• 20C Novo mesto
  • 15:39
  • Čet, 18.10.2018
  • Prijava
  • Registracija

Janša in Šarec brez zadostne podpore, prvak SDS spomnil na tajkunska omrežja

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:

Ob odločitev Janše se je obregnil Dejan Židan, predsednik Socialnih demokratov. Spomnil je, da Janša žanje tisto, kar je sejal v preteklih letih.

LJUBLJANA “Do resnega poskusa oblikovanja stabilne vlade lahko očitno pride šele potem, ko bodo prej izčrpane vse teoretične možnosti za oblikovanje šibke, nestabilne vlade, ki pa bi ustrezala tajkunskim omrežjem,” je v javnem pismu zapisal Janez Janša, predsednik SDS, ki je postala relativna zmagovalka zadnjih parlamentarnih volitev.

Premalo podpore

Prvak SDS je tako v javnem pismu obvestil predsednika države Boruta Pahorja, da zaenkrat ne obstaja potrebna večina za oblikovanje stabilne vlade. Ne izključuje pa Janša možnosti, da se ta večina pojavi. Še več: Janša trdi, da se je med pogovori s strankami pokazala določena stopnja pripravljenosti za preseganje razlik med programsko različnimi strankami.

Pahor čaka dalje

Predsednik države Borut Pahor je ob tem preveril, ali ima morda zadostno podporo poslancev Marjan Šarec, čigar stranka LMŠ je na junijskih volitvah zasedla drugo mesto. A je tudi Šarec ostal brez zadostne podpore.

Predsednik Pahor se je odločil, da v mesecu dni po volitvah ne bo predlagal kandidata za predsednika vlade.

Oglasil se je Židan

Ob odločitev Janše se je obregnil Dejan Židan, predsednik Socialnih demokratov. Spomnil je, da Janša žanje tisto, kar je sejal v preteklih letih.

D.P.

DELITE Z OSTALIMI:
GLASUJ:
Brez komentarjev
Bodite prvi in delite vaše mnenje!
Dodaj komentar
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.
Za dodajanje komentarjev se morate prijaviti.

O nas

NaDlani.si je spletni in tiskani medij oz. časopis brezplačnik, za Dolenjsko in Posavje. Tiskana izdaja NaDlani.si izhaja v 11 dolenjskih občinah in je brezplačnik Dolenjske, Posavja in Bele krajine.
info@nadlani.si
070 733 733

Prijava na elektronske novice

Prijavite se na E-novice in bodite obveščeni o novostih, aktualnih ponudbah, ugodnostih in nagradnih igrah.

Zadnji dodani prispevki

Mobilni telefoni: GOOGLE PIXEL 3 IN PIXEL 3 XL

18.10.2018
V preteklem tednu sem uporabljal mobilni telefon Google Pixel 3, vprašanja,  ki so se vrstila s strani znancev so: Ali bi morali zamenjati svoj iPhone za Google Pixel 3? Po drugi strani pa je bilo vprašanj, ki ...

Nujno izpraznili parlament, naši poslanci pa na kavo, potem pa na delo

18.10.2018
Ko bo znanih več informacij, bomo sporočilo dopolnili, so nam sporočili s Policijske uprave Ljubljana. LJUBLJANA, TREBNJE - Policijska uprava Ljubljana je bila nekaj minut pred 8. uro obveščena o prejemu pisemske ...

Volitve so tu, sadijo se tudi drevesa

18.10.2018
Dana obljuba se je sedaj izpolnila, kar je razvidno s fotografije. ŠENTJERNEJ - Letos aprila se je v rubriki Halo, tukaj je bralec Dolenjca, oglasil Šentjernejčan z vprašanjem, zakaj so na parkirišču pred Kulturnim ...

Zdravnica odhaja, županja bo govorila jutri

18.10.2018
Za pojasnila smo se nemudoma obrnili na županjo Bernardko Krnc. ŠMARJEŠKE TOPLICE - Poročali smo, da z delom v občini Šmarješke Toplice z delom končuje priljubljena zdravnica dr. Irena Vester. „Obveščam vas, da ...