• 20C Novo mesto
  • 15:30
  • Čet, 18.10.2018
  • Prijava
  • Registracija

FOTO: To je počitniški raj številnih Dolenjcev!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Poletje gre počasi, a zanesljivo h koncu. Tega se zavedajo tudi na Malem Lošinju, kjer leži počitniško naselje Bučanje.

NEREZINE „V Bučanju je zelo lepo in prijetno. Tudi letos smo počitnikovali tu. Naselje so v zadnjih letih obnovili, poskrbeli so za primerno obalo za otroke, voda pa je čista. Pa tudi daleč ni,“ nam je povedala ena od mam, ki je z družino letovala v Nerezinah.

Precej privatnih hišk

V naselju Bučanje je 426 počitniških hišk/enot, med katerimi jih je veliko že v privat lasti. Prej pa je bilo to naselje, kjer so imela svoje počitniške kapacitete številna dolenjska podjetja, vključno z novomeškim Labodom.

Proč z dihalnimi problemi

„PSK d.o.o. Krško je podjetje, ki s svojim hčerinskim podjetjem PSK d.o.o. Nerezine upravlja s turističnim naseljem Bučanje. Turistično naselje Bučanje leži na otoku Lošinj v neposredni bližini naselja Nerezine. Turistično naselje tvori 426 počitniških enot in 19 gospodarskih objektov ter precej športnih igrišč in objektov, vse na površini 180.000 m2. K naselju spada preko 1600 m obale z zalivoma Bučanje in Kolo. Imamo tudi svoj otoček in pomol za privez čolnov. Zaščitni znak naselja Bučanje je zelenje, v katerem so skriti objekti. Celotno naselje je poraščeno z iglavci in listavci, kjer prevladujeta bor in črnika. Otok Lošinj je znan po svoji zdravilni klimi predvsem za zdravljenje bolezni dihal. Turistično naselje Bučanje je zelo primerno za letovanje družin z majhnimi otroki, saj imamo veliko peščeno plažo, bazen in veliko igral,“ nam v PSK Krško opišejo svojo dejavnost in naredijo še nekaj reklame za otok.

Trgovina in kiosk

Naselje še danes premore legendarno trgovino, ki je odprta med 15.6 in 15.9., delovni čas pa ima deljen – popoldanski/večerni termin je med 18. in 20.00. V naselju je tudi prodajalna s časopisi. Iz Slovenije so ponavadi prihajali okoli 11. ure, zdaj so že vrsto let na voljo od jutranjih ur.

Na hrib

Nad naseljem se dviga hrib Televrin, kamor radi zahajajo tudi številni Dolenjci, domov pa prinašajo žajbelj, ki raste tod. Nekaj pa je tudi takih, ki se po slemenu hriba spusti vse do Osorja, ki povezuje otoka Cres in Mali Lošinj.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Mobilni telefoni: GOOGLE PIXEL 3 IN PIXEL 3 XL

18.10.2018
V preteklem tednu sem uporabljal mobilni telefon Google Pixel 3, vprašanja,  ki so se vrstila s strani znancev so: Ali bi morali zamenjati svoj iPhone za Google Pixel 3? Po drugi strani pa je bilo vprašanj, ki ...

Nujno izpraznili parlament, naši poslanci pa na kavo, potem pa na delo

18.10.2018
Ko bo znanih več informacij, bomo sporočilo dopolnili, so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana. LJUBLJANA, TREBNJE - Policijska uprava Ljubljana je bila nekaj minut pred 8. uro obveščena o prejemu pisemske ...

Volitve so tu, sadijo se tudi drevesa

18.10.2018
Dana obljuba se je sedaj izpolnila, kar je razvidno s fotografije. ŠENTJERNEJ - Letos aprila se je v rubriki Halo, tukaj je bralec Dolenjca, oglasil Šentjernejčan z vprašanjem, zakaj so na parkirišču pred Kulturnim ...

Zdravnica odhaja, županja bo govorila jutri

18.10.2018
Za pojasnila smo se nemudoma obrnili na županjo Bernardko Krnc. ŠMARJEŠKE TOPLICE - Poročali smo, da z delom v občini Šmarješke Toplice z delom končuje priljubljena zdravnica dr. Irena Vester. „Obveščam vas, da ...