• 21C Novo mesto
  • 15:48
  • Čet, 26.04.2018
  • Prijava
  • Registracija

FOTO: Sevniški godbeniki obiskovalce popeljali na Broadway

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Kot je v navadi že zadnjih nekaj let, naslov koncerta vselej napoveduje rdečo nit glasbene motivike.

SEVNICA – Mesec december je za sevniške godbenice in godbenike poseben mesec, saj celoletno delo sklenejo z največjim dogodkom leta. Tako so tudi v nedavnem prazničnem času, tik pred božičem, številčni publiki podarili tradicionalni božično-novoletni koncert, tokrat z naslovom »Broadway v Sevnici«.

Kot je v navadi že zadnjih nekaj let, naslov koncerta vselej napoveduje rdečo nit glasbene motivike, ki se je glasbeniki držijo skozi ves koncert. In res so bili poslušalci deležni znanih melodij in napevov iz mjuziklov Levji kralj, Lepotica in zver, Čarovnik iz Oza, Fantom iz opere, Evita, Nesrečniki in mjuzikla Mačke. Gre za zelo znane melodije s kompleksnim prikazom obilo razpoloženjskih orisov glavnih akterjev, ki so jih sevniški glasbeniki več kot odlično predstavili občinstvu.

Publika je v povsem polni dvorani Športnega doma Sevnica veličastnost mjuziklov začutila že v samem uvodu, ko je Godba Sevnica pod vodstvom dirigenta Matica Nejca Kreče predstavila delčke zanimivega mjuzikla Jesus Christ Superstar, s katerim so glasbeniki prebili led in pregnali tremo. V nadaljevanju so se poslušalci prepustili melodijam iz mjuzikla Nesrečniki, v originalu Les Miserables. Mjuzikal je eden od stebrov Broadwayske produkcije, za njegovo prepoznavnost pa je poskrbela tudi zmagovalka bitke talentov v Angliji, Susan Boyle, ki ji je preboj na svetovno sceno uspel s skladbo I dreamed a dream iz prej omenjenega mjuzikla.

V skladbi Lepotica in zver se je godbi pridružila vokalistka in operna pevka Eva Černe, ki je s subtilno in doživeto interpretacijo naslovne pesmi tega mjuzikla pričarala pravljično vzdušje. Solistka je skupaj z godbo odpela še nežno balado Over the rainbow iz mjuzikla Čarovnik iz Oza, Don’t cry for me Argentina iz mjuzikla Evita, eden od vrhuncev večera pa je bila interpretacija skladbe Memory iz mjuzikla Mačke, ki je zaobjela velik glasbeni talent in znanje vokalistke.

Godbenice in godbeniki so v rednem delu koncerta publiki namenili še suito iz mjuzikla Fantom iz opera, koncert pa zaključili z energičnimi melodijami iz mjuzikla Levji kralj, s čimer so članice in člani Godbe Sevnica še enkrat dokazali, da s svojim muziciranjem presegajo ljubiteljski nivo glasbenega poustvarjanja. Po dolgem in bučnem aplavzu je godba občinstvo nagradila še z dvema dodatkoma, in sicer s priredbo skladb iz filmskih mjuziklov Mamma mia in Nune pojejo.

Koncert je elegantno, z dobro premišljenim veznim besedilom, moderirala domačinka Tanja Žibert in povezala skladbe v celovito glasbeno zgodbo. Poseben čar elegance so s svojo prisotnostjo in pomočjo pri protokolu dogodka pričarale mažoretke Društva Trg Sevnica. Obiskovalce je nagovoril in praznično voščilo vsem namenil župan Občine Sevnice Srečko Ocvirk, predsednik Godbe Sevnica Janez Šerjak pa se je v nagovoru zahvalil vsem sponzorjem in donatorjem, ki skrbijo, da godbeno glasbeno izročilo živi in se nadgrajuje. S podelitvijo spominskega knjižnega darila je v godbenih vrstah pozdravil novega mladega člana, Gaja Brudarja.

V zaključku se je dirigent Matic Nejc Kreča zahvalil publiki, posebno zahvalo pa namenil tudi organizacijskemu odboru ter godbenicam in godbenikom, ki na leto skupno namenijo godbi kar preko 10 tisoč ur prostovoljnega dela.

Občina Sevnica
Foto: Aleks Kus Photography

FOTO: Sevniški godbeniki obiskovalce popeljali na Broadway
1 od 20
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

SRAMOTA VSEH SRAMOT: Več let trpinčil ženo, zdaj jo je še z elektroparalizatorjem!

26.04.2018
Žrtev si iz strahu, da bo grožnje tudi izvrši,l ni upala nasilja prijaviti. NOVO MESTO - V dopoldanskih urah smo bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin je bilo ugotovljeno, ...

Dovolj izkušen, da bi pomagal tudi kot poslanec

26.04.2018
Dr. Jože Korbar, ki zadnja tri leta opravlja funkcijo podžupana Občine Trebnje, bo kandidiral za poslansko mesto na listi SLS. TREBNJE - "Dosedanje delo me je prepričalo, da se v politiki vendarle da marsikaj narediti. ...

Ogenj zjutraj povsem uničil vozilo

26.04.2018
Razlogi za požar niso znani. NOVO MESTO - Ob 7.00 je na križišču Topliške ceste in Kandijske ceste v Novem mestu gorelo osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto so požar pogasili, odprli pokrov motorja, odstranili vozilo ...

Pred psi reševali ovce!

26.04.2018
Leta 2014 so klali živali v Šentjanžu. IVANČNA GORICA – Ob 8.30 so gasilci PGD Sobrače v naselju Pusti Javor, občina Ivančna Gorica, odstranili nevarnost pobeglih divjih psov, ki so ogrožali bližnje ovce, poroča ...