• -2.49C Novo mesto
  • 21:19
  • Tor, 18.12.2018
  • Prijava
  • Registracija

„Izgubili smo gasilca, ki je bil z dušo in telesom v gasilstvu!”

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Hitro je postalo jasno, bolezen, ta kruti rak, je vzel 32-letnega Gregorja Krakarja, člana PGD Žužemberk.

ŽUŽEMBERK – „Dragi prijatelji. To je zadnje sporočilo vam: “Odšel sem, za vedno. Cakam vas, vendar se ne mudi;).” Hvala vsem za ves trud. Veliko mi je pomenilo da ste bili ob meni. V torek ob 18.00 se vidimo. Radi se imejte. Zaupam v vas!“ je zapis, ki je pred dvema dnevoma zaokrožil po Facebooku, predvsem pa med tistimi, ki so tako ali drugače povezani z gasilstvom na Dolenjskem in širše.

Hitro je postalo jasno, bolezen, ta kruti rak, je vzel 32-letnega Gregorja Krakarja, člana PGD Žužemberk.

Izjemen operativec

„Izgubili smo gasilca, ki je bil z dušo in telesom v gasilstvu. Prepričan sem, da smo izgubili tudi najbolj izobraženega gasilca, ki je znal vse: bil je izvrsten operativec, vešč pa je bil sodelovanja tudi z ostalimi organizacijami, enotami in društvi. Dejansko je poznal vse. To je velika izguba za vse nas,“ je ob tem tragičnem dogodku povedal Franc Škufca, župan občine Žužemberk.

Poklon gasilcu in prijatelju

Gregorja bodo pokopali jutri ob 18. uri. V mrliško vežico ga bodo pripeljali ob 9. uri zjutraj, na prihodu v občino Žužemberk pa ga bodo pričakala gasilska vozila, v znak spoštovanja in zahvale za vse, kar je storil!

Gregorjev memorial

V soboto so se mu poklonili z minuto molka na gasilskem tekmovanju dvojic, ki je potekalo v Žužemberku, kjer je že padla ideja, da bi prihodnje leto organizirali Gregorjev memorial. Župan idejo pozdravlja in jo bo tudi udejanil. V znak zahvale in poklona za vse, kar je Gregor tako nesebično počel in delal za dobro občank in občanov.

Na tem mestu v imenu bralk in bralcev izrekamo iskreno sožalje družini, svojcem, prijateljem in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Žužemberk ter Občini Žužemberk.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
1 komentarji
Barbara Ban Avgust 28, 2018 ob 04:03
1 0
Sozalje vsem ki ste ga poznali posebej pa druzini
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Računalnik - 14 nasvetov za katere vam je lahko žal, da jih niste poznali prej

18.12.2018
Obstajajo trije tipi uporabnikov računalnika: tisti, ki uporabljajo miško, tisti, ki uporabljajo tipkovnico, in tisti, ki raje govorijo z pametnim pomočnikom Cortano ali Siri. Ne glede na to, v katero kategorijo spadate, ne ...

Pri Kočevju umrl pod drevesom

18.12.2018
Pred prihodom reševalcev NMP Kočevje je ponesrečenca izpod drevesa rešil sodelavec.  KOČEVJE - Ob 14.00 se je pri naselju Knežja Lipa, občina Kočevje, pri delu v gozdu na delavca podrlo drevo. Pred prihodom ...

Kako do čiste vode?

18.12.2018
Čista voda je izjemno pomembna za zdravo, kakovostno in dolgo življenje. Voda je namreč vir življenja, vse izhaja iz nje, zato je še kako pomembno, kakšno vodo pijemo. Pomembno je tudi, da pijemo dovolj vode, saj je ...

Zidarstvo Knez - Vaš zanesljiv partner pri gradnji

18.12.2018
Iščete dobrega gradbenika? Preverili smo gradbenike v kraju Novo mesto z okolico, ter našli zanesljivega gradbenika Zidarstvo Knez. Cilj zgrajene hiše je, da se boste v njej dobro počutili, prav zato je vsak objekt ...