• 20C Novo mesto
  • 15:14
  • Čet, 18.10.2018
  • Prijava
  • Registracija

FOTO: Za matere in žene

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

V dvorani večnamenskega doma Trebelno je minuli petek potekal koncert DPŽ Tavžentroža. Gre za tradicionalno prireditev Šopek za žene in matere.

TREBELNO – Domače pevke Tavžentroža so že pred dvema letoma postavile temelje za prireditev v počastitev dveh marčevskih praznikov. Tudi letos so v dvorani večnamenskega doma Trebelno organizirali tradicionalno prireditev Šopek za žene in matere, katere idejni vodja je Gabrijela Cedilnik.

Na odru so se pevkam pridružili še predšolski otroci in učenci podružnične šole Trebelno pod mentorstvom Ivice Kocjan Anderlič, pevke DPŽ Tavžentroža z zborovodkinjo Gabrijelo Cedilnik na čelu ter solisti Ivica Kocjan Anderlič, Mirjam Klemenčič, Alja Suljić, Tajda Ulčnik, Matej Dragan, Rok Kocjan in Blaž Pungerčar.

Dvorana je bila pretesna za vse, ki so si želeli ogledati prireditev, ki je združila pesem, petje in zabavo. Gostiteljice, ki se na koncert začnejo pripravljati že kmalu po božičnem koncertu, so se izredno potrudile in po končanem uradnem delu ni manjkalo dobrot, dela njihovih pridnih rok. Z dobro kapljico so postregli tudi vinogradniki VTD Trebelno, župan občine Mokronog-Trebelno Anton Maver pa je naklonjenost pripadnicam ženskega spola izkazal s cvetom nageljna.

 

Besedilo in foto: Dragica Ribič

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Mobilni telefoni: GOOGLE PIXEL 3 IN PIXEL 3 XL

18.10.2018
V preteklem tednu sem uporabljal mobilni telefon Google Pixel 3, vprašanja,  ki so se vrstila s strani znancev so: Ali bi morali zamenjati svoj iPhone za Google Pixel 3? Po drugi strani pa je bilo vprašanj, ki ...

Nujno izpraznili parlament, naši poslanci pa na kavo, potem pa na delo

18.10.2018
Ko bo znanih več informacij, bomo sporočilo dopolnili, so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana. LJUBLJANA, TREBNJE - Policijska uprava Ljubljana je bila nekaj minut pred 8. uro obveščena o prejemu pisemske ...

Volitve so tu, sadijo se tudi drevesa

18.10.2018
Dana obljuba se je sedaj izpolnila, kar je razvidno s fotografije. ŠENTJERNEJ - Letos aprila se je v rubriki Halo, tukaj je bralec Dolenjca, oglasil Šentjernejčan z vprašanjem, zakaj so na parkirišču pred Kulturnim ...

Zdravnica odhaja, županja bo govorila jutri

18.10.2018
Za pojasnila smo se nemudoma obrnili na županjo Bernardko Krnc. ŠMARJEŠKE TOPLICE - Poročali smo, da z delom v občini Šmarješke Toplice z delom končuje priljubljena zdravnica dr. Irena Vester. „Obveščam vas, da ...