• 4.48C Novo mesto
  • 11:50
  • Tor, 19.03.2019
  • Prijava
  • Registracija

FOTO: Toča v Šentjerneju in Krškem, pri Sevnici reševali hišo

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Danes bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C.

SEVNICA, KRŠKO – Nebo se včeraj zneslo nad občinama Sevnica in Krško. V prvi so imeli precej dela komunalci in gasilci, reševali so tudi eno hišo. V Krškem pa je padala toča (prav tako v Šentjerneju), podrlo je precej dreves.

SEVNICA
Ob 18.56 je v Podvrhu, občina Sevnica, potok ogrožal gospodarski objekt. Posredovali so gasilci PGD Trnovec, ki so očistili strugo.

KRŠKO
Ob 21.05 se je na cesto Raka-Podulce, občina Krško, podrlo drevo. Ob 22.03 je na cesto pri naselju Zabukovje pri Raki padlo drevo. Obe oviri je odstranil dežurni pri cestnem podjetju.

KOSTANJEVICA NA KRKI
Ob 19.23 je na cesti v Koprivniku, občina Kostanjevica na Krki, podrto drevo oviralo promet. Drevo so odstranili gasilci PGD Kostanjevica na Krki.

KRŠKO
Med 18. in 18.30 uro je na območju Krškega z širšo okolico med dežjem padala toča. Toča je povzročila škodo predvsem na poljščinah.

BREŽICE
Ob 0.04 je na cesto Zgornja Pohanca-Pečice, občina Brežice, padlo drevo. Drevo je razžagal in odstranil dežurni pri podjetju Kop Brežice.

SEVNICA
Ob 19.15 je na cesto relacije Blanca, Podvrh, Zabukovje in Čanje, občina Sevnica, zaradi močnega naliva na več mestih nanosilo kamenja in zemljino. Dežurni pri Komunalnem podjetju Sevnica je postavil ustrezno prometno signalizacijo, k sanaciji pa bodo pristopili jutri.

Radarska slika Slovenije:

Kako kaže?

Danes bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, deloma nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 21 do 27 °C.

Jutri bo pretežno oblačno, zjutraj in dopoldne bo ponekod v vzhodni polovici Slovenije še deževalo. Popoldne bo suho vreme, na Primorskem se bodo oblaki trgali. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, najvišje dnevne od 19 do 23, na Primorskem do 26 °C.

V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod bodo krajevne padavine. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V soboto bo spremenljivo oblačno, popoldne bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Veter bo oslabel.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: