• 17C Novo mesto
  • 01:58
  • Čet, 21.06.2018
  • Prijava
  • Registracija

FOTO: V Boštanju so peli

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Program sta popestrili tudi učenki Aleksandra Špan in Vanesa Katlin Novšak pod mentorstvom Silve Žveglič z recitacijo pesmi.

BOŠTJANJ – Osnovna šola Boštanj je šola, na kateri se veliko in lepo poje. Vsi trije na šoli delujoči pevski zbori skozi celotno šolsko leto pridno sodelujejo na različnih prireditvah, minulo sredo pa so kot darilo ljubiteljem petja pripravili zaključni koncert v najlepšem naravnem ambientu, pod krošnjami dreves pred šolo.

Po pozdravu ravnateljice Vesne Vidic Jeraj, ki je poudarila pomen pevskega udejstvovanja otrok in velik trud, ki je vložen v lepo zveneče melodije, se je zvrstil skrbno pripravljen koncertni repertoar. Poleg zborovske pripravnice in otroškega pevskega zbora pod vodstvom organizatorke koncerta in zborovodkinje Tadeje Udovč se je predstavil še šolski mladinski pevski zbor, ki ga vodi Antonija Germ. V goste pa so Boštanjčani povabili še otroška in mladinska pevska zbora iz Osnovne šole Tržišče pod vodstvom Mateje Repovž Lisec in Osnovne šole Milana Majcna Šentjanž pod vodstvom Ane Verhovšek. Vse zbore je s klavirjem spremljal Dejan Jakšič. Nastopajoče in poslušalce je pozdravil tudi župan Srečko Ocvirk in pohvalil prijetno zborovsko ubranost, kar je lep zgled uglašenega delovanja za vsa področja družbe.

S pesmijo je koncert obogatila domača Vokalna skupina Vilinke ob spremljavi pianista Maja Repovža, navdušila pa je tudi solistka Sara Praznik, nekdanja učenka Osnovne šole Boštanj, ki uspešno utira svojo pevsko pot. Program sta popestrili tudi učenki Aleksandra Špan in Vanesa Katlin Novšak pod mentorstvom Silve Žveglič z recitacijo pesmi.  besedo je program v celoto povezala moderatorka Tanja Žibert, za razvajanje vseh poslušalcev pa so z dobrotami poskrbele članice Aktiva žena Boštanj.

Sklepno dejanje je bila skupna pesem z naslovom Skupaj z mano poj pod taktirko Tadeje Udovč, katera je zazvenela iz grl 130 pevcev v združenem pevskem zboru.

OŠ Boštanj

FOTO: V Boštanju so peli
1 od 8
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.
DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

VIDEO: Ste že videli bolj vinjenega policista?

20.06.2018
Policisti so tisti, ki skrbijo za red v prometu. Pa jim ne uspe vedno. Tale šaljivi videoposnetek kaže policista, ki je očitno pogledal globoko v kozarec. D.P.

FOTO: Je voznica zaspala? Trije poškodovani v nesreči

20.06.2018
Delavci CP Trebnje so postavili zaporo prometa in uredili obvoz. ŠENTRUPERT - Ob 13.50 sta v Slovenski vasi, občina Šentrupert, trčili osebno in kombinirano vozilo. Gasilci PGD Trebnje in Šentrupert so zavarovali kraj ...

Planina Vogar

20.06.2018
Vogar je izredno lepa razpotegnjena planina, ki jo krasijo grbinasti travniki in številne pastirske kočice, ki so spremenjene v počitniške hišice. Lahko ste prepričani, da vam bo obisk Vogarja polepšal dan, saj se boste ...

Sredi noči akcija na Mirni

20.06.2018
Poškodovano osebo so gasilci prenesli do reševalnega vozila. MIRNA - Za gasilce, policiste in reševalce ni dneva ali noči. Ko je akcija, je akcija. Tako je bilo tudi minulo noč. Ob 2.11 so v Sokolski ulici na Mirni ...