRB MESTNE OBČINE NOVO MESTO

Mag. Andrej Šikovec za razvoj novih pristopov na področju žilne kirurgije in za pomemben prispevek h kakovosti zdravstva na Dolenjskem.

Pihalni orkester Krka za visoko kakovost glasbene produkcije, kulturno vzgojo in inovativne pristope na področju instrumentalne glasbe.

Založba Goga za pomemben doprinos k slovenski književnosti in prepoznavnosti Novega mesta v Sloveniji in tujini ter za organizacijo kakovostnih kulturnih dogodkov v lokalnem okolju.

MO Novo mesto

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
1 komentarji
borut martin April 11, 2018 ob 02:59
0 0
Kreditne in financiranje projektov v kratkem roku (borut.martin@gmail.com) Nudim posojila vse iskren in pošten, tiste, ki potrebujejo. Lahko vam posojila od 5000€ do 350.000€ ali še bolj zavedajo, da smo FSBO moj obrestna mera je zelo pravilno, se giblje med 3 % leto ne glede na znesek zahtevane, cas trajanja odplacevanja 1do 20 let na odvisno od zneska posojila. Pišite mi za vaše potrebe po financiranju posojilo uporabi, sem na voljo. Ne oklevajte, kontaktirajte me po e-pošti za vec informacij ce vi potreba to email: borut.martin@gmail.com WhatsApp: +33789770894
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

SRAMOTA VSEH SRAMOT: Več let trpinčil ženo, zdaj jo je še z elektroparalizatorjem!

26.04.2018
Žrtev si iz strahu, da bo grožnje tudi izvrši,l ni upala nasilja prijaviti. NOVO MESTO - V dopoldanskih urah smo bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin je bilo ugotovljeno, ...

Dovolj izkušen, da bi pomagal tudi kot poslanec

26.04.2018
Dr. Jože Korbar, ki zadnja tri leta opravlja funkcijo podžupana Občine Trebnje, bo kandidiral za poslansko mesto na listi SLS. TREBNJE - "Dosedanje delo me je prepričalo, da se v politiki vendarle da marsikaj narediti. ...

Ogenj zjutraj povsem uničil vozilo

26.04.2018
Razlogi za požar niso znani. NOVO MESTO - Ob 7.00 je na križišču Topliške ceste in Kandijske ceste v Novem mestu gorelo osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto so požar pogasili, odprli pokrov motorja, odstranili vozilo ...

Pred psi reševali ovce!

26.04.2018
Leta 2014 so klali živali v Šentjanžu. IVANČNA GORICA – Ob 8.30 so gasilci PGD Sobrače v naselju Pusti Javor, občina Ivančna Gorica, odstranili nevarnost pobeglih divjih psov, ki so ogrožali bližnje ovce, poroča ...