• -1C Novo mesto
  • 06:17
  • Sob, 17.11.2018
  • Prijava
  • Registracija

Janezu Jagodicu priznanje za dolgoletno delo

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Primož Roglič ni edini slovenski kolesar, ki je skakalne smuči zamenjal za kolo.

LJUBLJANA – V Stanovski dvorani Ljubljanskega gradu je potekala tradicionalna prireditev “Večer zvezd”, na kateri so podelili priznanja najboljšim slovenskim kolesarjem. Kolesarska zveza Slovenije prestižni naziv kolesarja leta enako kot lani podelila Moniki Hrastnik in Primožu Rogliču. Nekdanji trener Janez Jagodic je prejel priznanja za dolgoletno delo v kolesarstvu.

Legendarni novomeški trener Janez Jagodic je priznanje prejel več kot zasluženo.

V obrazložitvi je bilo zapisano:

»Primož Roglič ni edini slovenski kolesar, ki je skakalne smuči zamenjal za kolo. To je že  pred davnimi leti storil Janez Jagodic. Nekdanji smučarski skakalec in potem kolesar ljubljanskega Roga se je v iz Dola pri Ljubljani v Novo mesto preselil leta 1978. Že kmalu po prihodu je prevzel delo trenerja mladinske vrste v novomeškem kolesarskem klubu. Za mladince je v Novem mestu skrbel več kot trideset let. V Novem mestu skoraj ni kolesarja, ki ni šel čez »njegove treninge«.

Sandi Papež, Srečko Glivar, Jože Smole, Gorazd Štangelj, Uroš Murn, Bogdan Fink, Martin Derganc, Boštjan Mervar, Jure Zrimšek, Tomaž Nose so le nekateri. Nekaj let je sodeloval tudi z slovensko mladinsko reprezentanco in se udeležil trinajstih svetovnih prvenstev. Z Bogdanom Finkom je leta 1990 osvojil prvo medaljo na mladinskem svetovnem prvenstvu v Angliji. Janez Jagodic je v Novo mesto prišel nekaj let po ustanovitvi kluba. Razmere za delo so bile tedaj težke. Nekoč je hudomušno dejal: »Kolesarjem sem bil oče, mama, trener, mehanik, maser in psiholog«. V Sloveniji ni kolesarskega delavca, ki Janeza ne bi poznal kot dobrega trenerja ter zanimivega in hudomušnega sogovornika. Še dolgo bodo v Novem mestu in širše krožili številni »jagodizmi« kot na primer: “Na trening moraš takrat, ko se ti ne da. Ko se ti da, tako in tako greš”«.

ISKRENE ČESTITKE!

KK Adria Mobil
Foto: Prijavim.se

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.