• 1C Novo mesto
  • 07:27
  • Sre, 21.11.2018
  • Prijava
  • Registracija

FOTO: Šola v naravi – Strunjan

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Sevniški petošolci so se udeležili šole v naravi. Bivali so v Strunjanu, ob tem pa bili ustvarjalni, delovni in plavalno uspešni. Larisa Kozinc je tudi zaupala, kako je osvojila zlatega delfinčka.

SEVNICA – Učenci 5. razreda OŠ Sava Kladnika Sevnica smo se udeležili šole v naravi od 19. 5. 2014 do 23. 5. 2014 – prva skupina (5. a in 5. b) ter od 26. 5. 2014 do 30. 5. 2014 – druga skupina (5. c in POŠ Loka). Bivali smo v turističnem naselju Strunjan v apartmajih Salinere.

Učenci smo bili ustvarjalni, delovni ter plavalno zelo uspešni. Dosegli smo 28 bronastih delfinčkov, 26 srebrnih ter 20 zlatih delfinčkov. Pomerili smo se v:  vlečenju vrvi, nogometu, skokih v vodo, plavalnem maratonu in igri med dvema ognjema. Sprehodili smo se do Portoroža, si ogledali soline in spoznavali še ostale znamenitosti Strunjana. Hkrati smo spoznavali obsredozemski svet, predvsem značilne rastline tega sveta. Svoje znanje smo ob koncu šole v naravi izkazali v naravoslovnem kvizu. Vsak dan so mladi naravoslovci proučevali, v posebej za to pripravljenem kotičku, morske organizme.

Imeli smo tudi izlet z ladjico v Piran, kjer smo si ogledali  akvarij, privoščili sladoled in nakupili nekaj spominkov za svoje najdražje. Izlet z ladjico bo ostal nepozaben ter naša himna, ki jo še danes prepevamo.

Preživeli smo pet prečudovitih dni, stkali nova prijateljstva in se z lepimi spomini vrnili v okrilje domačega doma.

Učenci 5.  razreda z razredničarkami
(Foto: OŠ Sevnica)

 _________________________________________________________________________________________

PREJELA SEM ZLATEGA DELFINČKA

Opisala vam bom moj najljubši dogodek v šoli v naravi, ko sem prejela zlatega delfinčka.

V četrtek, 22. 5. 2014, se je začela moja »borba«. Bila sem živčna in sem si govorila: »Dajmo Larisa, dajmo, saj zmoreš!«  Pred pričetkom mi je ga. Vera povedala še nekaj uporabnih nasvetov.  Piščalka je zapiskala in jaz sem začela. Naredila sem zelo lep in dolg skok, za tem pa plavala prvih 50 m prsno pa še 50 m hrbtno. Zadnjih 50 m sem plavala prsni kravel, mojo najljubšo tehniko. Čim bolj sem upoštevala učiteljičin nasvet premikanja nog, zato sem odlično drsela. Ko sem zagledala čas na štoparici, sem bila presrečna, saj sem usvojila zlatega delfinčka. Šla sem se odpočit na ležalnik in opazovala druge pri plavanju. Bila sem res neskončno vesela. Včasih se mi je plavanje zdelo naporno, a sem sedaj ugotovila, da se je splačalo. Pri večerni podelitvi priznanj, sem bila zelo ponosna nase.

Zahvaljujem se tudi ga. Veri, saj brez njene pomoči ne bi prišla tako daleč. Tega uspešnega dne ne bom nikoli pozabila.

Larisa Kozinc, 5. b
OŠ Sevnica

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

V Vrhtrebnje našli mrtvo osebo

21.11.2018
Na pomoč tudi reševalci. TREBNJE - Včeraj po 18. uri so v naselju Vrhtrebnje, občina Trebnje, gasilci PGD Vrhtrebnje in Trebnje omogočili vstop reševalcem NMP Trebnje v stanovanjsko hišo,  v kateri so našli mrtvo ...

Božič

21.11.2018
Božič je dan, ki ga kristjani po celem svetu slavijo kot rojstvo Jezusa Kristusa. Praznuje pa ga tudi veliko drugih ljudi, saj je s svojo domačnostjo našel pot v takšna in drugačna gospodinjstva. Božič je torej ...

Kam je izginil Uroš iz Boštanja? Zadnjič opažen na Kredarici!

20.11.2018
Že v ponedeljek je na območju Vrat potekala iskalna akcija. BOŠTANJ - Svojci so danes obvestili policijo, da od nedelje, 18. novembra 2018, pogrešajo 42-letnega Uroša Šunto iz Boštanja. Takoj smo pričeli izvajati ...

VIDEO: Nag na sneg in mraz, videlo ga je milijon ljudi

20.11.2018
V minulih dneh se je ohladilo. Ni ga junaka, ki bi šel danes premalo oblečen v mrzlo ponedeljkovo jutro. Na spletu pa še vedno kraljuje video, ki je nastal v Bosni in Hercegovini. Za junaka na sliki tudi minus in sneg ...