• 18C Novo mesto
  • 13:13
  • Pet, 19.10.2018
  • Prijava
  • Registracija

„Izgubili smo gasilca, ki je bil z dušo in telesom v gasilstvu!”

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Hitro je postalo jasno, bolezen, ta kruti rak, je vzel 32-letnega Gregorja Krakarja, člana PGD Žužemberk.

ŽUŽEMBERK – „Dragi prijatelji. To je zadnje sporočilo vam: “Odšel sem, za vedno. Cakam vas, vendar se ne mudi;).” Hvala vsem za ves trud. Veliko mi je pomenilo da ste bili ob meni. V torek ob 18.00 se vidimo. Radi se imejte. Zaupam v vas!“ je zapis, ki je pred dvema dnevoma zaokrožil po Facebooku, predvsem pa med tistimi, ki so tako ali drugače povezani z gasilstvom na Dolenjskem in širše.

Hitro je postalo jasno, bolezen, ta kruti rak, je vzel 32-letnega Gregorja Krakarja, člana PGD Žužemberk.

Izjemen operativec

„Izgubili smo gasilca, ki je bil z dušo in telesom v gasilstvu. Prepričan sem, da smo izgubili tudi najbolj izobraženega gasilca, ki je znal vse: bil je izvrsten operativec, vešč pa je bil sodelovanja tudi z ostalimi organizacijami, enotami in društvi. Dejansko je poznal vse. To je velika izguba za vse nas,“ je ob tem tragičnem dogodku povedal Franc Škufca, župan občine Žužemberk.

Poklon gasilcu in prijatelju

Gregorja bodo pokopali jutri ob 18. uri. V mrliško vežico ga bodo pripeljali ob 9. uri zjutraj, na prihodu v občino Žužemberk pa ga bodo pričakala gasilska vozila, v znak spoštovanja in zahvale za vse, kar je storil!

Gregorjev memorial

V soboto so se mu poklonili z minuto molka na gasilskem tekmovanju dvojic, ki je potekalo v Žužemberku, kjer je že padla ideja, da bi prihodnje leto organizirali Gregorjev memorial. Župan idejo pozdravlja in jo bo tudi udejanil. V znak zahvale in poklona za vse, kar je Gregor tako nesebično počel in delal za dobro občank in občanov.

Na tem mestu v imenu bralk in bralcev izrekamo iskreno sožalje družini, svojcem, prijateljem in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Žužemberk ter Občini Žužemberk.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
1 komentarji
Barbara Ban Avgust 28, 2018 ob 04:03
1 0
Sozalje vsem ki ste ga poznali posebej pa druzini
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Muhičeva bi bila županja v Novem mestu

19.10.2018
Predsednica Zveze za Dolenjsko je postala na 4. kongresu stranke, letos septembra. NOVO MESTO - Mesec dni pred volitvami je Novo mesto dobilo kandidatko za županjo Novega mesta: Alenko Muhič. Danes je namreč Zveza za ...

Dolenjka spet kmetica leta!

19.10.2018
O njej so večkrat z izbranimi besedami pisali v Dolenjskem listu. NOVO MESTO – Pa imamo nov naslov, novo lovoriko v Novem mestu. Novomeščanka Marija Jakše iz Malega Podljubna je postala kmetica leta! Marija ni ...

Sinoči tekla kri, 18-letnik zabodel 30-letnika!

19.10.2018
Eni osebi je bila na kraju odvzeta prostost. LJUBLJANA – Policijska uprava Ljubljana poroča o tragičnem dogodku, ki se je zgodil sinoči na Litijski cesti v Ljubljani v Štepanjskem naselju. Skopo poročilo ...

Črni čaj

19.10.2018
Črni čaj je čaj, pri katerem oksidacija steče do konca, zaradi česar se listki čaja obarvajo črno. Skodelico si lahko privoščite zjutraj, saj vas bo hitro in učinkovito zdramila. Vaš princ na belem konju pa bo tudi ...