• -2.49C Novo mesto
 • 21:18
 • Tor, 18.12.2018
 • Prijava
 • Registracija

FOTO + VIDEO: Nova ujma na Dolenjskem, strela v kozolec, toča, zalivalo prostore

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

V Novem mestu in okolici je lomilo drevesa.

NOVO MESTO, ŠENTJERNEJ, OTOČEC – Za Dolenjsko tja do Posavja je vnovič pestro popoldne, ki ga že že drugič zapored zaznamovalo razdejanje. Nevihtna celica je povzročila točo, na Otočcu je udarila strela v kozolec, v Novem mestu in okolici je lomilo drevesa ter zalivalo prostore.

Takole je nevihto in neurje v svoj objektiv ujel bralec Rudolf Lihteneger:

Padala je tudi toča, to so potrdili na portalu Neurje.si:

Uprava za zaščito in reševanje Republike Slovenije poroča, da so imeli pristojne službe obilo dela:

 • NOVO MESTO
  Ob 17.19 je na cesti Prečna–Mirna Peč, občina Novo mesto, močan veter podrl večje drevo. Gasilci PGD Prečna so razžagali in odstranili drevo.
 • NOVO MESTO
  Podrto drevo, Gumberk.
 • NOVO MESTO
  Ob 16.24 je na Kočevarjevi ulici v Novem mestu zaradi zamašenih jaškov meteorna voda poplavila cesto. Gasilci GRC Novo mesto so očistili jašek.
 • BREŽICE
  Ob 15.39 je na Cesti Svobode v Brežicah odpadlo vejevje oviralo promet. Dežurni delavec CGP je vejevje odstranil.
 • DOLENJSKE TOPLICE
  Ob 15.38 je v Soteski, občina Dolenjske Toplice, zaradi neurja sprožil plaz zemlje na cesto. Gasilci PGD Soteska in Dolenjske Toplice so očistili cesto, delavec cestnega podjetja je postavil signalizacijo.
 • KRŠKO
  Ob 15.34 je v naselju Loke, občina Krško, zaradi udara strele zagorel nadstrešek zidanice. Posredovali so gasilci PGE Krško in PGD Leskovec, ki so požar pogasili in objekt pregledali s termovizijsko kamero.
 • NOVO MESTO
  Ob 15.22 je v naselju Gumberk v Novem mestu meteorna voda zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Gasilca GRC Novo mesto sta prečrpala in izsesala vodo iz prostorov.
 • ŠENTJERNEJ
  Ob 15.17 je v naselju Šmarje, občina Šentjernej, močan veter ponovno razkril streho stanovanjske hiše, ki je bila pokrita s folijo zaradi posledice požara. Gasilci PGD Šentjernej so folijo ponovno namestili in jo dodatno pritrdili.
 • NOVO MESTO
  Ob 15.11 je na cesti Gumberk–Ratež, občina Novo mesto, drevo oviralo promet. Dežurni delavec Cestnega podjetja Novo mesto je drevo razžagal in odstranil.
 • NOVO MESTO
  Ob 15.00 je na Mušičevi ulici v Novem mestu meteorna voda zalila kletne prostore večstanovanjskega objekta. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so posesali in očistili kletne prostore objekta.
 • NOVO MESTO
  Ob 14.59 je v naselju Lešnica v Novem mestu zaradi strele zagorel kozolec. Požar na objektu so pogasili gasilci GRC Novo mesto in PGD Otočec.
 • NOVO MESTO
  Ob 14.49 je na Straški cesti v Novem mestu močan veter podrl drevo na cesto. Dežurni delavec Cestnega podjetja Novo mesto je drevo razžagal in odstranil.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Računalnik - 14 nasvetov za katere vam je lahko žal, da jih niste poznali prej

18.12.2018
Obstajajo trije tipi uporabnikov računalnika: tisti, ki uporabljajo miško, tisti, ki uporabljajo tipkovnico, in tisti, ki raje govorijo z pametnim pomočnikom Cortano ali Siri. Ne glede na to, v katero kategorijo spadate, ne ...

Pri Kočevju umrl pod drevesom

18.12.2018
Pred prihodom reševalcev NMP Kočevje je ponesrečenca izpod drevesa rešil sodelavec.  KOČEVJE - Ob 14.00 se je pri naselju Knežja Lipa, občina Kočevje, pri delu v gozdu na delavca podrlo drevo. Pred prihodom ...

Kako do čiste vode?

18.12.2018
Čista voda je izjemno pomembna za zdravo, kakovostno in dolgo življenje. Voda je namreč vir življenja, vse izhaja iz nje, zato je še kako pomembno, kakšno vodo pijemo. Pomembno je tudi, da pijemo dovolj vode, saj je ...

Zidarstvo Knez - Vaš zanesljiv partner pri gradnji

18.12.2018
Iščete dobrega gradbenika? Preverili smo gradbenike v kraju Novo mesto z okolico, ter našli zanesljivega gradbenika Zidarstvo Knez. Cilj zgrajene hiše je, da se boste v njej dobro počutili, prav zato je vsak objekt ...