• -2.13C Novo mesto
  • 04:38
  • Pon, 17.12.2018
  • Prijava
  • Registracija

Janša in Šarec brez zadostne podpore, prvak SDS spomnil na tajkunska omrežja

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Ob odločitev Janše se je obregnil Dejan Židan, predsednik Socialnih demokratov. Spomnil je, da Janša žanje tisto, kar je sejal v preteklih letih.

LJUBLJANA “Do resnega poskusa oblikovanja stabilne vlade lahko očitno pride šele potem, ko bodo prej izčrpane vse teoretične možnosti za oblikovanje šibke, nestabilne vlade, ki pa bi ustrezala tajkunskim omrežjem,” je v javnem pismu zapisal Janez Janša, predsednik SDS, ki je postala relativna zmagovalka zadnjih parlamentarnih volitev.

Premalo podpore

Prvak SDS je tako v javnem pismu obvestil predsednika države Boruta Pahorja, da zaenkrat ne obstaja potrebna večina za oblikovanje stabilne vlade. Ne izključuje pa Janša možnosti, da se ta večina pojavi. Še več: Janša trdi, da se je med pogovori s strankami pokazala določena stopnja pripravljenosti za preseganje razlik med programsko različnimi strankami.

Pahor čaka dalje

Predsednik države Borut Pahor je ob tem preveril, ali ima morda zadostno podporo poslancev Marjan Šarec, čigar stranka LMŠ je na junijskih volitvah zasedla drugo mesto. A je tudi Šarec ostal brez zadostne podpore.

Predsednik Pahor se je odločil, da v mesecu dni po volitvah ne bo predlagal kandidata za predsednika vlade.

Oglasil se je Židan

Ob odločitev Janše se je obregnil Dejan Židan, predsednik Socialnih demokratov. Spomnil je, da Janša žanje tisto, kar je sejal v preteklih letih.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Kje je Damjan Končnik iz Radeč?

16.12.2018
  Za vožnjo uporablja osebni avtomobil znamke Renault, tip Megane 1.5 DCI. RADEČE - Od 28. novembra 2018, je pogrešan 47-letni Damjan Končnik iz Radeč. Visok je okoli 170 cm, ima kratke sive lase s plešo na vrhu ...

„Ne dajem izjav za medije!“

16.12.2018
Po 2. krogu je bil najprej rezultat med Hribarjem in Bernardko Krnc poravnan. ŠMARJEŠKE TOPLICE – V petek je občina dobila novega župana. Na tem mestu bo prihodnja štiri leta sedel mag. Marjan Hribar. Najprej ...

VIDEO: Strašen padec smukača, imel je peklensko srečo!

16.12.2018
Ta vikend je obeležil hud padec Švicarja Marca Gisina, ki je hudo in nerodno padel na smuku v Val Gardeni. Po progi ga je grdo premetavalo. Po padcu je padel na bok, z glavo pa je udaril ob snežno podlago. Kot je danes ...

Zgoreli kar trije avtomobili!

16.12.2018
Gasilci PGE Celje in PGD Škofja vas so preventivno evakuirali štiri stanovalce iz objekta. CELJE - Ob 2.01 so na Prijateljevi ulici v Celju zagorela tri osebna vozila. Gasilci PGE Celje in PGD Škofja vas so preventivno ...