• 2C Novo mesto
  • 08:58
  • Pet, 18.01.2019
  • Prijava
  • Registracija

Frelih stavi na aktivno vodo

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Lastnik Dane d.d. iz Mirne Franc Frelih je skupaj z ruskim strokovnjakom razvil energetsko vodo, s katero želi prodreti globalno.

 

MIRNA – Franc Frelih se uvršča na lestvico najbogatejših Slovencev. V svojih štirih tovarnah s plastičnimi izdelki Plasta, SEP, Plama Termoplasti in Plama Pur ter tovarni pijač Dana je v letu 2014 ustvaril 95 milijonov evrov prihodka in 9,2 milijona evrov čistega dobička. Najmanj dobička prinese prav Dana, z novo vodo pa naj bi se začeli svetlejši časi.

Nova voda Svetla je aktiv(ira)na voda, ki nastane v posebnem visokotehnološkem proizvodnem procesu, med katerim voda postane strukturirana, urejena in aktivirana.

Tako obdelana voda ohrani nedotaknjene vse njene kemične lastnosti in naravno mineralno ter drugo sestavo, spremenijo se le fizikalne lastnosti vode. Aktiv(ira)na voda izkazuje merljivo višjo nasičenost z energijo (cca 270 kJ/mol) oziroma višjo vsebnost energije.

Svetla je pravzaprav naravna mineralna voda Dana, ki jo sredi dolenjskih gričev črpajo na globini 200 metrov in s posebnim tehnološkim postopkom na molekularni ravni obdelajo tako, da je bolj nasičena z energijo. Vodo aktivirajo s fulerenom, ki je ob diamantu in grafitu tretja pojavna oblika ogljika v naravi. Človekove celice vodo, aktivirano s fulerenom, laže absorbirajo, ker enostavneje prečka membrane celic in s tem celice bolje očisti odpadkov, nastalih v presnovnem procesu, je za časopis Finance razložil Niko Mijatović, ki vodi projekt Svetla. Taka voda da več energije, manj zakisa organizem in deluje antioksidativno.  Dana ima neomejen dostop do hidriranega fulerena in je hkrati edina proizvajalka aktivne vode Svetla.

Povzela po Financah: P. U., foto: dana.si

 

 

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.