• 20.02C Novo mesto
  • 11:47
  • Ned, 21.04.2019
  • Prijava
  • Registracija

FOTO: Sneg ovira promet, burja in nanosi na Primorskem, nesreča na Gorenjki

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Vozite strpno, opozarjajo na spletni strani Promet.si.

LJUBLJANA – Povečini Slovenije še močno sneži, zaradi burje so na Primorskem na cestah snežni nanosi. Na cestah so posipne in plužne skupine, vozite strpno! Na pot se odpravite samo z ustrezno zimsko opremo.

Zaradi prometne nesreče je oviran promet na gorenjski avtocesti pred Vodicami proti Kranju.

Burja:
– na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja;
– na regionalni cesti Podnanos – Vipava – Ajdovščina je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami, 2. stopnja;
– na regionalni cesti Ajdovščina – Selo je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 t, 1. stopnja.

Zimske razmere:
– verige so obvezne na prelazu Korensko sedlo, na avstrijski strani prelaza Ljubelj, italijanski strani prelaza Predel ter na cesti Črni Vrh – Col;
– zaprti sta cesta čez prelaz Vršič ter cesta Strmec – Mangart.

Prepovedi za tovorna vozila:
– za priklopnike in polpriklopnike na cestah Razdrto – Podnanos, Črni Vrh – Col in Idrija – Godovič ter na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje na hrvaški strani;
– prepoved nad 7,5 t na glavni cesti Novo mesto – Metlika.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje in Gruškovje za tovorna vozila.

Zaradi predmeta je promet oviran na štajerski avtocesti med počivališčem Polskava in Framom proti Mariboru.

Na dolenjski avtocesti je zaradi okvare tovornega vozila zaprt počasni pas med Mirno Pečjo in pokritim vkopom Karteljevo proti Novemu mestu.

Kakšno bo vreme?

Danes bo oblačno. Zjutraj in dopoldne bo po nižinah Primorske še deževalo, drugod po Sloveniji pa snežilo. Sredi dneva bodo padavine oslabele. Sneg bo od juga prehajal v rahel dež, ki bo do večera večinoma ponehal. Burja na Primorskem bo postopno slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 5 do 8 °C.

Jutri bo na Primorskem delno jasno, pihala bo šibka burja. Drugod bo pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem do 7, najvišje dnevne od 1 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 12 °C.

Zjutraj in dopoldne bodo najmočnejši sunki burje predvsem v Vipavski dolini še presegali hitrost 100 km/h. Predvsem na prehodu med Notranjsko in Primorsko bo veter gradil snežne zamete.

 

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: