• 20C Novo mesto
 • 15:52
 • Čet, 18.10.2018
 • Prijava
 • Registracija

FOTO + VIDEO: Nova ujma na Dolenjskem, strela v kozolec, toča, zalivalo prostore

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

V Novem mestu in okolici je lomilo drevesa.

NOVO MESTO, ŠENTJERNEJ, OTOČEC – Za Dolenjsko tja do Posavja je vnovič pestro popoldne, ki ga že že drugič zapored zaznamovalo razdejanje. Nevihtna celica je povzročila točo, na Otočcu je udarila strela v kozolec, v Novem mestu in okolici je lomilo drevesa ter zalivalo prostore.

Takole je nevihto in neurje v svoj objektiv ujel bralec Rudolf Lihteneger:

Padala je tudi toča, to so potrdili na portalu Neurje.si:

Uprava za zaščito in reševanje Republike Slovenije poroča, da so imeli pristojne službe obilo dela:

 • NOVO MESTO
  Ob 17.19 je na cesti Prečna–Mirna Peč, občina Novo mesto, močan veter podrl večje drevo. Gasilci PGD Prečna so razžagali in odstranili drevo.
 • NOVO MESTO
  Podrto drevo, Gumberk.
 • NOVO MESTO
  Ob 16.24 je na Kočevarjevi ulici v Novem mestu zaradi zamašenih jaškov meteorna voda poplavila cesto. Gasilci GRC Novo mesto so očistili jašek.
 • BREŽICE
  Ob 15.39 je na Cesti Svobode v Brežicah odpadlo vejevje oviralo promet. Dežurni delavec CGP je vejevje odstranil.
 • DOLENJSKE TOPLICE
  Ob 15.38 je v Soteski, občina Dolenjske Toplice, zaradi neurja sprožil plaz zemlje na cesto. Gasilci PGD Soteska in Dolenjske Toplice so očistili cesto, delavec cestnega podjetja je postavil signalizacijo.
 • KRŠKO
  Ob 15.34 je v naselju Loke, občina Krško, zaradi udara strele zagorel nadstrešek zidanice. Posredovali so gasilci PGE Krško in PGD Leskovec, ki so požar pogasili in objekt pregledali s termovizijsko kamero.
 • NOVO MESTO
  Ob 15.22 je v naselju Gumberk v Novem mestu meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilca GRC Novo mesto sta prečrpala in izsesala vodo iz prostorov.
 • ŠENTJERNEJ
  Ob 15.17 je v naselju Šmarje, občina Šentjernej, močan veter ponovno razkril streho stanovanjske hiše, ki je bila pokrita s folijo zaradi posledice požara. Gasilci PGD Šentjernej so folijo ponovno namestili in jo dodatno pritrdili.
 • NOVO MESTO
  Ob 15.11 je na cesti Gumberk–Ratež, občina Novo mesto, drevo oviralo promet. Dežurni delavec Cestnega podjetja Novo mesto je drevo razžagal in odstranil.
 • NOVO MESTO
  Ob 15.00 je na Mušičevi ulici v Novem mestu meteorna voda zalila kletne prostore večstanovanjskega objekta. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so posesali in očistili kletne prostore objekta.
 • NOVO MESTO
  Ob 14.59 je v naselju Lešnica v Novem mestu zaradi strele zagorel kozolec. Požar na objektu so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Otočec.
 • NOVO MESTO
  Ob 14.49 je na Straški cesti v Novem mestu močan veter podrl drevo na cesto. Dežurni delavec Cestnega podjetja Novo mesto je drevo razžagal in odstranil.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Mobilni telefoni: GOOGLE PIXEL 3 IN PIXEL 3 XL

18.10.2018
V preteklem tednu sem uporabljal mobilni telefon Google Pixel 3, vprašanja,  ki so se vrstila s strani znancev so: Ali bi morali zamenjati svoj iPhone za Google Pixel 3? Po drugi strani pa je bilo vprašanj, ki ...

Nujno izpraznili parlament, naši poslanci pa na kavo, potem pa na delo

18.10.2018
Ko bo znanih več informacij, bomo sporočilo dopolnili, so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana. LJUBLJANA, TREBNJE - Policijska uprava Ljubljana je bila nekaj minut pred 8. uro obveščena o prejemu pisemske ...

Volitve so tu, sadijo se tudi drevesa

18.10.2018
Dana obljuba se je sedaj izpolnila, kar je razvidno s fotografije. ŠENTJERNEJ - Letos aprila se je v rubriki Halo, tukaj je bralec Dolenjca, oglasil Šentjernejčan z vprašanjem, zakaj so na parkirišču pred Kulturnim ...

Zdravnica odhaja, županja bo govorila jutri

18.10.2018
Za pojasnila smo se nemudoma obrnili na županjo Bernardko Krnc. ŠMARJEŠKE TOPLICE - Poročali smo, da z delom v občini Šmarješke Toplice z delom končuje priljubljena zdravnica dr. Irena Vester. „Obveščam vas, da ...