• 23C Novo mesto
  • 12:21
  • Sob, 21.04.2018
  • Prijava
  • Registracija

Grozljive številke: štirje mrtvi, 18 huje poškodovanih

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Pešci so na udaru in zelo ranljiva skupina.

NOVO MESTO – V minulih tednih je bilo v prometne nesreče na Dolenjskem vpletenih kar nekaj pešcev. „Lani  in  letos je bilo v prometnih nesrečah na našem območju udeleženih 83 pešcev.  Štirje  pešci  so  zaradi hudih poškodb umrli, 18 jih je bilo hudo poškodovanih, 56 jih je utrpelo lažje poškodbe, pet pešcev pa v nesrečah ni utrpelo telesnih poškodb. Letos so pri obravnavi prometnih nesreč policisti ugotovili,  da  so  bili  med  39 pešci, udeleženih v nesrečah, le v štirih primerih  oziroma  10%  pešci  tudi povzročitelji nesreč, v vseh ostalih pa vozniki motornih vozil,“ so naše razmišljanje podkrepili na Policijski upravi Novo mesto.

¸

„Voznikom  svetujemo,  naj  bodo v bližini prehodov za pešce in na območjih, kjer  se  pešci  zadržujejo,  še  posebej  previdni. Zmanjšajo naj hitrost, poskusijo  predvideti  ravnanja  pešcev in ostalih udeležencev v prometu in pešcem  odstopijo  prednost.  Pozorni  naj  bodo  tudi  pešci,  z  nošenjem svetlejših  oblačil  in odsevnih teles naj poskrbijo za svojo vidnost in se pred  prečkanjem  ceste  prepričajo,  da  so  jih  vozniki  opazili  in jim odstopili prednost,“ še svetujejo na policiji.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Svet žaluje, umrl je DJ Avicii

21.04.2018
Njegov železni repertoar pa sestavljajo skladbe: Wake Me Up, Hey Brother in Waiting For Love. MUSKAT – Mediji poročajo, da so v hotelski sobi v Omamu v mestu Muskat našli umrlega švedskega mojstra DJ-ja Aviciija, ki se ...

VIDEO: Legendarne carice

21.04.2018
  "A si slišala, da si je una Anja kupla Beetla?" sta se spraševali prijateljici na popoldanskem sprehodu. Video z zabavno vsebino je pripravila ekipa, ki je lani posnela film Pr´Hostar, smeh garantiran! D.P.

Kaj se je zgodilo v Radečah?

21.04.2018
Gasilci so vozišče očistili, so še zapisali na spletni strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. RADEČE - Ob 21.38 je v Njivicah, občina Radeče, prišlo do onesnaženja vozišča z neznano belo ...

FOTO: Sevniška voščenka tudi v Krmelju

21.04.2018
Turistična zveza občine Sevnica je v sodelovanju z Osnovno šolo Krmelj pripravila poseben dogodek v počastitev prihajajočega dneva Zemlje. KRMELJ - Namreč, po desetletju saditev občinskih lip po središčih krajevnih ...