• 20C Novo mesto
  • 12:51
  • Pon, 23.07.2018
  • Prijava
  • Registracija

FOTO: To je verjetno najlepša slovenska šola, ravnatelj pa ponosen na prehojeno pot!

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

V Mirni Peči so upravičeno ponosni na storjeno.

MIRNA PEČ – Občina ima moderno osnovno šolo in vrtec (namenu so ju uradno predali 22.12. 2012), pred dobrim tednom pa so slovesno odprli še športno dvorano. Ravnatelj Danijel Brezovar je lahko upravičeno ponosen. Pa ne le na gradbeni dosežek, ampak tudi na svoje sodelavce. Ne skriva hvaležnosti do Občine Mirna Peč. OŠ Toneta Pavčka ima kaj ponuditi in pokazati. Z željo, da otrokom ponudijo optimalne pogoje za razvoj – tako v vrtcu kot v šoli.

Kaj je oz. bo prinesla nova dvorana šoli?
Nova dvorana je šoli prinesla optimalne pogoje za izvajanje pouka športa, interesnih dejavnosti s področja športa ter prostor, v katerem bo šola lahko izvajala večje prireditve.

Kako se bo izboljšal učni proces?
Ker ne bo več blok ur in izgubljanja časa s prevozi v oddaljeno telovadnico, bo pouk športa predvsem bolj enakomerno porazdeljen skozi ves teden, prostori omogočajo hkratno vadbo v dveh vadbenih enotah, kar pomeni, da bo istočasno lahko prostore uporabljala tudi prva triada in vrtec. Z novo dvorano so zagotovljeni tudi pogoji za izvajanje športa v vrtcu, kar je izjemno pomembno glede na ugotovljene rezultate iz športno vzgojnih kartonov. Učitelji bodo lahko v največji možni meri načrtovali in izvajali sodoben pouk športa.

Je bila naporna pot do nove dvorane?
Pot do nove dvorane je bila zahtevna, trajalo je štiri leta, predvsem odločitev o preprojektiranju in zagotovitvi sofinanciranja s strani ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Ko se je gradnja začela, je bilo sicer naporno, a prijetno, ker smo vsak dan videli napredek in končni rezultat, ki se je z vsakim dnem približeval in postajal bolj prepoznaven.

Kaj je bilo v tem času najtežje, ko ste se odločili za dvorano in do izgradnje?
Najtežje je bilo za učitelje izvajanje pouka športa in interesnih dejavnosti v neustreznih prostorih, prilagoditev organizacije pouka, ki za učence ni bila najboljša in strah učiteljev, da do izgradnje morda sploh ne bo prišlo.

Kakšni so bili občutki v petek, ko je bila dvorana predana namenu?
Mene osebno je navdajal ponos na moje sodelavce, ki so mirno in potrpežljivo ter profesionalno izvajali pouk športa v neprimernih prostorih. Ponosen sem na vse sodelavce, ki so izpeljali izvrstno otvoritveno slovesnost in hvaležen Občini Mirna Peč, ki je imela pogum izpeljati tako zahteven projekt.

Kakšne ambicije premore šola za naprej? Vrtec je nov, šola in dvorana tudi. Kakšni izzivi vas čakajo?
V šoli in vrtcu se zavedamo, da so prostori nujen pogoj, vendar je za kvalitetno delo potrebna tudi visoka strokovna usposobljenost in odgovorno delo vseh zaposlenih. Že od začetka leta 2016 izvajamo v šoli program uvajanja izboljšav in samoevalvacije in temu področju bomo sedaj posvetili še večjo pozornost. Posvečati se nameravamo kvaliteti pouka, sobivanja in sodelovanja vseh deležnikov.

Kaj kažejo demografski kazalci?
Razvojni načrt, ki smo ga sprejeli na zadnji seji sveta zavoda za naslednja leta predvideva vpis po dva oddelka, kar pomeni, da bomo imeli v šolskem letu 2010/2021 18 rednih oddelkov tako kot je bilo načrtovano ob začetku gradnje nove šole.

Kakšni so načrti z vrtcem? Je poleg opcije obnove starega, opcija, da se zadeva rešuje s kontejnerji, ki jih za tuj trg izdelujejo tudi slovenska podjetja?
Če bo vpis v vrtec ostal enak letošnjemu, torej, da bomo imeli tudi v naprej 10 oddelkov, bo v naslednjem šolskem letu potrebno zagotoviti mesto za dva oddelka nekje drugje. z Občino Mirna Peč se pogovarjamo, da bi usposobili prostore v nekdanjem vrtcu. Zaenkrat o kontejnerskih rešitvah ni bilo govora.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Hudo trčenje tovornjakov: en voznik umrl, drugi v SB Novo mesto

23.07.2018
Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto nesreče. KOROŠKA VAS - Ob 9.08 sta na cesti Novo mesto–Metlika pri naselju Koroška vas, občina Novo mesto, trčili tovorni vozili. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali mesto ...

Streslo tudi Mirno in Šentjanž

23.07.2018
Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98). MIRNA - Ob 23.36 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Urada za seizmologijo Agencije RS za okolje ...

Naravna kozmetika za zdravo in lepo kožo

23.07.2018
Človek se vedno bolj zaveda, kako pomembno je, kakšno hrano uživa in kaj vse daje v telo. Prav tako pa mora veliko pozornosti nameniti tudi temu, kakšno kozmetiko uporablja pri negi kože svojega telesa. Tu pa nastopi ...

Kako do štipendije?

23.07.2018
Vloge sprejemajo do 5. oktobra 2018. NOVO MESTO - Na Mestni občini Novo mesto z razpisom za štipendije in enkratne denarne pomoči znova prihajajo nasproti perspektivnim mladim dijakom in študentom in jim omogočajo, da ...