• 4.25C Novo mesto
  • 21:15
  • Sre, 20.03.2019
  • Prijava
  • Registracija

FOTO: Trčilo šest kamionov, 15-kilometrska kolona na štajerki

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Prvič je počilo ob 10.50, v glavni vlogi pa tovornjak, ki je prebil ograjo in pristal na pasu proti Mariboru. Popoldan je bilo v glavni vlogi pet tovornjakov.

SLOVENSKE KONJICE – Dve prometni nesreči sta danes povsem ohromili avtocesto med Mariborom in Celjem. Prvič je počilo ob 10.50, v glavni vlogi pa tovornjak, ki je prebil ograjo in pristal na pasu proti Mariboru. Popoldan je bilo v glavni vlogi pet tovornjakov. Po poročanju Radia Slovenija je kolona v smeri Ljubljane ob 19. uri dolga kar 15 kilometrov!

:: ob 10.40:
Ob 10.40 je na avtocesti med Slovensko Bistrico in Tepanjem, občina Slovenska Bistrica, v bližini viadukta Preloge voznik tovornega vozila izgubil oblast nad vozilom, prebil sredinsko zaščitno ogrado in obstal na obeh delih avtoceste. Gasilci PGD Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na tovornem vozilu, pomagali reševalcem pri prvi oskrbi poškodovanega voznika, prečrpali približno 800 litrov goriva iz poškodovanih rezervoarjev v nadomestno cisterno, izteklo gorivo so posipali z vpojnim sredstvom in počistili cestišče. Reševalci NMP Slovenska Bistrica so poškodovanega voznika prepeljali na zdravljenje v UKC Maribor.

:: ob 15.50:
Ob 15.50 je v Spodnjem Grušovju, občina Slovenske Konjice, na avtocesti med Slovensko Bistrico in Tepanjem prišlo do trčenja petih tovornih vozil. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj, odklopili akumulatorje, nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica pri oskrbi poškodovane osebe, ki je bila ukleščena v vozilu, posipali cestišče z vpojnimi sredstvi in ga očistili. Zavarovali so tudi kraj pristanka helikopterja policijskega helikopterja, ki je v spremstvu dežurne ekipe HNMP iz Maribora, prepeljal poškodovanca v UKC Maribor. Eno tovorno vozilo je uničeno, štiri pa poškodovana.

D.P.

FOTO: Trčilo šest kamionov, 15-kilometrska kolona na štajerki
1 od 4
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ: