• 21C Novo mesto
  • 15:54
  • Čet, 26.04.2018
  • Prijava
  • Registracija

Frelih stavi na aktivno vodo

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Lastnik Dane d.d. iz Mirne Franc Frelih je skupaj z ruskim strokovnjakom razvil energetsko vodo, s katero želi prodreti globalno.

 

MIRNA – Franc Frelih se uvršča na lestvico najbogatejših Slovencev. V svojih štirih tovarnah s plastičnimi izdelki Plasta, SEP, Plama Termoplasti in Plama Pur ter tovarni pijač Dana je v letu 2014 ustvaril 95 milijonov evrov prihodka in 9,2 milijona evrov čistega dobička. Najmanj dobička prinese prav Dana, z novo vodo pa naj bi se začeli svetlejši časi.

Nova voda Svetla je aktiv(ira)na voda, ki nastane v posebnem visokotehnološkem proizvodnem procesu, med katerim voda postane strukturirana, urejena in aktivirana.

Tako obdelana voda ohrani nedotaknjene vse njene kemične lastnosti in naravno mineralno ter drugo sestavo, spremenijo se le fizikalne lastnosti vode. Aktiv(ira)na voda izkazuje merljivo višjo nasičenost z energijo (cca 270 kJ/mol) oziroma višjo vsebnost energije.

Svetla je pravzaprav naravna mineralna voda Dana, ki jo sredi dolenjskih gričev črpajo na globini 200 metrov in s posebnim tehnološkim postopkom na molekularni ravni obdelajo tako, da je bolj nasičena z energijo. Vodo aktivirajo s fulerenom, ki je ob diamantu in grafitu tretja pojavna oblika ogljika v naravi. Človekove celice vodo, aktivirano s fulerenom, laže absorbirajo, ker enostavneje prečka membrane celic in s tem celice bolje očisti odpadkov, nastalih v presnovnem procesu, je za časopis Finance razložil Niko Mijatović, ki vodi projekt Svetla. Taka voda da več energije, manj zakisa organizem in deluje antioksidativno.  Dana ima neomejen dostop do hidriranega fulerena in je hkrati edina proizvajalka aktivne vode Svetla.

Povzela po Financah: P. U., foto: dana.si

 

 

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

SRAMOTA VSEH SRAMOT: Več let trpinčil ženo, zdaj jo je še z elektroparalizatorjem!

26.04.2018
Žrtev si iz strahu, da bo grožnje tudi izvrši,l ni upala nasilja prijaviti. NOVO MESTO - V dopoldanskih urah smo bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin je bilo ugotovljeno, ...

Dovolj izkušen, da bi pomagal tudi kot poslanec

26.04.2018
Dr. Jože Korbar, ki zadnja tri leta opravlja funkcijo podžupana Občine Trebnje, bo kandidiral za poslansko mesto na listi SLS. TREBNJE - "Dosedanje delo me je prepričalo, da se v politiki vendarle da marsikaj narediti. ...

Ogenj zjutraj povsem uničil vozilo

26.04.2018
Razlogi za požar niso znani. NOVO MESTO - Ob 7.00 je na križišču Topliške ceste in Kandijske ceste v Novem mestu gorelo osebno vozilo. Gasilci GRC Novo mesto so požar pogasili, odprli pokrov motorja, odstranili vozilo ...

Pred psi reševali ovce!

26.04.2018
Leta 2014 so klali živali v Šentjanžu. IVANČNA GORICA – Ob 8.30 so gasilci PGD Sobrače v naselju Pusti Javor, občina Ivančna Gorica, odstranili nevarnost pobeglih divjih psov, ki so ogrožali bližnje ovce, poroča ...